Variacions sobre l'amor suprem

Data
Lloc
Sala d'Actes de l'Ateneu. Vidal i Ribas, 25, 1r
Més informació
ateneusantfeliuenc.org
Afegeix l'acte a…
Google Calendar - Outlook - Envia a un amic

9 € amics de contrabaix / 11 € anticipada / 14 € taquilla Entrades a la venda a la secretaria de l'Ateneu i a https://www.entrapolis.com/entrades/variacions-sobre-lamor-suprem Música i poesia a l’entorn de la figura de John Coltrane. Concert inclòs a la VIII Setmana de la Poesia de Sant Feliu de Llobregat Quim Lecina, rapsode. Marçal Font, rapsode. Núria Martínez-Vernis, rapsode. Carles Medina, saxo tenor. Antoni Mora, piano. Xavi Castillo, contrabaix. Arnau Julià, bateria.

El saxofonista i compositor John Coltrane és probablement l’artista més influent de l’avantguarda jazzística i de la cultura afroamericana dels anys 60 ençà. L’aurèola mística i, alhora, el compromís polític de la seva música, va inspirar a poetes de tot el món, en especial de la intel·lectualitat afroamericana dels EUA. Escriptors com Amiri Baraka, Angela Jackson, Joy Harjo, Mwatabu Okantah, Askia Mohammed Touré, Michael S. Harper, Quincy Troupe, Sonia Sanchez entre altres autors de la literatura nord-americana, però també d’altres literatures van dedicar o es van inspirar en la figura icònica de John Coltrane, autor també d’un cèlebre “Psalm” sense lletra.

Quan fa poc més de mig segle de la mort del símbol de la “New Thing”, volem recuperar l’esperit plenament vigent dels poemes coltrenians, l’eix gairebé central que va imbuir l’obra d’autors com Baraka, Harjo o Touré; i el de la música coltreniana, la que avui inspira a Núria Martínez Vernis i Marçal Font; la que interpretarà en viu un combo ad-hoc impulsat per l’Escola Superior de Música de Catalunya. Un encontre d’anada i tornada entre literatures, entre jazz i poesia, entre música, compromís, mística i paraula. L’amor suprem que tot ho relliga. Idea, direcció i guió: Martí Farré, Míriam Cano i Sebastià Portell Traduccions: Míriam Cano i Sebastià Portell. Dramatúrgia: Sebastià Portell. Direcció musical: Francesc Capella (ESMUC). Producció de l’ICUB (Institut de Cultura de Barcelona – Ajuntament de Barcelona) estrenada al festival Barcelona Poesia 2017.