Novembre: Sílvia Soler, el dia de les escriptores i activitats per a tots els públics

 

 

 

Aquest octubre “L'autora del mes" està dedicada a l'escriptora i periodista Sílvia Soler.

Natural de Figueres, Soler va publicar la seva primera obra el 1983, una història sobre la Televisió de Catalunya. Les relacions entre homes i dones, els secrets que amaguen totes les famílies, l'amor i el desamor són alguns dels temes que apareixen en els seus títols, algun dels quals fins i tot s'ha convertit en radionovel·la (39+1).  Al llarg de la seva trajectòria laboral ha exercit de redactora de programes de ràdio i de col·laboradora en diferents mitjans de comunicació. De les seves obres destaquen: Mira'm als ulls, 39+1, Petons de diumenge i L'estiu que comença.

 

 

 

 

Obdúlia Gallego Ros

Obdúlia Gallego Ros és una artista multidisciplinària que ha conreat la fotografia i les arts plàstiques amb tècniques mixtes. Nascuda a San Javier (Múrcia) fa anys que es troba vinculada al món artístic de Sant Just Desvern com a membre de l'Agrupació Fotogràfica i al Taller Municipal d'Arts Plàstiques de Can Ginestar. Estudià a l'Escola d'Arts i Oficis de Barcelona on aprengué la tècnica de retaule.

La proposta que ens fa pel nostre Racó de l'Artista del mes de novembre l'ha titulat "Homenatge al Gernika amb tècnica de retaule", en el qual podrem veure peces pintades sobre fusta amb la tècnica de preparació de taula (guix, cola, bol d'Armènia, volums d'espàtula...), utilitzant per als colors metàl·lics materials nobles com l'or (groc i oxidat) i la plata. El Gernika de Picasso sempre és un bon referent per a tractar amb qualsevol dels llenguatges artístics.

 

 

 

 

 

 

 

 

Amb motiu del Dia de les Escriptores a la biblioteca fer una recomanació diària, durant una setmana, de caràcter femení. El Dia de les Escriptores és una celebració, de caràcter anual, que es convoca el dilluns següent a la data del 15 d'octubre, en commemoració de la data de la mort de l'escriptora Santa Teresa de Jesús. Una iniciativa de la Biblioteca Nacional d'Espanya, per recuperar el llegat de les dones escriptores, fer visible el seu treball en la literatura i combatre la discriminació que han sofert al llarg de la història. Cada dia un gènere i una escriptora.

 

Argelagues
de Gemma Ruiz. Editorial Proa, 2016

Una novel·la sobre les vivències d’una generació que s’ha vist empesa del camp a la ciutat i que s’adreça al cor, al fetge i a la intel·ligència.

 

Estamos todas bien
d’Ana Penyas.  Editorial Salamandra, 2017

Autora revelació a la 36a edició del Saló Internacional del Còmic de Barcelona (2018) i guanyadora del X Premi de Novel·la Gràfica Fnac-Salamandra Graphic. Una obra que dóna veu a les nostres àvies i lluita contra l’oblit de la memòria.

 

Mentides?

de Lola Casas i il·lustracions de Cristina Losantos. Editorial El Cep i la Nansa, 2017

Un àlbum il·lustrat sobre un tema universal: les mentides. El conte és un cant a favor de la imaginació dels nens. Les autores formen un tàndem de primera línia i proposen un conte diferent, arriscat, divertit i replet de missatge.

 

La guerra no tiene rostro de mujer

De Svetlana Alexiévich. Editorial Debate, 2015.

Un milió de dones russes van lluitar a la Segona Guerra Mundial. El relat d’Aleksiévitx, Premi Nobel de Literatura 2015,  sobre la Segona Guerra Mundial relata aquella lluita a través dels ulls de centenars de dones d'aquella generació que van ser menystingudes no només com a narradores, sinó també com a veteranes, mares i fins i tot com a possibles mullers.

 

El tubercle

D’Anna Gual. Editorial Tres i Quatre, 2016.

Anna Gual s’ha erigit com una de les veus joves més trencadores i fresques de la literatura catalana actual. El tubercle, XXXVI Premi de poesia Senyoriu d'Ausiàs March 2016, és una obra que indaga en les profunditats, tant tel·lúriques com espirituals, per aconseguir una proposta mística, radical, arriscada i plena d'epifanies que sorprendran el lector per la seva fonda capacitat de sorpresa.

 

 

 

  • Taller de creació literària per a joves: De la idea al paper.  A càrrec de Carme Verdoy. Divendres 9, 23 i 30 de novembre i 14 de desembre, a les 18.30h a la sala El temps de les cireres. Entrada lliure amb inscripció a la biblioteca i per telèfon. Adreçat a joves de 15 a 30 anys.

 

 

 

 

 

 

  • Tertúlies d’art: “Indumentària barroca”. Amb Ida Ureña, Margarita Pedrol i Anabel López. Dimarts 13 de novembre, 19 h a la Sala Joana Raspall. Activitat gratuïta.

 

 

 

 

 

 

  • Taller de galetes nadalenques.  A càrrec d’Inès Rodríguez d’Algo más que postres. Dimarts 27 de novembre, a les 18.30 h a la Sala El temps de les cireres. Entrada lliure amb inscripcions a partir del 13 de novembre a la biblioteca i per telèfon. Adreçat a infants de 6 a 12 anys acompanyats.

 

Del 5 al 22 d’octubre, un aparador dedicat a la Festa de Tardor de Sant Feliu.

Del 22 d’octubre al 4 de novembre, l’aparador s’ha dedicat al Correllengua, que enguany es dedica al moviment de la Nova Cançó, amb l’exposició  “La Nova Cançó: un crit de llibertat col·lectiva”.

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat