Desembre: Ferran Torrent, contes per a adults i activitats per a tots els públics

 

 

 

Aquest desembre “L'autor del mes" està dedicat a l'escriptor  i periodista Ferrant Torrent.

No emprenyeu el comissari (1984), Penja els guants, Butxana (1985) i Un negre amb un saxo (1987), marquen l'inici d'una exitosa producció que el situa com a un dels autors més importants de literatura de gènere en la nostra llengua. D'entre les seves novel·les també cal destacar Gràcies per la propina (1994), que rep el premi Sant Jordi, Societat limitada (2002), guanyadora dels premis Joan Crexells, Nacional de la Crítica i Crítica Serra d'Or o Bulevard dels Francesos (2010), entre altres.

Anna Repullo Vique

El Racó de l'Artista de desembre està dedicat a la jove artista santfeliuenca Anna Repullo Vique, llicenciada en Belles Arts. El que podreu veure en el nostre aparador-vitrina és unes quantes obres on apareixen rostres i petons d'individus diversos.

Conrea un art plenament figuratiu en tècnica d'oli i de gran o mitjà format. Les seves pintures, dotades d'una gran força en el traç, s'han centrat a treballar l'expressivitat de l'ésser humà. "Pintar persones és el que més m'agrada", diu ella. Vol captar els sentiments, la gestualitat i la varietat d'actituds que observa en les persones. Ho fa per pura estètica, simplement perquè li agrada.

Es tracta d'unes propostes molt personals que atrauen el primer cop d'ull.

Darrerament també està interessada en el muralisme i vol dedicar-se a crear murals de caràcter social i reivindicatius.

La muntanya és una altra de les seves grans passions.

Ja ens estem preparant per l’arribada de Nadal, dates de tradició, sigui aquesta curiosa o sorprenent depèn de com es miri. Des del nostre caga tió, passant pel dia de Krampus a Àustria, els trols que baixen de les muntanyes a Islàndia, sopar llenties a Itàlia, la costum d’amagar les escombres a Noruega perquè les bruixes no surtin volant amb elles... els crackers anglesos, la visita de “l’home del fred” de Rússia, el pollastre fregit de la nit de Nadal a Tòquio, i les teles d’aranya a l’arbre de Nadal a Ucraïna. Mites, llegendes, tradicions, històries associades... ens agrada que ens les expliquin, fer volar la nostra imaginació mentre ens protegim del fred. És per això que aquest mes us portem una selecció dels millors contes d’estils molt diferents, per a fer les delícies de les ments adultes més viatgeres.

Contes

d’Anton P. Txékhov.  Editorial Salamandra, 2017

Contes de joventut i maduresa, descripcions poètiques i situacions ridícules, històries i personatges capaços d’emocionar-nos i d’estremir-nos, de fer-nos riure i plorar... Txékhov amb el temps s’ha guanyat el lloc reservat per als clàssics, i ens arriba fresc i ple de vitalitat, ara i sempre!

 

Contes

de John Cheever. Editorial Proa, 2007

És un dels escriptors més influents i llegits de la literatura americana contemporània. Aquesta antologia va rebre el premi Pulitzer i el National Book Award l’any 1979. Estil precís, irònic i complex, que transita tant pels suburbis de Nova Anglaterra com per les zones més residencials de Manhattan.

 

Intercanvi de parelles i altres contes

de Roald Dahl. Editorial Columna, 2005.

Molt reconegut pels seus relats infantils i juvenils, Roald Dahl quan escriu per adults porta el seu enginy i provocació encara més a l’extrem. Les seves narracions resulten agosarades, iròniques i els seus finals extraordinaris!

 

Invasió subtil i altres contes

de Pere Calders. Edicions 62, 2009

Escriptura àgil i plena de troballes lingüístiques, destaca sobretot pel seu sentit de l’humor. Contes que es perfilen amb una mirada irònica i lleugerament pessimista sobre el comportament humà, i que ens interroguen sobre les nostres conviccions a través de la imaginació.

 

El Llano en llamas

de Juan Rulfo. Editorial RM, 2005

Estem davant d’una rara avis, ja que amb només dos llibres, Rulfo es va convertir en un dels autors més importants del s. XX. Un és aquest, i l’altre és Pedro Páramo. Inscrit dins del realisme màgic i amb el llenguatge popular que utilitzaven els camperols mexicans a l’època, aquest conte ens descriu el trànsit del camp a la ciutat a la recerca de treball.

 

Narraciones

de Jorge Luis Borges. Editorial Cátedra, 2006

En aquest volum estan acuradament reunides les obres més aclamades de l’autor, com: El aleph, La biblioteca de Babel o El libro de arena. Autor que ens impressiona amb el seu magnífic poder de creació i la seva alta elaboració intel·lectual. Borges a cada conte renova la literatura, la reinventa i reelabora un cop i un altre, sense perdre la seva essència.

 

Todos los cuentos, volums 1 i 2

de Edgar Allan Poe. Editorial Galaxia Gutemberg, 2008

És un dels majors contistes i més importants escriptors de tots els temps. Gran mestre de la novel·la gòtica i percussor del gènere negre i de la ciència-ficció, els seus contes porten el suspens i el desassossec fins a territoris mai abans explorats. Viatger intrèpid com ningú del subconscient, segueix inspirant a les noves generacions a través de la perfecció i efectivitat dels seus relats.

LiceuBiB: L'Òpera amb la biblioteca

Conferència amb Pol Avinyò. Dimarts 11 de desembre, 11 h. Activitat independent i gratuïta.

Sortida a l'òpera, "L'italiana in Algeri" de G.Rossini.

Dilluns 17 de desembre, a les 19h. Preu amb descompte anant amb la biblioteca. Amb inscripció, a la biblioteca o trucant per telèfon.

 

Taller d'art amb l'Ismael; Activitat artística a la biblioteca

"Haz una topografía de tu mundo" Dissabte 15 de desembre, a les 11 h. Activitat per adults. Amb inscripció, a la biblioteca o trucant per telèfon a partir del 3 de desembre.

 

 

Historia amb crispetes: Sessions d'història a través del cinema.

"Imaginaris africans" Divendres 21 de desembre, a les 18:30 h. Amb Xesco Montañes i José Luís Subías.

 

 

 

 

 

 

Bibliolab: Històries en moviment: els àlbums il·lustrats ens inspiren per crear contes.

Dijous 27 de desembre, a les 17 h. Uns producció de Tantàgora. Activitat en família adreçada a infants a partir de 6 anys. Amb inscripció, a la biblioteca o trucant per telèfon a partir del 3 de desembre.

 

El mes de novembre l'aparador ha estat una col·laboració amb la Mostra de Cine Baix, la mostra de cinema de la mediterrània i del llevant.

 

 

 

 

 

 

 

 

També hem destacat la gastronomia amb una mostra de cuina a la primera planta.

 

 

 

 

 

 

 

I una exposició sobre l'univers a la sala infantil!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat