Febrer: Aventures de gènere, cinema, art, petit i gran format

 

 

 

Aquest febrer “L'autor del mes" està dedicat Andreu Martín (Barcelona, 1949), molt conegut com a novel·lista de gènere negre i criminal, i per les seves novel·les infantils i juvenils.  

Aficionat a la literatura d’aventures i al còmic, comença molt jove a escriure guions. Es llicència en Psicologia l’any 1971, i tot i que mai exerceix, revertirà posteriorment aquests coneixements a la seva obra.

Els seus primers treballs són de guionista de còmics i a partir de 1979 (any en el qual es publiquen les seves dues primeres novel·les), mantindrà una activitat prolífica i sostinguda com a novel·lista, guionista i autor de novel·les per a públic infantil i juvenil.

S’ha prodigat en diversos gèneres, però sempre se’l reconeix per la manera magistralment crítica amb la qual relata els temps en que vivim. Estimat pel públic i la crítica, les seves obres han guanyat premis notoris i han estat traduïdes a l’alemany, francès, italià, lituà, holandès, basc i bable.

Katy Pastor Mora

Al nostre aparador-vitrina el Racó de l’Artista podreu trobar, durant el mes de febrer, peces de l’artista i veïna  Katy Pastor Mora.

Formada a l’escola d’arts i oficis de la Diputació de Barcelona en dibuix, pintura, escultura, fotografia i intermèdia; ha realitzat exposicions a moltes ciutats d’Espanya, França, Portugal i Alemanya, i obtingut reconeixements en les diferents disciplines que s’emmarca el seu treball.

El que més m’agrada del meu treball és experimentar amb diferents tipus de suports i materials en allò referent a la pintura i el minimalisme, el color i la textura en la fotografia.  

M’agrada treballar en gran format, tot i que de vegades faig un descans i em dedico a crear petites obres a les quals anomeno ‘divertimentos’. La meva trajectòria artística és variada i anàrquica, segurament un reflex de la meva persona”.

Ja estem a febrer, el mes més petit. I en homenatge a aquest mes, i a tots els més petits, destaquem un grapat de novetats infantils que ens han arribat a la biblioteca. Unes petites joies. Passeu i remeneu!

Tot negre
d’Annette Tamarkin.  MTM editores, 2018

Aquest llibre està dissenyat per acompanyar als més menuts a jugar amb els contrastos de colors i formes. Junts podreu descobrir què hi ha darrera cada pestanya i imaginar quina petita història comença…

Leila. Tan iguals i tan diferents!
de Míriam Hatibi.  Editorial Estrella Polar, 2018

Escenes de la vida quotidiana que parlen de la diversitat de cultures i costums. Un bon motiu per pensar sobre la convivència i la riquesa de compartir, a través de les vivències pròpies de l’autora i la il·lustradora.

 

La vuelta al mundo en 80 días
de Julio Verne. Editorial Anaya, 2018

Nou títol perquè els més joves gaudiu dels relats dels grans clàssics. Lectura adaptada i amb il·lustracions per amenitzar una gran aventura. Bona lectura i bon viatge!

Romancero gitano

de Federico Garcia Lorca. Il·lustracions de Pilarín Bayés. Editorial Lunwerg, 2018

Una de les creacions líriques més significatives del segle XX interpretades genialment per la il·lustradora Pilarín Bayés. Us convidem a obrir aquest llibre de poemes de gran format i deixar-vos seduir per les seves sensacions.

 

Árboles
de Pior Socha. Editorial Maeva, 2018

Quantes espècies d’arbres hi ha? Com podem saber quants anys té? Per què són tan importants? Trobaràs moltes respostes i anècdotes sobre els arbres en aquest llibre de coneixements. Un títol per aprendre d’una manera diferent, divertida i original.

 

Taller de carpinteria para niños
 d’Antje i Susann Rittermann. Editorial Gustavo Gili, 2018

Atreviu-vos a fer el salt en els treballs manuals! La fusta és una alternativa diferent, que promou el joc i la creativitat i amb la que us podreu iniciar amb les eines i tècniques de l’ofici de fuster.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   Àlbums il·lustrats: Taller exploradors il·lustrats!!

A càrrec de Núria Altayó

Activitat adreçada per a infants de 8 a 12 anys

Dissabte 2 de febrer, a les 11 h. Inscripcions a partir del 19 de gener, a la biblioteca o trucant per telèfon.

Activitat en la que es presta especial atenció a la lectura d’imatges, perquè les imatges també es poden llegir!

 

 

  Presentació del llibre: No hay país para negros

Amb l’autor Óscar Kem-mekah Kadzue

Dilluns, 4 de febrer, 19 h.

Sense inscripció.

 

 

 

 

 

 

 

Presentació del llibre: Quina tocada de nassos

Amb l’autora, Ruth Tormo, guanyadora del XXXVII Premi de Narrativa Infantil i Juvenil Guillem Cifre de Colonya, 2018

Divendres, 8 de febrer, 18.30 h.

Sense inscripció.

 

 

 

 

 

 

 

L’Hora del conte: En BUM i el Llibre Màgic de les Fades

A càrrec de la companyia Homenots

Activitat adreçada per a infants entre 4 i 8 anys

Dissabte 9 de febrer, a les 11 h.

Sense inscripció.

 

 

 

 

Tertúlies d’art: Velázquez i el Segle d’Or (exposició del Caixaforum de BCN)

Moderat per Margarita Pedrol i Anabel López

Dimarts, 19 de febrer, 19 h. Sense inscripció

Presentació d’un tema relacionat amb el món de l’art.

 

 

 

La Mordida Literària

Divendres, 22 de febrer, 19 h. Sense inscripció

Activitat entorn als llibres de l’associació literària

la Mordida.

 

Aquest mes tenim una gran concentració d'activitats relacionades amb el cinema:

 

Història amb crispetes: Història pintada del s.XIX

Moderat per Eduardo Ortuño, José Luis subías, Xesco Montañez i Mònica Marañón

Divendres, 15 de febrer, 18.30 h. Sense inscripció

Sessions d’història a partir de fragments de pel·lícules.

 

Aula de cinema: Adaptacions literàries: Frankenstein

Conferència moderada per Dani Jariod, documentalista i professor de l’ESCAC i la Universitat de Barcelona

Divendres, 18 de febrer, 18.30 h. Sense inscripció

L’aula de cinema és un projecte conjunt de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la diputació de Barcelona i l’Escola de Cinema i Audiovisuals de Catalunya, l’ESCAC. Pretén fomentar el gust pel cinema al públic i apropar-lo al procés de creació fílmica.

 

El dia més curt

De febrer a abril la biblioteca Montserrat Roig organitza diverses sessions de curtmetratges, en col·laboració amb Catalunya Film Festivals. Els curts que es projectaran formen part de la programació de El Dia més curt, una iniciativa que reivindica el cinema de curta durada amb esdeveniments i projeccions per fer-les arribar arreu del territori.

Sessió Bandarra: la sessió més divertida i gamberra

Dijous, 21 de febrer, 18.30 h. Sense inscripció

Sessió Junior: sessió infantil especialment recomanada de 8 a 12 anys

Dissabte, 23 de febrer, 12.00 h. Sense inscripció

El mes de gener hi ha hagut un aparador dedicat al DIY (DoItYourself), una crida a tenir una actitud emprenedora i creativa a partir d’un grapat de llibres sobre diverses tècniques manuals i artesanes. I a la sala infantil, tenim una exposició dedicada a les cases, des de tots els punts de vista, llar, refugi, construcció, casa natura, els sense llar, i un llarg etcètera.

 

 

 

 

 

 

 

Per altra banda, hem aprofitat que estem sense blanca per a descobrir que s’amaga darrera dels llibres blancs. I també hem col·laborat amb la mostra de cinema asiàtic de Cinebaix amb aquest aparador.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat