Un Sant Jordi carregat de ciència

Llibres de ciència per nens i no tan nens.

L'espai, l'última frontera.

L'espai sempre ens ha fascinat, des de quan no era sinó un somni fins ara, on és una realitat i potser algun futur astronauta pot començar a saber com és realment la conquesta de l'espai.

 

"El profesor Astro Cat y los Cohetes Espaciales"

Dr. Dominc Walliman i Ben Newman

Barbara Fiore Editora

En aquest àlbum, de la mà del professor Astro Cat descobrirem tots els tipus de coet que s'han utilitzat des dels inicis de l'exploració espacial fins als més actuals. Dels mateixos autors, ·El profesor Astro Cat y las fronteras del Espacio".

 

"Curiosity, La Història d'un robot de Mart"

Markus Motum

Ed. Flamboyant

En aquest llibre preciós trobarem una descripció de la superfície de Mart de la mà del robot Curiosity que amb tota mena de detalls, mapes i gràfics ens guiarà per una de les aventures més increïbles que ha assolit la humanitat.

 

"¡Mira al cielo!"

José Ramón Alonso i Beatrix Barbero-Gil

Ed. Juventud

Llibre ideal per als més curiosos. Amb rigor i unes il·lustracions molt maques es contesten un munt de preguntes com ara: Quantes estrelles hi ha a l'univers? De quin color és el cel de Neptú? o Qui va inventar el primer telescopi?.

 

"Armstrong, L'agosarat viatge d'un ratolí a la Lluna"

Torben Kuhlmann

Ed. Joventut

Aquest conte explica la història d'Armstrong, el ratolí que volia viatjar a la lluna i demostrar d'una vegada per totes que no era feta de formatge. Mentre els humans estan embrancats en la cursa espacial, un petit competidor els hi va al darrera. Una història fantàstica amb unes il·lustracions increïbles.

 

L'enginyeria, quan la curiositat és el motor

Pels qui volen saber com funcionen les coses i no es cansen de desmuntar tot tipus d'aparells, aquests llibres els donaran un munt de respostes.

 

"Saps com funciona?"

Cécile Jugla

Ed. Joventut

Pels més petits, 50 preguntes sobre com funcionen les coses quotidianes com un caixer automàtic, la nevera o una fibra sintètica. Cada pregunta es respon amb dues pàgines il·lustrades. Es poden llegir les explicacions tenint al davant molts dels objectes que comenta, com el cotó, la xocolata o el sabó.

 

"Este es mi planeta. Robots"

Jenny Fretland i Pau Morgan

Monsa Kids

De la sèrie "Este es mi planeta" un llibre per conèixer les solucions que els humans ideem per fer les feines més dures: des de les eines primitives als robots i la intel·ligència artificial.

 

"Inventoras y sus inventos"

Aitziber Lopez i Luciano Lozano

Ed. Flamboyant

Tot i que els llibres "adreçats a nenes perquè els hi agradi la ciència" fan una mica de repelús, en aquest llibre es mostren un munt d'invents que han estat fet per dones. Des de la calefacció pel cotxe fins al Kevlar, un munt d'objectes que ens faciliten la vida i que algú en algun moment va idear.

 

"Tesla, el mag de l'electricitat"

Ainhoa Rebolledo i Iratxe López de Munáin

Vegueta Edicions

Una biografia del genial inventor Tesla, un dels científics amb més invents patentats, avui convertit en una icona del científic abnegat i una mica somiatruites. El seu control sobre l'electricitat va suposar un pas de gegant en la modernització del món. Abans de ser un model de cotxe i una marca del capitalisme hipster, Nikola Tesla va escriure: "El temps val més que els diners. Sempre es poden aconseguir més diners, però és impossible aconseguir més temps"

 

Les ciències naturals i com estem envoltats de meravelles.

Per als amants dels animals, la biologia o la botànica, també tenim un munt de propostes.

 

"Il·luminatomia"

Kate Davies i Carnovsky

Cruïlla

Un llibre d'anatomia amb unes explicacions molt complertes sobre el funcionament del cos humà amb l'afegit que conté unes il·lustracions del cos que si es miren amb el visor vermell, mostren l'esquelet; amb el visor verd es veuen els muscles i amb el blau, els òrgans interns. Molt original i permet veure tots els aspectes del cos en una mateixa il·lustració, donant més una idea global que els típics esquemes per separat.

 

"L'origen de les espècies de Charles Darwin"

Sabina Radeva

HarperKids

La biòloga natural i il·lustradora Sabina Radeva combina ciència i art per crear un llibre il·lustrat que acosta les troballes de Darwin als nens, de manera comprensible i amena però també rigorosa. És un llibre molt recomanable també per adults.

 

"Edison"

Torben Kuhlmann

Ed. Joventut

Un altre àlbum extraordinari on es barreja la fantasia i la història, preciosament il·lustrat per Torben Kuhlmann. Uns ratolins dissenyen un submarí i decideixen anar a la recerca d'un tresor. Un personatge barreja d'Edison i Monturiol.

 

"Sofía viaja a la Antártida"

Alison Lester

Ediciones Ekaré

Un increïble diari que escriu la Sofía a bord de l'Aurora Australis, un vaixell de recerca, on descriu amb uns dibuixos maquíssims la seva experiència acompanyant al seu pare, un científic de l'estació Mawson a l'Antàrtida. Una invitació a l'aventura i a conèixer un dels llocs més macos del planeta. Imperdible per als més aventurers.

 

Però, un moment... de matemàtiques i de física també hi ha llibres infantils????

Sí, i no en són pocs. Ja ho va dir Richard Feynman, si creus que entens la física quàntica, aleshores no entens la física quàntica. Bé, a pesar d'això, sembla que alguns autors i editorials no s'ho acaben de creure i proposen llibres per explicar la quàntica als més petits, fent bona la dita que els nens petits no són tontos, és que han viscut poc. Per a pares valents.

 

"Dr. Albert presenta Mi primer libro de Física Cuántica"

Sheddad Kaid-Salah Ferrón i Eduard Altarriba

Ed. Joventut

Un llibre que explica què és la llum, el gat d'Schrödinger o la taula periòdica. O sigui, un llibre que ho explica tot. Ja està. Ja no caldrà respondre mai més a cap pregunta del nen. Ja ho té tot en un sol llibre.

 

"Xifres boges"

Jonathan Litton i Thomas Flintham

Ed. Cruïlla

Jo ja fa temps que ho dic però ningú no s'ho creu. Les matemàtiques són divertides. Aquí en teniu una prova. Un llibre divertit  que proposa jocs amb matemàtiques i promet bones estones. El llibre té pàgines en pop-up i parts mòbils o retallables per jugar amb les matemàtiques. Com diu a la portada, "Mates divertides per a gent curiosa"

 

"Una Aventura con LUZ en el mundo de la física"

Mireia Peral i Juanjo Peral

De Vecchi ediciones  

 
Pare i filla, físics tots dos, s'esforcen per transmetre la seva passió per la física amb una història de descoberta de la mà de la Sara que, ajudada de la LLUM, un personatge versàtil que representa el coneixement i l'energia, fa un recorregut des del Big Bang i l'aparició de les primeres partícules fins a la creació de les galàxies i les estrelles.

 

"Neurociència per a nens"

Eric C. Chudler

Parramon Ediciones, S.A.

Aquest no és de física quàntica però no sabia ben bé on col·locar-lo. És un conjunt de 52 experiments que permeten entendre que tot el que fem, el que podem fer, està regit pel nostre cervell. Anar en bicicleta, aprendre un idioma o xutar una pilota són processos que tot i que els fem sense pensar-hi gaire, demostren la complexitat del cervell. Tot i que el títol fa tirar una mica enrere, són experiments senzills de fer però amb explicacions

 

 

Aquest és només un tast de la infinitat de llibres infantils disponibles avui en dia sobre el ciència, física, biologia... Aneu a les llibreries i veureu que la ciència està de moda! Des del Ciència ben Feta volem agrair a la llibreria Auca l'ajuda en fer aquesta tria. Compreu a les llibreries de Sant Feliu!

 

 

 

 

 

 

 

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat