A partir del 31 de desembre estaré fora de l’oficina

Treballadors/es de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

I arriba un dia en que t’adones que la Ley de Presupuestos Generales del Estado, o  més ben dit... la interpretació que d’ella se’n fa... afecta la teva vida.

I arriba un dia en què el Cap de Recursos Humans de l’Ajuntament et crida al seu despatx per dir-te que t’acomiada... a tu i a 9 companys més de Promoció Econòmica. Sí, Promoció Econòmica... més coneguts com Can Maginàs o Aula Sant Feliu... el Departament de l’Ajuntament de Sant Feliu que treballa per contribuir que la taxa d’atur al nostre municipi sigui la més baixa possible, que promou accions formatives per millorar l’ocupabilitat dels habitants de Sant Feliu, que vetlla perquè els empresaris i la iniciativa emprenedora tinguin el suport necessari per tirar endavant els seus projectes, que dinamitza el teixit comercial del municipi... Doncs sí, una tercera part del personal que conforma la plantilla de Promoció Econòmica deixarà de fer la seva feina en els propers dies.

Segurament heu sentit aquests darrers dies noticies a diferents mitjans de comunicació que parlen del problema de la continuïtat de la comunitat científica en l’àmbit de la investigació. Doncs Promoció Econòmica es veu afectada per aquest mateix problema, però amb l’agreujant que en el nostre cas, després de consultar-ho amb juristes externs, ens han assegurat que hi ha opcions de solució, però no hem comptat amb la voluntat de l’Ajuntament i la decisió fàcil dels nostres polítics ha estat prescindir d’aquests 10 treballadors sense pensar en l’afectació que això causarà als serveis que s’ofereixen i com impactaran aquests canvis sobre la població de Sant Feliu. No oblidem que els serveis que oferim a la ciutadania són i els fan les persones que hi treballen!

La nostra trajectòria professional a l’Ajuntament supera els tres anys consecutius i per aquesta causa ens fan fora per raons administratives, no pas tècniques ni professionals. Només ens parlen “d’indicis” que no permeten la nostra continuïtat laboral. És més, ens reconeixen la bona feina feta i el què és més sorprenent... ens comenten que sempre ens queda l’opció de denunciar l’Ajuntament. I nosaltres ens preguntem... Per què? Per enrolar-nos en un procediment judicial llarg i costós que en el millor dels casos ens pot oferir una indemnització econòmica dintre de 2 anys?

Nosaltres no volem això... només volem continuar desenvolupant la nostra feina com hem fet fins ara... perquè encara ens queden moltes coses per fer, perquè els projectes continuen, perquè és una feina que ens agrada i perquè la fem bé... Però sembla que això no és important.

 

Comentaris

silvestre Gilaberte Sant feliu
5.
Ayer en reunión de la Junta de Portavoces, de forma colateral, el portavoz de ER preguntó al equipo de gobierno las razones por las que causarían baja en la plantilla del Ayuntamiento 10 trabajadores/as de promoción económica.
Algunos concejales de la oposición no nos sorprende no tener información de los asuntos organizativos ni de personal, ni que las informaciones o explicaciones que nos transmiten sean confusas y contradictorias. Son cuestiones estratégicas, temas del mayor secretismo, que expresan la mala gestión que vienen practicando.
Por telefóno con una persona afectada me ha permitido ponerme un poco al corriente de los hechos y de forma un tanto espontanea hacer el comentario y mi primera valoración como portavoz de Veïns per Sant feliu.
Manifestamos nuestro total desacuerdo con la política de hechos consumados, el equipo de gobierno tiene tomada esta decisión desde hace meses y ha sido incapaz de ofrecer y articular acuerdos totales o parciales a estos trabajadores que llevan muchos años contratados y desarrollando una tarea de forma muy eficaz sobre el principal problema de nuestra sociedad: el paro y la formación ocupacional.
En varias ocasiones hemos valorado los éxitos de este departamento por los resultados obtenidos, que la tasa de paro en nuestra ciudad se sitúe en el 11%, debería formar parte del trabajo diario de todo el equipo de gobierno, cosa que no sucede, cuando nuestro grupo ha introducido este debate, nos lo desvían con matices generalistas fuera de contexto.
Nuestra crítica al equipo de gobierno por el fondo y las formas en este proceder, quisieramos que sirviera de apoyo y solidaridad a este colectivo de trabajadores para encontrar una solución y acuerdo negociado.
Trabajaremos en la medida de nuestras posibilidades sobre este caso y tambien contra la política de personal paternalista, que desde siempre, viene aplicando esta " izquierda" teórica incoherente.
  • 8
  • 1
López Sant Feliu de Llobregat
4.
Tant de bo aquesta opinió sigui llegida per algún responsable/politic de l'ajuntament..i el faci recapacitar una mica..Sr.politic/responsable, tots aquests treballadors i sobretot "persones" q ara foten al carrer son treballadors i professionals amb una implicacio,empatia,tenacitat,ganes de superació i de formar-se tan gran,q encara, vostes, no s' han assabentat de quina qualitat de persones son a punt de perdre.
Aquestes persones sempre han tingut un unic objectiu..donar el millor servei posible a les nombroses persones q recerquen feina a Sant Feliu i a les q volen iniciar un negoci i els resultats aixi ho reflecteixen.
Aquest servei ha de ser prioritari per un ajuntament,sobretot d'esquerres i amb aquests acomiadaments queda pales q a vostes tant els dona q el servei al ciutada quedi malmes.
La política no es nomes cobrar un bon sou a fi de mes..es donar servei als seus ciutadans,per aixo van ser escollits.
  • 24
  • 0
Jaume Castán Galimany Sant Feliu de Llobregat
3.

Una vegada mes l'aplicació de la llei del embut, de la que sempre hi estat en contra, fa molts anys que en aquesta santa casa no es fan les coses correctament i s'ha aplica la llei quan convé eixos si amb rigor, es un joc que es molt pervers, que molts responsables en volgut jugar.
Que tingueu mol-te sort

  • 11
  • 0
MARIBEL BALADA SANT FELIU DE LLOBREGAT
2.
Com a primera treballadora jubilada després de 25 anys a Promoció Econòmica, vull expresar la meva solidaritat i estima amb els 10 companys i amics que properament com diu l'encapçalament de l'article "estaran fora de l'oficina" però lamentablement serà un fora de l'oficina permanent.

He tingut la sort de treballar conjuntament amb alguns d'ells en projectes comuns, quins grans professionals i companys han estat!!! Quina implicació amb la seva feina i en facilitar-te la teva. Amb altres no he treballat tan estretament amb ells però si he vist tota la seva dedicació i motivació en els diferents projectes que porten a terme.

Estic convençuda que en un termini no gaire lllarg, tots ells estaran treballant en altres administracions, s'ho ben mereixen, però em sap molt de greu que el nostre Ajuntament no hagi fet tot el possible perquè aquests 10 grans professionals no puguin continuar portant la seva tasca en Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat.

Maribel Balada
  • 22
  • 0
Iago Sant Feliu de Llobregat
1.
Pertanyo a una generació a la qual tothom va animar a llicenciar-se per aconseguir una bona feina. A l’acabament ens van dir que no n’hi havia prou per culpa d’una nova malaltia anomenada “titulitis”. Vaig posar-me a treballar com a teleoperador i els estalvis em vam permetre cursar 2 màsters. Finalment Catalunya em va obrir les portes i vaig entrar a treballar a l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, amb la promesa de millorar el meu català de nouvingut, fa gairebé 10 anys.

Durant aquest temps vivint a Sant Feliu, he aconseguit el nivell D de català, millorar l’anglès i el meu domini de les noves tecnologies. He anat creixent professionalment completant una vida laboral que omple 3 fulls, quan el meu pare només va conèixer una empresa (“eren altres temps”). He participat activament en el teixit social local: primer com a casteller, després impulsant una petita ONG que lluita contra la malària a l’Africà (sense finançament públic) i darrerament tractant de transformar el model energètic amb Som Energia.

Un contracte va venir rere l’altre, gràcies a superar 8 processos selectius, l’últim al 2014. L’any passat em van canviar de lloc de treball i em van afegir noves funcions. Malgrat aquesta imposició (a mi i als meus superiors que tampoc hi estaven d’acord) he volgut ser flexible i fer la feina sempre amb il·lusió i professionalitat, una feina que l’Ajuntament ha de fer sí o sí.

Des de recursos humans em reconeixen que sóc indefinit però no els hi tremola la mà a l’hora de fer-me fora per raons administratives i no pas tècniques ni professionals. Ara em tocarà anar als jutjats i asseure’m davant de l’entitat que he representat en tantes ocasions per a que em reconeguin els meus drets.

Per què ara i no abans? Potser l’activitat sindical dels últims anys com a delegat, m’ha fet replantejar la meva situació i crec que aquesta és la millor manera d’ajudar als nombrosos laborals als quals represento d’alguna manera.

No sóc cap ciutadà modèlic, no vull que sembli això, però m’agradaria que algú em pogués explicar què he fet malament per a que m’acomiadi qui mai acomiada.

Iago Vázquez
Tècnic municipal
  • 44
  • 6

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat