Un espai de trobada per a malalts de càncer i les seves famílies a Sant Feliu

Agustí Piferrer

Hi ha malalties i malalties, però si n’hi ha una que només amb el seu nom espanta, aquesta és el càncer, en les seves diferents formes de manifestar-se. Tinc 65 anys, en fa més de 40 que visc a Sant Feliu i he patit un procés de càncer de còlon, complicat amb metàstasis de fetge i posteriorment de pulmó. El cas és que de moment estic molt bé i voldria oferir la meva experiència en favor de la gent o familiars que pateixen qualsevol tipus de procés cancerós.

Aquí a casa nostra, tenim els millors investigadors del món com poden ser els doctors Trepat, Labernadie, Josep Balsega, Joan Bladé, Francecs Xavier Bosch, Manel Esteller, Joan Massagué, etc.Tenim els millors oncòlegs , Dra. Clara Montagut, Dr. Eugeni Saigí, etc. Tenim els millors cirurgians, Dr. Javier Foncillas, Dr. Ramón Charco, Dr. Alberto Diez-Caballero, Dr. Joan Moya, etc.

Tenim molt bons centres hospitalaris, molt bones clíniques, però de res no ens servirà això si al darrera de tot no hi ha alguna altre cosa.

Tots sabem que per combatre aquests tipus de malalties, és molt important tenir la família, els amics i, per als creients, la divinitat al costat, però considero molt important el fet de tenir al costat gent que hagi tingut qualsevol tipus de càncer i l’hagi vençut, o l’estigui vencent. No tan sols per la moral que això pot donar al pacient, sinó també pels consells que pot donar un “veterà” en aquest mateix tipus de càncer.

Quines conseqüències i quines molèsties tindrà amb la químio? Li cauran els cabells? Li tornarà a sortir? Com? Quan? Tenir diarrees és normal? Tindrà insomni? Podrà anar pel carrer, etc? Aquestes coses, de vegades, són diferents dites per un metge o per una persona que ha passat per tot això i ara es troba perfectament bé.

Els consells d’una persona que ha passat pel que tu estàs passant son impagables, almenys ho varen ser en el meu cas i ajuden tant el malalt com a la seva família.

La idea que m'agradaria tirar endavant és oferir un espai de trobada on puguis anar cada vegada que vulguis consultar coses, sense haver de fer cues ni demanar hora, i que la persona que te les comenta, sigui una persona que ja ha passat per tot això.

Això es el que pretenc fer: una associació de gent que ha patit un procés cancerós i l’ha superat, per donar consells i, sobretot, moral a la gent que està en aquests moments patint un càncer i a la seva família. El punt de trobada serà una sala de La Unió Coral un dia a la setmana i el projecte el posarem en marxa a finals de maig. Es tractaria de rebre persones o familiars que pateixen un procés cancerós i poder explicar detalls i aspectes que potser els metges no et saben dir, o no poden dir per falta de temps, sobre la malaltia.

Des d'aquestes línies vull agrair a La Unió Coral i a tota la gent que ha donat suport i ha col·laborat amb aquest projecte.

En el seu moment us indicarem la manera de contactar amb la nostra associació, horaris, telèfons i noms.

Comentaris

Magda Buscà Sant Feliu de Llobregat
25.

Catalunya és una de les terres on el voluntariat i l'associacionisme tenen un pes important. Disposar a Sant Feliu d'una associació per acollir gent que ha patit o està patint un càncer i també als seus familiars és una gran oportunitat de fer una societat més humana.
No dubto, Agustí, que aquest projecte que tens entre mans ajudarà a molta gent.
Espero que l'Ajuntament sàpiga valorar la teva iniciativa i posi el seu gra de sorra.
Endavant i no perdis mai aquest esperit lliutador.

  • 0
  • 0
Jordi Sant Feliu de Llobregat
24.

Molt bona idea i de gran ajuda per a tothom que pateix aquesta malaltia. Compartir l'experiència segur que pot ajudar a molta gent ...
Molta sort i endavant amb el projecte!

  • 2
  • 0
Josep M. Buscà Sant Feliu de Llobregat
23.

Trobo fantàstica la teva idea Agustí. Un espai per poder compartir el dia a dia d'aquesta horrorosa malaltía amb tota naturalitat, espai que hauria de ser de tots. Quina gran sort té el nostre país de tenir aquesta gran xarxa de voluntariatat, de gent com tú, Agustí, anònima, compromesa amb els altres, que fant que la societat sigui una mica millor. Ànims Agustí amb el teu projecte, i compte amb mí pel que faci falta.

  • 1
  • 0
José Mª del Villar Arandes BCN
22.

Me alegro mucho de que pueda ser posible una iniciativa como ésta, para que a pesar de la adversidad que implica pasar por esta enfermedad, pueda ser muy útil expresar abiertamente cualquier comentario que permita intercambiar experiencias e insuflar todo el ánimo posible a los que pasan o conviven con ella.
Particularmente felicito a Agustí, impulsor de esta iniciativa, por su férrea voluntad en llevarla a cabo y con su ilusión para conseguirlo. Un fuerte abrazo.

  • 2
  • 0
Fernando Araco Sant Feliu de Llobregat
21.

Ole tuuuuu.con ideas como las tuyas.me sobran la mitad de los políticos.Felicidades.cuenta con migo.
Saludos

  • 2
  • 0

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat