8 de març: vaga feminista i general

Sant Feliu Feminista Col·lectiu

És innegable que la Vaga del 8 de març ha suposat una prova de força de la lluita feminista. L'empoderament i la capacitat d'organització dels col lectius feministes ha possibilitat ocupar carrers i fer visible les lluites feministes. És una victòria i un fet innegable, tant, que fins i tot partits polítics clarament masclistes, racistes i neoliberals han pujat al carro a darrera hora, pretenent sumant-se a una mobilització marcada per un fort esperit crític anticapitalista i profundament antipatriarcal per tal d'aconseguir rèdit polític.

Aquesta vaga general i feminista ha esdevingut un moment històric a escala internacional que també s'ha reflectit a Sant Feliu de Llobregat i a la comarca. Ha permès la visibilització de les lluites que es porten a terme i que seguiran portant-se a terme com a resposta al flagrant masclisme, als sostres de vidre, a l'explotació dels nostres cossos, al racisme institucional i social que oprimeix les dones racialitzades i que tanca fronteres vulnerant drets humans, als feminicidis, a la càrrega de les cures i a totes les violències que patim.

Hem volgut deixar clar que som dones i som diverses encara que els mitjans de comunicació esdevinguin un titella dels poders polítics i invisibilitzin els feminismes, en plural, no donant veu a les lluites LGTBIQ+, a les dones amb diversitat funcional , a les no heteronormatives. Els mitjans, un cop més, han demostrat el racisme instaurat cap a les dones racialitzades i/o migrades, no hem vist als grans mass media el reclam que recollien als manifestos feministes exigint l'abolició de la llei d'estrangeria i els tancaments del CIE's, per exemple. Tenim encara una gran batalla per davant per tal de deconstruir el feminisme hegemònic blanc i eurocentrista.

Queda molt camí per fer i aquesta vaga ha estat una empenta, un exemple de sororitat i d'autoorganització trencant amb els paràmetres institucionals i qüestionant profundament l'aliança entre els sindicats majoritaris (CCOO i UGT) que s'han alineat amb la patronal, com fan sempre, quan per exemple pacten convenis col lectius que ens exploten, empobreixen i vulneren.

A Sant Feliu s'ha aconseguit sortir al carrer amb una manifestació que ha durat cinc hores i que ni la pluja ha aturat. L'han protagonitzat dones diverses i amb un gran esperit de sororitat. Indubtablement estem molt contentes i sabem que hem teixit noves aliances.

La coordinació amb col lectius feministes d'arreu de la comarca ha possibilitat la columna que va sortir d'Esplugues i que va sumar-se a la manifestació de Barcelona tallant la diagonal. Ha estat una mostra d'èxit de participació, d'empoderament i de visibilització. Hi ha un gran teixit feminista a la comarca i juntes som més fortes.

La vaga feminista i general del 8 de març ha esdevingut la llavor d'una lluita que fa dècades que germinava. Per totes les que van lluitar, per les que lluitem i les que lluitaran, les dones no pararem fins a aconseguir el món que volem.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat