Demanem una bona planificació en l'escolarització dels nostres fills i filles

Sant Feliu es Mou Plataforma en defensa de l'educació pública de qualitat

Des de la Plataforma Sant Feliu es Mou volem informar de la situació pel que fa a l’escolarització a la nostra ciutat pel curs 2018-2019.

  • Hi ha 18 famílies que no han pogut escollir per P3 escoles properes al seu barri i els han assignat escoles que estan a l’altra banda de la ciutat1Són famílies majoritàriament del barri de Mas Lluí que s’hauran de desplaçar cada dia en trajectes de 30 minuts per portar els seus fills i filles a l’escola i que els hauran de deixar forçosament al menjador perquè no tenen temps suficient d’anar, dinar i tornar. Recordem tots que el curs 2014-2015 els Serveis Territorials del Baix Llobregat del Departament d’Ensenyament de la Generalitat va tancar una línia a l’escola Josep Monmany i una línia a l’escola Pau Vila, i el curs 2016-2017 va voler tornar a tancar una línia a l’escola Miquel Martí i Pol i al final, fruit de la mobilització, no ho van fer.

  • Els Serveis Territorials del Baix Llobregat del Departament d’Ensenyament de la Generalitat obrirà pel proper curs 2018-2019 una nova línia a 1r de primària a l’escola Josep Monmany, degut a que tots els grups de P5 d’aquest any estan plens i molts d’ells per sobre de 25 alumnes per classe (a l’escola Josep Monmany hi ha actualment a P5 28 alumnes a la classe), quan a primària el nombre d’alumnes màxim per aula és de 25, podent-se incrementar fins a 27 en casos concrets. L’obertura d’aquesta línia pot semblar una bona notícia, però de nou posa de manifest una falta de planificació, ja que, com hem dit, el curs 2014-2015 aquesta línia es va tancar a l’escola Josep Monmany.

Ara la nova línia que s’obre únicament a 1r (i no a la resta de cursos: 2n, P5, P4 i P3 seguiran tenint una línia), apareix com un bolet difícil de gestionar per l’escola i sobretot per l’equip docent. Inicialment cadascuna de les classes de 1r del Monmany tindrà 14 alumnes, però totes les famílies que arribin durant el curs escolar i que tinguin infants que hagin d’anar a 1r, aniran a aquests grups. Això indubtablement causarà una distorsió en el funcionament d’aquests grups que es podria haver evitat amb una bona planificació des de l’origen, ja que els grups de P3 dels infants nascuts l’any 2012 ja estaven plens des d’un inici, i si no s’hagués tancat una de les línies de P3 que es va tancar el curs 2014-2015 (Monmany i Pau Vila), aquesta situació hagués estat solucionada des del començament i els infants s’haguessin distribuït més uniformement per totes les escoles de primària del municipi.

  • Els instituts públics, continuen al límit de la seva capacitat, i aquesta situació es mantindrà durant els propers anys. Això implica que s’hagin hagut de suprimir aules dedicades a serveis comuns, biblioteques, sales d’estudi, part de lavabos, ..., per poder encabir als alumnes de secundària, fet que va en detriment de la qualitat educativa dels estudiants.

Les famílies volem per les nostres filles i fills una educació pública de qualitat i per això volem demanar al Departament d’Ensenyament de la Generalitat, i a l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, com a integrant de la Taula Mixta de Planificació Educativa el següent:

  • Una bona planificació de l’escolarització que tingui en compte la realitat territorial i les dades d’empadronament reals de la ciutat.

  • Que no es tanqui cap línia més de l’escola pública. Això és totalment possible reduint les ràtios a l’educació primària a 20 alumnes/classe, i no renovant els concerts amb l’escola concertada, que recordem que es van crear per donar cobertura a la demanda que no es podia cobrir amb les places de l’escola pública, no a l’inrevés.

  • La creació o reconversió d’un nou centre d’educació secundària públic a la ciutat, que permeti que els dos instituts no estiguin tan atapeïts i puguin disposar de serveis essencials per una bona qualitat educativa.

Les famílies demanem una educació pública de qualitat per les nostres filles i fills. El seu futur està a les nostres mans.

 

Plataforma Sant Feliu es Mou

 

1. Segons informació publicada a les xarxes socials per aquestes famílies

2. Sant Feliu es Mou és una plataforma oberta a tothom formada per persones que volen una educació pública de qualitat.

Comentaris

Alicia Martin Sant Feliu de Llobregat
2.

Bon dia,
Al meu fill es un dels perjudicats en l'escolarització de P3.
Només volia posar en coneixement que el que no acabo d'entendre es perque gent que té menys punts que al meu fill ha entrat abans a l'escola que ell.
Que després de totes les incidències que han hagut en la seva pre-inscripció ha de anar a l'escola que está a l'altre banda on jo visc.
Espero que tant el meu fill com el de la resta pugui anar a l'escola que vulgui i no a la que "l'obliguin".

  • 5
  • 0
Antonio García Salacort Sant Feliu de Llobregat
1.

Els petits han de anar a escoles properes al seu domicili o al domicili dels avis que els cuiden i els porten a escola. Els pares han de treballar. No hi ha dret. Es una barbaritat.

  • 9
  • 0

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat