Bancs de temps Minuts

Eduard Folch

Des de Minuts ens volem presentar a tota la ciutadania de Sant Feliu per explicar el projecte que ja estem duent a terme a la ciutat.

A l’octubre vam exposar el projecte Minuts Sant Feliu a la Torre del Roser de la mà del programa municipal Sant Feliu Innova i amb el suport de l’Ajuntament amb l’objectiu de donar a conèixer la iniciativa que estem duent a terme a la capital del Baix Llobregat. En aquest mateix mitjà, Ismael Garcia, President de l’associació Coopera Sant Feliu, va expressar algunes inquietuds en relació a Minuts i la relació amb els bancs de temps de la ciutat que ens agradaria comentar.

L’objectiu de Minuts Sant Feliu és contribuir en la creació de dinàmiques col·laboratives que permetin intercanviar coneixements, habilitats i experiències en col·laboració amb altres entitats, grups i veïns i veïnes de la ciutat amb qui ja estem establint vincles i lligams per col·laborar plegats buscant un objectiu comú.  És un projecte que l’Ajuntament de Sant Feliu i la Diputació de Barcelona han vist com una oportunitat per crear espais on es generin relacions intergeracionals i amb col·lectius que ni tan sols es coneixen per tal d’enriquir ambdues parts amb les trobades i tallers que realitzarem.

Diferents equipaments de la ciutat, proveïdors culturals i d’oci ja ofereixen recompenses a canvi del temps que les persones participants hagin compartit assistint o ajudat a realitzar un taller o sessió (Ateneu Santfeliuenc, El Complex, etc). Tothom rebrà “minuts”, la moneda del projecte, que podrà bescanviar per entrades i experiències a Sant Feliu per tal de donar visibilitat a l’oferta local tan rica i variada que tenim a la ciutat.

L’etiqueta de banc del temps potser no és la més correcta per definir-nos, ja que Minuts innova amb el fet d’oferir serveis i experiències més enllà dels intercanvis personals. Una de les col·laboracions que establim és amb bancs de temps d’altres ciutats com el de Vilafranca o el de Sants a Barcelona. Els socis i sòcies del banc poden bescanviar hores per minuts o a l’inrevés, bescanviar minuts per hores del banc del temps i gaudir d’un servei (idiomes, suport domèstic, transport, cura d’animals, massatges…) ofert per un veí o veïna.

Aquest tipus de col·laboracions permeten unir forces per fer de Sant Feliu un lloc millor amb persones que comparteixen amb els seus habitants allò que saben fer.

Actualment ens trobem en la fase de preparació i les activitats s’iniciaran abans de Nadal. Estem buscant quines són les necessitats de les entitats o grups naturals i un cop localitzades cerquem la manera de suplir-les amb un taller o sessió oferta per una persona individual o grup. Tots necessitem seguir aprenent i podem compartir allò que sabem amb els altres. Creiem que així podrem suplir necessitats reals i preocupacions que la ciutadania té. Si voleu col·laborar amb nosaltres, saber-ne més sobre el nostre projecte, així com estar al dia de les activitats que farem properament a Sant Feliu, entreu a www.minuts.cat/santfeliu, al nostre facebook (http://fb.com/minuts.cat), twitter (http://twitter.com/minutscat) o a Instagram (http://instagram.com/minutscat). Us hi esperem!

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat