Posicionament del Casal Popular Blanca Bardiera davant la repressió

Casal Popular Blanca Bardiera

Ara, a poques hores que comencin els judicis a les 12 preses polítiques urgeix des de tot moviment social que lluiti per l'emancipació popular una posició contundent de rebuig als abusos de l'estat espanyol en tot aquest procés repressiu però no només això. No ens podem quedar només en una crítica parcial a les moltes irregularitats comeses, cal ser més ampli de mires i criticar també el procés en si. La judicialització de la política i l'ús de la repressió com una eina valida del poder per fer callar les veus discordants. En aquest mateix sentit, tampoc serveix una interpretació ahistòrica del cas concret. Aquests judicis i la persecució a les persones exiliades (no per casualitat fallida fins ara) no són sinó un exemple de com l'anomenat Règim del 78 està més que disposat a aixafar tota opció de ruptura.
 
El Casal Popular Blanca Bardiera és un espai plural en el qual l'alliberament nacional és vist des de diferents perspectives però en la condemna a la repressió som i serem una sola veu. Mai més indiferents, mai més còmplices.
 
Aquesta repressió a la qual plantem cara és la mateixa que han patit els joves d'Altsasua, que ja porten més de 800 dies a la presó. La mateixa que ha obligat a companyes de lluita del Baix Llobregat com la Tamara a no poder sortir del seu poble, a l'Adrí a haver-se d'exiliar a Bèlgica (coneixedor que la justícia Espanyola no és cega, és de classe) i més recentment ataca al Martí per exercir el seu legítim dret a vaga en el marc de la vaga general del 8 de novembre del 2017. Fent un exercici de memòria, aquesta repressió és la que porta a tenir més de 2000 activistes detinguts entre el 1996-2004. No, no és quelcom recent. No és fruit de la conjuntura actual és una eina bàsica en el manteniment del "statuquo". D'aquell, si es vol, "todo atado y bien atado" (per desgràcia encara tan nostra) i contra el que vam lluitar, lluitem i lluitarem. Si les cadenes són llargues més encara ho són les lluites que persegueixen. Per això, hereves de tantes lluites, aprenents de tantes mestres no callem i prenem l'humil decisió de resistir. Contra les seves cadenes les nostres lluites, fins a la victòria sempre rebels i decidides.

Comentaris

crida crida
1.

=VISCA PUIGDEMONT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! EL NOSTRE MESIES!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A LES 17:14 ALARMA I CANTAR ELS SEGADORS, SINO HO FEU SOU UNA COLLA DE BOTIFLERS, CIUDADAGRAMOS, COLONS, CARAGIRATS.
VISCA EL PENSAMENT UNIC

  • 11
  • 8

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat