2n Aniversari del Casal Popular Blanca Bardiera

Casal Popular Blanca Bardiera

Avui el casal popular Blanca Bardiera celebra el seu segon aniversari!  El casal no és sinó el punt  de trobada  de diferents lluites i moviments veïnals del poble. Molt abans d’aconseguir l’espai ja creiem que l’autogestió i l’organització popular i col·lectiva era la via a seguir. Avui, dos anys després d'aconseguir un espai on organitzar-nos seguim convençudes que totes les lluites són de totes, que actuar plegades és l'única manera de guanyar i que juntes som més fortes.

Des del casal hem fet i coordinat xerrades, conferències, formacions, manifestacions i vagues que de mica en mica ens han permès sumar forces i créixer plegades, omplint de contingut i vida l'antiga caseta de la creu roja. També ha estat i serà un espai d’expressió de l’art i la cultura que s’esdevé al territori. És aquesta feina de formiga la que ha permès a les dones del poble (entre moltes altres coses) coordinar-se per aturar-ho tot dos anys seguits, a les joves trobar maneres de fer sentir la nostra veu, i fer valdre les nostres opinions mentre creixíem plegades i a aquelles que es neguen a assumir que la societat era, i serà això, seguir lluitant. Cada esforç, cada reunió, cada pancarta i cada manifest té una mica de nosaltres i guarda en el fons el desig d'aconseguir un món millor on viure, sense racisme, classisme, masclisme i tantes altres imposicions que ens separen com a poble i ens allunyen d'allò al que algun dia li podrem dir vida digna.

Així i tot, i a pesar dels èxits d'aquests anys hem de ser conscients que cada dia seguim patint les mateixes opressions i que cada cop és més clara la necessitat de bastir un moviment popular fort que faci de contrapès a l'avanç del sistema actual i ens permeti així posar fre al desgavell en què vivim.

En els últims dies, i sense sortir de la comarca, hem vist com l'odi muntava paradetes a Esplugues i Cornella, com les agressions xenòfobes semblen quedar impunes a Castelldefels i com al nostre propi poble l'extrema dreta passeja confiada en la seva victòria. Nosaltres convençudes de ser en el costat correcte de la història seguirem unides i combatives sabent que només lluitant tenim futur.

En definitiva, avui celebrem tota la feina feta i l'optimisme que ens transmet la voluntat de seguir lluitant per un món millor, però no ens oblidem de tot el que ens queda per aconseguir i pel que seguirem lluitant això sí, mai més soles perquè juntes som més fortes.

 

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat