Nou Casal de Joves, nous problemes

Entitats juvenils del Casal de Joves

Manifest de les entitats juvenils del Casal de Joves

Volem donar a conèixer l'experiència de totes les entitats de Joventut de Sant Feliu de Llobregat que, després de molts anys d'activitats, ens trobem que en el nou Casal de Joves no s'estan assolint les necessitats que aquest espai tenia com a objectiu a cobrir.

És per això que volem explicar la nostra visió al llarg d’aquests 6 mesos que porta en funcionament el nou Casal de Joves.

Fem pública la nostra crítica, ja que des de la inauguració del nou Casal, no se’ns està donant prou suport i no es tenen en compte les activitats realitzades durant els últims anys. Fins ara no hem pogut fer totes les activitats que voldríem per culpa de reiterats problemes. Tot i que sempre hem estat entitats molt actives, ara veiem que se’ns estan posant dificultats a la realització de les nostres activitats.

Pensem que des de l’Ajuntament no s’ha fet un bon seguiment a l’hora de la contractació del nou personal del Casal de Joves i de Joventut. Creiem que haurien de mostrar cert interès sobre el teixit associatiu juvenil i dels diferents tipus d’entitats que som, així com les nostres necessitats.

Durant aquest temps hem vist que no ens proposen noves activitats ni compten amb nosaltres per a l'organització d’activitats de Joventut. A més a més, les activitats que s'organitzen, tenen poca assistència a causa de la falta de coneixement de què volen els joves de Sant Feliu. En cap moment s'han posat en contacte amb nosaltres per saber la nostra opinió sobre aquestes.

Algunes de les dificultats per a la realització de les nostres activitats són:

Modificació de dates d'activitats que ja estaven planificades, per culpa de la prioritat de les activitats de Joventut.

Problemes amb el suport econòmic de les activitats de les nostres entitats.

S'han tirat enrere activitats pel motiu de no fomentar el consum d'alcohol, i en canvi s'estan fent tallers de tast de cerveses al Casal a través del Bar.

Falta de comunicació de Joventut amb les entitats.

Imposició del preu del taller quan aquest l'organitzava una entitat.

Les subvencions juvenils cada cop es cobren més tard, cosa que comporta que les entitats hem d’avançar els costos de les activitats que volem fer, si és que l’associació o les butxaques dels socis ho permeten.

Substitucions molt lentes quan hi ha baixes a l'equip de joventut.

En referència al Casal com a nou equipament, veiem que hi ha problemes presents des de la seva inauguració, com per exemple falta d’espais que es van prometre al nou Casal: hi ha poc espai per l’emmagatzematge de les entitats, falta una sala d'entitats i una aula bruta que actualment és una sala de plàstica amb elements multimèdia. No es disposen dels punts d'autoconsulta que hi havia en l'antic Casal.

Per culpa de la poca comunicació, avui en dia no sabem si el Casal disposa d'un Pla d’Autoprotecció o de seguretat, que afecta les entitats que organitzem activitats al Casal.

La possibilitat d'accedir amb clau al Casal fora de l'horari d'activitat arriba 6 mesos tard, i tot i això hem d'avisar amb dies d'antelació per a poder accedir als nostres magatzems. No es va fer un bon seguiment del condicionament acústic dels bucs d'assaig.

Pel que fa al bar-cafeteria del Casal, veiem que el concepte inicial ha derivat en un bar-restaurant, amb preus elevats fora de l'abast de l'economia dels joves. El concessionari d'aquest espai ocupa amb el seu material sales del Casal de Joves i té accés al Casal.

 

Un cop exposada la nostra visió del funcionament del nou casal de joves, totes les entitats juvenils ens hem acordat que per tal que la situació millori, fem aquestes demandes:

Demanem una programació pròpia, el nostre objectiu mai ha estat contraprogramar a les activitats organitzades per l’Ajuntament però creiem que el Casal de Joves així com l’Ajuntament podem treballar conjuntament en l’elaboració d’una agenda cultural rica per tota la ciutadania.

Prioritat en els usos i espais del Casal per la realització de les activitats organitzades per les associacions juvenils així com el material propi de joventut.

La revisió de les bases de les subvencions juvenils per tal d’adequar-se a les diferents tipologies d’associacions, així com modificar els terminis.

Més personal al Casal per tal de poder ampliar l’horari d'obertura al públic tot el dia.

Demanem un tracte igualitari del Programa de Joventut vers als altres Programes o Departaments de l’Ajuntament.

Pensem que tot i haver-hi un nombre significatiu de grups i Dj’s a la ciutat no assagen al Casal, demanem que es millori el condicionament acústic dels bucs. Sant Feliu és actualment molt potent a nivell musical i volem que segueixi així i que el Casal sigui bressol de moltes bandes.

Demanem que la sala de concerts no sigui un espai d'assaig de percussió en horari de funcionament del Casal.

Segons les bases del concurs del bar-cafeteria, aquest hauria d'obrir els dilluns, i així hauria de ser.

Les subvencions s'han d'adequar a la tipologia de cada entitat i no ser tan genèriques.


 

Entitats signants:

BlackOut Dance Company

Corredores de las Sombras

Kaligrafics

Las Mil Y Unas

SomAnimadors

Sweet Jamaican Beats

Pistoleros de Edison

Comentaris

Llui Sant feliu de llobregat
15.

M'agradaria,saber quin problema hi ha en que facin servir la sala de concerts en dies i hores que NO la fa servir ningú

Falta d'empatia?
Falta de solidaritat ?

No acabo entendre

Gràcies

  • 2
  • 6
Rantamplán Pipican Olorda
14.
Què passa, que ara us ha de subvencionar l'ajuntament els bocates, les birres i els canutus, i a més donar-vos gratis allotjament, llum i calefacció amb els meus impostos????? Qui vulgui oci que se'l pagui, i si no té pasta que treballi que així us fareu homes. Aneu que us moqui la iaia!!!
  • 5
  • 24
Helena Sant Feliu llobregat
13.

Me gustaría saber el horario de apertura y de cierre de lunes a domingo del bar casal de joves.

  • 14
  • 0
Mojigatería sanfeliuense
12.
L'Ajuntament tracta als adolescents com nens, aquest és el problema. Tot són activitats chupi-pedagògiques, tallers de cuina, llengua de signes, pintura, ceràmica... És com anar al cole! Els joves, quan surten, volen divertir-se, no tenir a un "tècnic/monitor/dinamitzador" dient-los que llegeixin un llibre sobre Joana Raspall...

Quina enveja el Bulevard de Sant Joan Despí, on pots anar amb qui vulguis, a fer el que vulguis, quan vulguis i com vulguis. No sé, l'Ajuntament de Sant Feliu és poc dinàmic. Tot és burocràcia, control i filtre pedagògic a totes les coses que fan els joves...

Deixeu-nos viure... collons.
  • 29
  • 6
David mayor Sant Feliu de Llobregat
11.

Haurien de posar guitarres electriquesi baixos que puguesis utilitzar per assajar per si set espatlla la teva o alguna altra cosa, el tractamet acústic fa pudurufa, Avui assaigava batería i s en escoltaba desde 2na planta

  • 15
  • 7

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat