“Tocar a La Petita va ser un somni fet realitat, i fer-ho al ‘Buti’, encara més”

Public Mayor Especial Butifarrasound

Entrevistem a Public Mayor, la nota santfeliuenca del Butifarrasound d’aquest any i un dels grups més joves que actuarà a la tretzena edició del festival organitzat pel CAU per aquest dissabte. El grup té poc més d’un any i està format per 6 membres d’entre 17 i 19 anys. La seva aparició al cartell del festival va ser a última hora, però motivació no els en falta. Ens trobem amb 4 dels membres del grup, el Sergi Pablos, el saxo, el Go Sans, la veu i guitarra, el Marc Barroso, el bateria, i el Gerard Plaza, també guitarra; en falten 2 el Carles Zato, el baix, i l’Arnau Medina, la tercera guitarra del grup, que no van poder assistir a l'entrevista, per parlar sobre el seu proper concert al ‘Buti’ i sobre com ho estan vivint tot plegat.

 

Sou un grup bastant jove; porteu un any ben bé, oi?

Go: Com a formació de grup una mica més, però amb aquesta banda en concret sí.

Marc: La idea va començar fa 5 anys, el baixista, el guitarra i jo a l’Aula de Música, i la resta es van anar afegint poc a poc fins que es va crear Public Mayor.

 

El nom del grup d’on ve?

M: El nom del grup va ser quan va arribar el Go, que va fer un cop d’estat! Però ens va agradar el nom.

G: L'origen és una mica "cutre". El baixista i un guitarra estaven a una classe d’anglès treballant la pronunciació de ‘mayor’ i van dir ‘public mayor’ perquè sí. I d’aquí va sortir el nom.

 

Com us definiríeu? Des de l’organització han dit que feu un gènere de fusió experimental de hardcore i heavy metal acompanyats d’un saxo, hi esteu d’acord?

Tots: Aquesta definició l’han fet ells (riuen). Bé, no és que s’adapti gaire a nosaltres.

G: Podríem dir hard-rock acompanyats de saxo. Perquè metal, el que és metal... Tot i que potser alguna cosa sí.

 

Teniu publicat algun disc?

G: Hi ha una cançó gravada a Youtube. Però espero que siguem millors que aquest tema!

M: Va ser la primera cançó que vam fer.

G: I ara ja no la toquem!

Sergi: La cançó té 8 o 9 mesos. Des de llavors, hem canviat molt en qualitat i musicalment.

M: De fet, als concerts fem versions i cançons nostres. No seria un 50-50, però s’hi acosta bastant.

 

I teniu previst gravar alguna maqueta?

G: Sí, ho hauríem de fer. Vam estar parlant amb un productor, però al final no va sortir. Això sí, hem de gravar alguna cosa perquè hem d’eliminar ja la cançó que tenim a Youtube; hem d’ensenyar alguna cosa decent.

M: Tot és posar-s'hi i trobar algú. (riuen) I si pot ser, gratis!

 

La cançó que teniu penjada a Youtube és Untitled Song; canteu en anglès perquè us surt més natural, perquè ho vau decidir o teniu cançons de tot?

G: A mi se’m fa més fàcil en anglès. Quan provo de fer-ho en anglès o en castellà, em surten coses diferent. I d’alguna manera, l’anglès és l’idioma més comú.

S: Tenim 7 o 8 cançons pròpies (s’han posat a comptar sense arribar a un acord). Eh, però tenim el ‘setlist' apuntat pel ‘Buti’!

 

Com us ho feu per assajar?

G: Els divendres assagem a l’Aula de música, i després el dimecres al buc del Casal de Joves.

S: I tenim un local que és la casa d’un membre del grup, on hi assagem algunes nits.

El vostre concert de presentació va ser a La Petita, per les Festes de Tardor de 2016; des de llavors a Sant Feliu heu tocat també a Els Pagesos, al Milenio, al ‘Demolition Fest’ del Casal de Joves i pel concert solidari que organitza Africa Stop Malària. Com valoreu l’evolució que heu fet en tot aquest temps?

G: Hem millorat segur.

M: A mi em va encantar tocar a La Petita, perquè hi he anat des de petit, i és un somni fet realitat. I ara, fer-ho al ‘Buti’, doncs encara més.

S: L’evolució és també un tema de confiança, perquè en el de La Petita estàvem molt nerviosos. A més, va ser el primer concert i costa molt més. Però al d’Els Pagesos va ser molt diferent, perquè era un assaig obert de dues hores on podíem anar tocant. I el concert del ‘Mile' ja va ser una cosa més seriosa. 

 

Com va ser l’experiència de tocar a la Petita?

G. Hi vam tocar perquè van fer un concurs en què havies d’enviar un correu amb una cançó, vam enviar la que teníem al Youtube, i ens van triar. Em va sorprendre bastant que ho vam fer força bé, tenint en compte que va ser el nostre primer concert. Va ser una bona oportunitat.

S: Jo esperava que ens equivoquéssim molt més, que ens quedéssim penjats en algun lloc o que paréssim el concert, però no va passar! L’altra part bona és que és La Petita, i això també compta si ets de Sant Feliu i portes tota la vida anat-hi. Són festes alternatives amb un escenari gran.

 

Aquest dissabte toqueu al Butifarrasound a les 19:45h...

S: Amb la pressió que pot suposar tocar al Butifarradound l’hora és perfecta. Estarem més alliberats que si haguéssim de fer un concert a les 23h, en què el llistó ha de ser molt alt. Hem de fer un bon concert, però amb menys pressió.

G: Això sí, hem de tocar bé!

 

La vostra presència al Buti s’ha inclòs fa poc, després que caigués del cartell la banda The Kapitats. Us esperàveu tocar al festival?

G: El que nosaltres pensàvem era ‘treballar, treballar, treballar’ i d’aquí un any o dos intentem trucar a la porta. Ens havien comentat alguna cosa de cara al prebuti, que al final no va sortir. I finalment ens van proposar si estaríem interessats en tocar al festival.

M: A més hem creat polèmica. Perquè hem aparegut de cop trencant tots els esquemes. (riuen)

G: Sí que ens hagués agradat que ens ho diguessin com la resta de grups per preparar-ho millor. Però també ho entenem, som joves i no ens ho esperàvem aquest any, en què encara hem fet pocs concerts.

 

Creieu que hi ha facilitats a Sant Feliu pels grups de música que sorgeixen?

G: El Casal de Joves dóna moltes oportunitats als grups que van als bucs i organitzen concerts.

S: Sí, les facilitats vénen donades sobretot pel Casal. El fet de tenir un espai a Sant Feliu preparat amb tot el material i que simplement puguis anar allà i tocar dues hores, almenys quan has de començar és molt molt bo. Però a banda del Casal de Joves, no hi ha cap lloc on t’ajudin al començar, almenys de manera gratuïta.

G: Ara, a banda dels concerts amb els grups dels bucs d'assaig, el poble està mort. Surts del Casal de Joves i no hi ha res.

M: Tot i que musicalment Sant Feliu està molt bé.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat