"Volem que la gent gaudeixi com mai als nostres concerts i que surtin diferents de com han entrat”

Seikos

Ens reunim amb Seikos: la banda santfeliuenca que torna a casa per Festes de Primavera per estrenar en directe el seu primer disc “Viaje al centro” en la quinzena edició del Butifarra Sound. Al març van presentar el disc a Barcelona i ara tornen a casa per tocar en un festival que els ha vist créixer. Seikos es defineixen com una banda de directes i tenen moltes ganes de tocar a Sant Feliu, els podreu escoltar dissabte a les 23.45 h a la Plaça Lluís Companys.

Al març d'aquest any veu treure el vostre primer disc d'estudi, Viaje al centro, pels qui encara no l'hagin escoltat, com el definiríeu?

Roger Clemente: El disc és molt quotidià i et dona energies per continuar endavant, per afrontar els diferents problemes que pugui arribar a tenir. El disc és molt versàtil, és perquè algú que necessiti estimar-se a si mateix pugui fer-ho amb una cançó, i també perquè algú que vulgui estar tranquil a l'habitació pugui gaudir del disc amb una cançó més relaxada.

Asier Garcia: Les cançons del disc van molt dirigides a ser un mateix i amb la mentalitat de dirigir la teva vida cap a on tu vols i perquè tinguis llibertat per fer-ho. Són cançons molt positives. Volem ensenyar la part positiva i la festa.

Neus Aranda: El disc parla de coses molt quotidianes. Per mi el disc és gaudir. Hi ha moltes cançons que tenen una evolució, comencen com tristes i sempre acaben en un "tot anirà bé i m'acabaré menjant el món".

"Ens agrada arriscar-nos"

Ara presenteu el disc al Buti, però vau estrenar el disc al març a Barcelona. Per què us vau decantar per fer l’estrena del disc fora de Sant Feliu?

N.A: Està clar que amb tot el que hem fet al disc, el que ens agrada és arriscar-nos. Tots els passos que hem fet, els fem apostant fort, pel tot o res. Ens ho juguem, si va bé genial i, si no, res. Però si no arrisquéssim, no guanyaríem res.

Guillem Salles: Al cap i a la fi un grup que porta uns anys tocant, si no es marca uns objectius una mica ambiciosos, l'espurna i les ganes de seguir i fer coses es perd molt fàcilment. Quedar-te assajant en quatre parets és poc temptador.

No és la primera vegada que actueu al Butifarrasound, ja ho veu fer en l'edició del 2015 on van sonar alguns dels temes que formen part del vostre EP "Estrictamente personal"; què queda dels Seikos d'aquell disc?

Yon Iriarte: Aquest disc s'ha fet amb una idea i, en canvi, en aquell vam ajuntar cançons i lletres. D'aquell moment ens queden les ganes, i ara a més tenim una idea.

N.A. A l'hora d'assajar i incloure les cançons del primer disc, ens vam adonar de com som de diferents pel que fa al tipus de cançó, del missatge que donem, la qualitat del so... No hem canviat d'estil, Seikos ha seguit amb la mateixa línia, però hem fet molts passos endavant en qualitat.

G.S. L'altre disc eren set històries diferents que vam unir en un CD i ara la idea és que sigui una història que tingui principi i final i un denominador comú.

N.A: Seguim estimant molt el CD, és el nostre principi i és el que ens ha portat fins aquí, però també està bé que aquest nou ens agradi més.

FOTO: Guillem Magrané

Si una cosa queda clara, és que sou una banda de directe o així ho transmeteu en les vostres cançons. Feu les cançons pensant en com sonaran en directe?

G.S: Sí, en tot moment quan estàvem fent el disc pensàvem, "això sonarà molt bé al directe" i no “això sonarà molt bé al sofà de casa de tal persona”. Tenim molt al cap el fet de tocar en directe.

A.G: Al disc també hi ha molts “lololo”, i això també és molt de directe, que la gent canti els “lolololo”.

N.A: El nostre objectiu és que la gent gaudeixi com mai als nostres concerts i que surtin diferent de com han entrat. Està bé que la gent ens pugui escoltar quan vol i s'aprenguin les cançons, però el moment potent és quan tens la gent davant.

"Tocar a casa sempre és una experiència brutal"

El concert d'aquest dissabte és a casa, en un escenari que coneixeu d’altres edicions i amb públic amic, com l'afronteu?

A.G: Tenim moltes ganes de tocar al Buti perquè és el nostre poble i li tenim una estima especial al festival, ja que l'organitza el CAU de Sant Feliu, lloc on ens vam conèixer la gran majoria del grup. I és el primer festival gran que va confiar en nosaltres per tocar-hi. A més, tocar a casa sempre és una experiència brutal, perquè és el lloc que més està veient la nostra evolució i és on hi tenim els nostres "hooligans" i família que ens segueixen allà on toquem.

N.A:  Tenim moltissima il·lusió i ganes perquè vam fer l’aposta d’estrenar el disc fora de Sant Feliu, però Sant Feliu segueix sent el nostre espai i públic predilecte i és un dels millors concerts a nivell d’equip de so, escenari, públic dels que és fan a Sant Feliu. Ens fa molta il·lussió poder participar-hi. Tenim ganes de veure cares conegudes entre el públic. Tenim ganes de saltar, ballar i de molt bona música.

Quin és el següent pas per la banda, com us plantegeu el futur?

Y.I: Ara és el moment de disfrutar de tota aquesta feina de dos anys. També toca una mica de sort també i treballar molt fins que algú ens vegi i confiï en nosatres.

N.A: Creiem que hem fet molta feina ben feta i amb molt de sentit, tant d'hores com de qualitat, i que la feina que estava a les nostres mans l'hem fet tota. Ara hi ha una part que forma part del mercat i del funcionament musical que no està en les nostres mans. Nosaltres també estem fent feina per arribar-hi, contactant amb discogràfiques, i de moment tothom que ha rebut el disc el valora molt possitivament.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat