"Hem entrevistat més de 300 persones i gravat més de 50 activitats"

Albert Bonet i Joan Lorenzo Responsables del documental "Festardor"

  • Un fotograma del film. Seguici.
    Un fotograma del film. Seguici.
  • Un fotograma del film. Bany d'escuma.
    Un fotograma del film. Bany d'escuma.
L’entitat Calaix de Sastre i la productora Pod.cat, del santfeliuenc Albert Bonet, presenten el proper 4 d’octubre a les 20h el documental Festardor, amb imatges enregistrades durant les Festes de Tardor de l’any passat. El projecte, que es pot seguir des de la seva pàgina de Facebook: facebook.com/festardor, ha estat possible gràcies a la feina desinteresada de Lorenzo i Bonet. Hem parlat amb ells i ens han avançat què podrem veure al documental.

-D’on va sorgir la idea de fer un documental sobre les Festes de Tardor?
El nostre objectiu és que quedi una peça ben realitzada, que esdevingui testimoni del que són les Festes de Tardor.

-Què diferencia el documental d’altres enregistraments que ja existeixen de les Festes?
Sobretot que està fet a peu de carrer, la càmera és una persona més que participa a les Festes. Volem que es vegi que és una festa viva i per això ens hem endinsat a dins dels actes, fins i tot del foc o de l’escuma.

-Com se us va acudir el nom “Festardor”?
És un joc de paraules que pretén mostrar la implicació i la participació ciutadana que hi ha darrera de les Festes de Tardor.

-Com heu seleccionat els actes que es veuen al documental?
Hem intentat mostrar el màxim d’actes de la festa, però no hi són tots perquè hi ha moltes activitats que se solapen. Tot i així, hem aconseguit gravar gairebé el 90% dels actes. La idea és descobrir activitats no tan conegudes als qui vegin el documental.

-Per exemple?
El bingo del carrer Joan Maragall, el concert de la Banda Simfònica Ciutat de les Roses o la concentració de motos i cotxes antics que organitza Motor Clàssic.

-Quantes hores de cinta heu recollit?
Vam gravar durant set dies un total de 47 hores. En la peça final s’hi veuran un total de 51 actes amb una durada d’una hora. Hi ha més de 300 persones entrevistades!

-A més del visionat al CineBaix, podrem veure en alguna altra ocasió la cinta?
De moment el passi al CineBaix, que és gratuït, serà una oportunitat per veure el documental en format sencer i seguint un ordre editorial, és a dir, imatges agrupades en temes.  D’altra banda, també penjarem al web que hem dissenyat per a l’ocasió vídeos més breus perquè arribi al màxim de gent possible. 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat