Viure dins de l'armari, el documental del mes

"Dins l'armari" explica com moltes persones homosexuals a la Xina decideixen tenir matrimonis de conveniència per no decebre els pares ni patir discriminació

Dissabte dia 4 a les 19:45 podrem veure a Cinebaix el documental del mes "Dins l'armari" (Inside the Chinese closet) que explica com moltes persones homosexuals a la Xina decideixen tenir matrimonis de conveniència per no decebre els pares ni patir la discriminació d'una societat ancorada al passat.
 
Sortir de l'armari? O fer-te'n un a mida?
 
A la Xina el xoc entre allò antic i allò modern és molt evident. Mentre entra a marxes forçades a la modernitat, segueix mantenint costums mil·lenaris. Aquesta situació provoca desajustos, sobretot en la gent jove que vol abraçar els nous temps però que se sent constreta per les tradicions dels pares. Aquests conflictes apareixen en molts àmbits, un dels quals és el que presenta aquesta pel·lícula. L'homosexualitat.
 
Avui en dia, encara, a la Xina l'homosexualitat és inacceptable. La família és el pilar de la societat, els usos i els costums. Tot gira al voltant del nucli familiar. Per això, avui en dia, molts homosexuals prefereixen viure una mentida que no satisfer les expectatives dels seus pares i es casen per mantenir les aparences. El film ens mostra els dilemes de l'Andy i la Cherry. Ell, arquitecte, decideix sortir de l'armari i explicar als pares que és homosexual. El pare, avergonyit, li demana que es casi per mantenir les aparences i mantingui intacte l'honor familiar. La Cherry ja fa temps que va fer el pas i es va casar amb un home homosexual. Un matrimoni de conveniència que ja els estava bé a tots dos. Però la mare d'ella ara vol que tinguin un fill.
 
Un mentida que es va fent gran i no enganya ningú
 
D'una banda, casar-se per salvar les aparences pot semblar una solució, sobretot si els pares viuen en una altra ciutat i només es veuen de tant en tant. Però, es pot viure tota la vida en una mentida? I quan els pares comencen a demanar nets? I quan tens una parella? El film posa de manifest les contradiccions d'aquesta societat amb unes arrels tradicionals molt fortes però en el fons, basada en la hipocresia: a les grans ciutats fins i tot es fan fires de cites on homes i dones homosexuals es coneixen per arranjar matrimonis de conveniència.
 
Sophia Luvarà, passió pels documentals
 
La directora italiana Sophia Luvarà es va graduar amb honors al Màster de Biotecnologia Mèdica de la Universitat de Torí, on va començar els estudis de doctorat en investigació sobre el càncer. Però el seu somni era fer documentals i el 2007 va deixar els estudis i va marxar a Londres per convertir-se en directora. Aquest llargmetratge va guanyar un premi al Docs Barcelona de l'any passat, entre d'altres guardons.
 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat