Presentada a Sant Feliu “112 Accessible”, una aplicació per a les persones amb discapacitat auditiva

És una app gratuïta que permet avisar en cas d'emergència de manera pràctica

  • La presentació es va fer divendres / Foto: Alba Huerga
    La presentació es va fer divendres / Foto: Alba Huerga
  • Foto: Alba Huerga
    Foto: Alba Huerga

L’aplicació “112 Accessible” es va presentar divendres passat a la sala TIC del Palau Falguera. Es tracta d’una app que facilita l’accés a les persones sordes al servei d’emergències 112. 

Yolanda Batet, membre de la Federació de Sords de Catalunya (FESOCA), acompanyada de la seva intèrpret, va explicar a les persones assistents el funcionament de l’aplicació. Només cal descarregar-la, introduir les dades personals i les de qui avisar en cas d’emergència. Per alertar d’una emergència, l’usuari ha d’obrir l’aplicació i seleccionar un dels apartats: emergències mèdiques, policials o de bombers. Un cop seleccionat l’apartat pot especificar mitjançant pictogrames de quin tipus d’emergència es tracta (incendi, robatori, maltractament... ).

“Abans que existís l’internet, s’utilitzava un número de fax i s’indicava el tipus d’emergència arrel d’uns dibuixos, era un sistema eficaç però molt lent” explica Yolanda Batet “en canvi, la nova aplicació és molt més pràctica perquè no ha d’haver-hi diàleg”. Després de la sessió informativa, Yolanda Batet va dedicar el final de l’acte per ajudar a les persones que ho desitjaven a descarregar-se l’aplicació.

L’acte forma part del Programa Municipal de Persones amb Discapacitats i el projecte Sant Feliu Innova. “112 Accessible”, que és gratuïta i està disponible tant per Android com per iOs, ha estat desenvolupada per la Federació de Sords de Catalunya en col·laboració amb la Generalitat i Telefónica.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat