Gaddafi Núñez presenta el seu espectacle “Galeano encendido” dins del marc de la VI Setmana de la Poesia

L’artista peruà rememora l’escriptor uruguaià amb una producció lluminosa, sensible i efectista que encisà al públic assistent

Després del tret de sortida oficial de la VI Setmana de la Poesia amb el concert de Nacho Vegas dijous a la nit, el cap de setmana es preparava per una nova tongada de propostes amb un inici de traca i mocador: Gaddafi Núñez presentava el seu espectacle “Galeano encendido” davant d’un públic, no gaire nombrós, però expectant sota el reclam del record i homenatge de l'influent autor uruguaià.

Llençols blancs sota el cel blau

Una escenografia senzilla (escenari abillat amb roba estesa i blanca) va ser el marc on l’artista peruà desenvolupà de manera “sensible” un diàleg amb l’escriptor; anècdotes i records, talls d’àudio amb la veu de Galeano, serviren per donar pas a les composicions amb les que Gaddafi ha musicalitzat  alguns dels textos més notables de l’autor.

La capacitat interpretativa i  multi instrumental de l’artista peruà (guitarra, jarana, charanguito, tabals, etc..), la seva veu sòbria (sense estridències), els arranjaments visuals i projeccions, la proximitat i la poderosa presència de les paraules de Galeano són els motius i raons, poderoses, per fer d’aquesta proposta un encert total a l’hora de la seva inclusió en aquesta edició. Un deu!

Las venas abiertas de América Latina

Coincidències del calendari primaveral i explosiu. A Núñez ja el coneixíem de les seves aventures amb el grup Sakapatú amb el que rescaten, per al públic català, el bo i millor de la música andina.

Després de l’espectacle, parlant amb ell, ens comunica que han preparat, amb Rusó Sala, un homenatge a Victor Jara i Violeta Parra, diumenge, diada de Sant Josep, al Centre Artesà Tradicionarius. Sense dubtar gaire ens presentem al barri de Gràcia per veure com anava la proposta. No cal insistir gaire, l’espectacle és també d’un nivell molt alt.

Ah! Potser seria una bona idea portar-lo l’any vinent a la propera edició; potser seria bona idea també posar un ull, sempre, en recuperar autors, temàtiques i propostes que ens apropessin al inesgotable planter literari i poètic del subcontinent llatí. Potser.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat