Guim Valls, guanyador "per unanimitat" del Premi Martí Dot per "La mà dins la roda"

L’alcalde anuncia que Joan Dausà serà el pregoner de la Festa de la Primavera

  • Lliurament del premi Martí Dot / Foto: Anna Rovira. Anna Rovira
    Lliurament del premi Martí Dot / Foto: Anna Rovira
    Fotos: Anna Rovira
  • Joan Dausà al piano Lliurament del premi Martí Dot / Foto: Anna Rovira. Anna Rovira
    Joan Dausà al piano Lliurament del premi Martí Dot / Foto: Anna Rovira
    Fotos: Anna Rovira

Divendres passat es va fer el lliurament del premi de Poesia Martí Dot al Guim Valls, guanyador escollit per unanimitat. El Premi de Poesia està pensat per a joves escriptors de llengua catalana; tal i com explicava el regidor de cultura, Manel Martínez, el guardó es va crear com a homenatge al poeta santfeliuenc. El president del jurat David Castillo va enaltir el poemari premiat ‘La mà dins la roda’, “el guanyador és el millor llibre que s’ha presentat dels 12 originals” i per aquest motiu “no val caldre cap votació del jurat, tots el portàvem com a primera opció”. A més a més, mostrava la seva alegria per l’èxit d’aquesta última convocatòria, “el premi ha reflotat, havia estat molt malalt, i aquest any s’han presentat més exemplars que cap any.”

L’alcalde, Jordi San José, va voler explicar a Guim Valls la trajectòria del premi i la relació de Sant Feliu amb la poesia, “quan vols que una cosa minoritària tingui una vida molt llarga és perquè hi creus molt, per això cada any fem aquest premi”. Parlant de la cultura de la ciutat, San José va aprofitar per donar a conèixer que Joan Dausà, que estava a la sala per fer un espectacle poètic i musical, serà el proper pregoner de les festes de maig; i abans de finalitzar, va animar al Guim i al Joan a seguir fent el que fan.

Després dels parlaments, Guim Valls, va pujar a l’escenari del auditori del Palau Falguera per recollir el premi que el reconeix com a guanyador. Davant d'una gran expectativa del públic i l’alegria de la seva família, va donar les gràcies mostrant-se agraït pel premi, i tot seguit va recitar alguns dels poemes de ‘La mà dins la roda’. Ho va fer amb molta intensitat i creant una ràpida melodia que li donava molta força. Com a guanyador del premi de Poesia Martí Dot, el poemari es publicarà al novembre a través de Viena Edicions.

Joan Dausà, la seva vida i la poesia

Un cop Guim Valls va acabar, va ser quan Joan Dausà va agafar el micròfon per recitar les poesies que més l’han marcat al llarg de la seva vida. Va recitar poetes com Joan  Margarit, Joan Maragall, Martí Pol, Feliu Formosa, a més d'interpretar cançons d’Albert Pla i Lluis Llach acompanyat del piano. Fins i tot va atrevir-se amb alguns temes més íntims amb cançons del seu avi, que aquest havia escrit com a regal per celebrar els 40 anys de matrimoni.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat