El Pacte Nacional pel Referèndum busca adhesions d'entitats de Sant Feliu

S'ha constituït una taula local i s'ha enviat una carta a les associacions de la ciutat convidant-les a sumar-se al manifest

Constituïda a Sant Feliu la Taula pel Referèndum, amb el propòsit de sumar adhesions d'entitats i persones a títol individual al manifest del Pacte Nacional pel Referèndum. El ple de Sant Feliu ja es va sumar al febrer a la moció de suport al manifest i ara es vol fer un pas més endavant amb la creació de la Taula pel Referèndum a la ciutat. S'ha enviat una carta a totes les entitats de Sant Feliu convidant-les a sumar-se a aquest manifest i, a més, per Sant Jordi i per les Festes de Primavera, s'organitzaran estands per recollir signatures a títol individual.

Un pacte que vol impulsar un referèndum com a solució política

El Pacte Nacional pel Referèndum es va constituir el 23 de desembre a proposta del Parlament de Catalunya, impulsat per una representació d'entitats socials, culturals i polítiques. L'objectiu és promoure un pacte entre els governs de l'Estat i de la Generalitat perquè es faci un referèndum en què la ciutadania pugui votar el seu futur polític com a nació. D'aquí en va sorgir un comitè executiu format per 8 persones, entre les quals hi ha el santfeliuenc i exdiputat d'ICV Jaume Bosch, a més de Carme Porta, Joan Ignasi Elena, Francesc Pané, Itziar Gonzáelz, Carme Laura Gil, Maite Arqué i Francesc Dalmase, que van redactar el manifest que reivindica aquest referèndum.

El manifest es declara a favor d'un referèndum legal acordat amb l'Estat i fa una crida al govern català i espanyol perquè es posin d'acord per fer-lo possible. Segons ha explicat Jaume Bosch a Fetasantfeliu la intenció del manifest és “aplegar suports al màxim d'unitaris a Catalunya i buscar suports fora de Catalunya”. En concret, l'objectiu és “demostrar que entre un 70 i 80% de la població catalana creu que l'única manera de resoldre la situació actual seria amb un referèndum”. Bosch subratlla que “el referèndum es pot fer des de la legalitat” però lamenta que “el problema és que el PP no en vol parlar”.

Sant Feliu: cartes a entitats i estands per Sant Jordi i Festes de Primavera

A Sant Feliu, ja s'han sumat al Pacte els partits polítics Comuns, Equo, ERC, EuiA, ICV, PdeCAT, Pirates de Catalunya i Podem, els sindicats CCOO i UGT, i les entitats ANC, Òmnium Cultural i Súmate. Ara la taula local vol aconseguir el màxim de suport d'entitats santfeliuenques i per això se'ls ha enviat una carta. Bosch està convençut que “és molt probable que moltíssimes entitats s'hi sumin perquè el manifest respon a un sentiment majoritari de Catalunya i de Sant Feliu”.

Pel que fa a la CUP de Sant Feliu, segons Bosch no se'ls ha convidat a sumar-s'hi perquè “a nivell comarcal ens van dir que no volien formar part de la taula, encara que sí que s'hi adherissin a nivell nacional”. Bosch diu que les portes estan obertes si la secció local de la CUP se'ls adreça per sumar-s'hi.

A més d'aquesta carta, també es faran dues recollides de signatures a nivell individual durant els actes de la Diada de Sant Jordi i per les Festes de Primavera a Sant Feliu. Les adhesions es poden fer aquí, on també podeu llegir el manifest.

Comentaris

Javier Jiménez maillo
Agradeceré que pixeles la cara de mi hijo , menor de edad, gracias
En resposta a Javier Jiménez maillo
Redacció SF
2.

Ja l'hem retirat. Salutacions i disculpes.

  • 0
  • 0
Javier Jiménez maillo Sant Feliu
1.

Agradeceré que pixeles la cara de mi hijo , menor de edad, gracias

  • 2
  • 0

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat