Nova foto per no perdre la 'pole position' amb el soterrament

L'alcalde, Jordi San José i els regidors de govern Lídia Muñoz, Josep M. Rañé i Elisabet Ortega es van reunir ahir amb el delegat del govern espanyol, Enric Millo

La reivindicació històrica del soterrament de les vies de Sant Feliu ja acumula tres dècades de peticions, accions, promeses i reunions que, de moment, no han acabat de concretar-se. Ara, poques setmanes després de l'anunci del govern espanyol, a finals de març, en què va incloure el soterrament de Sant Feliu com una de les accions del Pla de Rodalies pels propers anys, Sant Feliu continua reivindicant la necessitat d'aquest projecte per la ciutat. En l'últim ple es va aprovar una moció que demanava que s'inclogués una partida pressupostària del soterrament al pressupost de l'Estat del 2018 i ahir dimecres l'alcalde, Jordi San José,  els dos regidors de l'equip de govern Lidia Muñoz i Josep Maria Rañé, i la regidora de l'oposició del PP Elisabet Ortega, es van reunir amb el delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, per concretar la voluntat de l'Estat pel que fa al soterrament. 

San José assegura que "vam veure una clara voluntat de compromís d'inversió amb Rodalies". Segons l'alcalde, l'Ajuntament té pendent una reunió amb el Ministeri de Foment abans de l'estiu i el delegat del govern espanyol, Enric Millo va dir ahir que faria tot el possible "perquè es confirmi i tingui contingut de veritat". A més, també ha explicat que els va dir que seria interessant que abans de l'estiu hi hagués alguna trobada a tres bandes amb la delegació del govern o el Ministeri de Foment i la Generalitat per abordar el tema del soterrament. San José va insistir en defensar la possibilitat de començar el soterrament per Sant Feliu perquè "hi ha un projecte aprovat pel Ministeri de Foment des del 2010" i, per tant "a banda d'actualitzar alguns números, es pot fer prou ràpid".

L'alcalde ha traslladat el contingut de la reunió d'ahir al vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, que avui ha passat per Sant Feliu i també ha refermat el compromís del govern català amb el soterrament de les vies però que s'ha mostrat escèptic amb la voluntat d'invertir del govern espanyol. Sigui com sigui, San José considera l'actual context polític "pot ser una finestra d'oportunitat que s'ha d'aprofitar" i afegeix que "si no estiguéssim en la conjuntura política actual, tindria confiança relativa, però  vaig veure el delegat del govern interessat en defensar que no volen vendre fum". 

Actes reivindicatius i fotos polítiques

Aquesta no és la primera reunió d'aquest estil relacionada amb el compromís del soterrament. De fet, al juliol del 2015 va tenir lloc una reunió de l'alcalde, la regidora Lídia Muñoz i la regidora del PP Elisabet Ortega amb el subdelegat del Govern a Catalunya. Però sense anar més lluny, en l'últim any hi ha hagut força gesticulació política que, de moment, no s'ha traduït en cap acció concreta. La més recent és l'anunci del 29 de març, quan el president del govern espanyol, Mariano Rajoy va anunciar la inversió en la xarxa de Rodalies i que una de les actuacions previstes del primer paquet d'inversions de l'Estat en Rodalies seria el soterrament de les vies del tren de Sant Feliu.

També l'octubre passat es van produir dos gestos polítics el mateix dia: el Parlament va aprovar engegar el projecte de negociació del soterrament i a la Generalitat es va fer una reivindicació unànime del traspàs de Rodalies. I al juny, durant la campanya electoral, diversos partits van fer esment del soterrament en actes a Sant Feliu: la diputada pel PP Dolors Montserrat, va defensar el compromís del PP amb el soterrament de les vies del tren de Sant Feliu, mentre que CDC va fer un acte al mateix pas a nivell amb la número 3 de Convergència pel Congrés, Lourdes Ciuró.  A més, just abans de la campanya electoral, va tenir lloc una reivindicació unitària del soterrament de les vies de Sant Feliu, L’Hospitalet i Montcada, en un acte a Sant Feliu amb la presència de l'alcaldessa de Barcelona i presidenta de l'AMB, Ada Colau.

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat