Sant Feliu serà una de les seus de la jornada de Futbol Femení de Catalunya

L'1 de maig es potenciarà el futbol femení amb mostres tècniques i partits a totes les que vulguin participar

  • Cartells de la Jornada/ Foto: Marc Rius. Marc Rius
    Cartells de la Jornada/ Foto: Marc Rius
    Fotos: Marc Rius
  • Representats dels equips de la ciutat, la delegada de la Federació, l'Alcalde i la regidora d'esports amb jugadores de futbol/ Foto: Anna Rovira. Anna Rovira
    Representats dels equips de la ciutat, la delegada de la Federació, l'Alcalde i la regidora d'esports amb jugadores de futbol/ Foto: Anna Rovira
    Fotos: Anna Rovira

És el 5è any que la Federació Catalana de Futbol organitza la Jornada de Futbol Femení per a nenes d’entre 6 i 14 anys. Aquest any Sant Feliu serà la seu del Baix Llobregat que acollirà la jornada juntament amb altres 13 ciutats del territori català. Dilluns passat al Palau Falguera es va fer la presentació d'aquesta jornada, que s’iniciarà a les 9:30 i acabarà a les 14h al camp de futbol de les Grases, es dividirà en dues parts; una que serà més tècnica on es practicaran els xuts, les passades, els penals o els atacs, i una altra en que es jugaran els partits amistosos de les categories Aleví, Infantil i Cadet. La inscripció és gratuïta i poden participar les nenes que ho desitgin, estiguin federades o no. 

Normalitzant els equips de noies

L’objectiu, tal i com explicava la Paquita Linares en la presentació, directiva i delegada comarcal del Baix Llobregat de la Federació Catalana de Futbol, és “fer créixer el futbol femení i donar-lo a conèixer per tal les nenes que vulguin iniciar-se en l’esport”. Lourdes Borrell, la regidora d’esports, va realçar la feina que es fa a les escoles de la ciutat treballant els valors de l’esport fet que repercuteix encara que sigui mínimament en el número de noies federades.

Linares va aclarir que avui dia encara “és molt important que ens unim perquè en el futbol femení sempre estem a 9 passes del masculí, per això ens hem d’ajudar”. D’aquí va sortir la idea de crear la Jornada de Futbol Femení per promocionar-lo i fer-lo créixer per que les nenes vulguin iniciar-se i practicar l’esport.

Fomentar el futbol femení

Aquesta festa de l’esport femení està tenint tan d’èxit i bons resultats que les fitxes federatives de noies catalanes ja representen més d’un 30% de totes les espanyoles, per aquest motiu a la resta d’Espanya s’estan interessant en fer aquesta jornada. Tot i això, des de la Federació Catalana encara volen potenciar molt més el futbol femení marcant-se l’objectiu de duplicar les llicencies actuals. En aquest sentit, a Sant Feliu, ja fa temps que els clubs de la ciutat treballen fomentant el futbol femení; des de la Peña Recreativa van ser els primers en fer-ho, i el seu president, Fran Mendez, veu un futur esperançador, “crec que d’aquí poc temps hi haurà molts equips femenins a la ciutat”.

Alberto Prieto, president del Santeliuenc, va agrair la feina pionera de la Peña Recreativa, “La Peña porta molts anys lluitant pel futbol femení i és d’agrair, nosaltres vam començar després”. I l’alcalde de Sant Feliu, Jordi San José, va recalcar que “a Sant Feliu estem absolutament compromesos amb l’esport femení”, recordant que aquest any la ciutat té la capitalitat del Bàsquet Femení; per acabar va donar les gràcies per l’elecció de Sant Feliu per part de la Federació.

Podeu veure la galeria d'imatges de l'acte aquí.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat