Visita d'Oriol Junqueras a Sant Feliu amb el soterrament de teló de fons

El vicepresident de la Generalitat ha fet avui una visita institucional a l'Ajuntament. Ha reafirmat el compromís del govern amb el soterrament i ha fet un repàs a altres projectes pendents a la ciutat

La Generalitat reitera el compromís a tirar endavant el soterrament de les vies del tren a Sant Feliu. Després que ahir el delegat del govern espanyol, Enric Millo, expressés la voluntat de tirar endavant el projecte, avui ha estat el vicepresident del govern català, Oriol Junqueras. Ho ha dit en una visita institucional a la ciutat, en què ha aprofitat per repassar l'estat d'altres inversions pendents a Sant Feliu.

“El pas a nivell de Sant Feliu és un coll d'ampolla que afecta no només aquí sinó a bona part de Rodalies”, ha afirmat Junqueras, que ha qualificat el soterrament de “”projecte absolutament indispensable, reiteradament compromès i reiteradament incomplert per part del govern espanyol”. En aquest sentit, ha manifestat “escepticisme” davant les últimes promeses d'inversió del govern espanyol.

D'altra banda, també ha defensat el compromís del govern català amb el món municipal “que hem reiterat amb la posada al dia per resoldre l'endeutament que hi havia amb els Ajuntaments del país” i ha agraït a Sant Feliu “el compromís i esforç en l'àmbit de licitar el nou espai de l'Agència Tributària que tindrà seu a la ciutat”.

L'escola d'hosteleria a la Nau de les Sedes, un projecte que va per llarg

A més del soterrament, l'alcalde de Sant Feliu, Jordi San José, ha explicat que l'altre gran tema que ha tractat amb Junqueras ha estat el futur de la Sànson: perquè “és un tema en què hem de tenir una visió no només santfeliuenca i s'ha de configurar com una oportunitat en l'espai metropolità i de Catalunya”.

També han repassat la situació en què estan altres projectes pendents, com l'ampliació del CAP del Pla, que començarà al maig. En canvi, la ubicació de l'Escola d'Hosteleria a la Nau de les Sedes i el trasllat dels jutjats en un terreny proper a la carretera són temes que van per llarg. Pel que fa a la Nau de les Sedes, segons San José “és un tema que avança molt lentament” i no se sap quan començarà a funcionar. Ha explicat que Junqueras ha fet referència a “la situació econòmica de la Generalitat i ha reiterat el compromís en aquests temes però no tenen previst una inversió immediata”.

San José ha dit que “les dues qüestions ens urgeixen” i creu que “en el moment que hi hagi més possibilitat d'inversió per part de la Generalitat, el vicepresident ho tindrà present”. L'alcalde ha explicat que la reunió ha estat “cordial” i que Junqueras “coneix molt bé el món local i els temes que ens amoïnen”.

A la reunió no s'ha parlat del referèndum

En l'atenció als mitjans després de la reunió amb l'Ajuntament, el vicepresident de la Generalitat ha fet referència a l'acte convocat per demà divendres per escenificar el compromís del govern amb el referèndum. Ha afirmat que l'acte pretén “expressar la unitat i coordinació indispensables” entre tots els nivells institucionals del país, la majoria social i entitats cíviques. També ha dit que “si alguna cosa uneix els ciutadans de Catalunya és la voluntat de votar”.

En la reunió prèvia a aquestes declaracions, segons Jordi San José, no han parlat del referèndum. Tot i això, l'alcalde de Sant Feliu diu que “sap perfectament que el ple va aprovar una moció de suport al Pacte Nacional pel Referèndum”.

Podeu consultar la galeria d'imatges aquí.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat