La Plaça de la Vila queda petita per Sant Jordi

Sant Feliu va viure diumenge una de les diades més concurregudes dels últims anys. Durant la jornada, es va presentar el cartell de les Festes de Primavera

 • Paradeta de roses/ Foto: Marc Rius. Marc Rius
  Paradeta de roses/ Foto: Marc Rius
  Fotos: Marc Rius
 • Cartell de les Festes de Primavera/ Foto: Marc Rius. Marc Rius
  Cartell de les Festes de Primavera/ Foto: Marc Rius
  Fotos: Marc Rius
 • Estand de llibres de Sant Jordi/ Foto: Marc Rius. Marc Rius
  Estand de llibres de Sant Jordi/ Foto: Marc Rius
  Fotos: Marc Rius
 • Una gentada per Sant Jordi/ Foto: Marc Rius. Marc Rius
  Una gentada per Sant Jordi/ Foto: Marc Rius
  Fotos: Marc Rius

La diada de Sant Jordi va caure enguany en diumenge i això, sumat al bon temps va servir perquè la ciutadania s'animés a passejar per la Plaça de la Vila durant tot el dia. En ser festiu, no només es va omplir la tarda sinó que al matí i al migdia la plaça i el carrer Pi i Margall també estaven plens. Prova de la multitud d'aquest any és que algunes parades van esgotar les roses al matí. Les parades de llibres i roses convivien amb les de les entitats i, a més, també es va fer la V Marató poètica de Dones amb Veu. 

Bones vendes de llibres

Pels llibreters de Sant Feliu, va ser un bon dia en què hi va haver molta gent i es van vendre força llibres. Per Francesc Andreu de Bruch 1972 Sant Jordi “va anar bastant bé i va ser molt divertit”. També Mònica Ráfales, de L'Auca, diu que "va anar molt bé i van acabar molt cansats perquè hi havia molta gent", tenien paradeta a la plaça de la Vila i també la tenda oberta. Des de la llibreria Barra Llibre que promociona més la literatura alternativa l'Esteban Barbaria comenta que "va ser un dia genial, millor que l'any passat".

Pel que fa als llibres més venuts, poques sorpreses, són els que també han tingut més èxit arreu, tal com expliquen a Fetasantfeliu Francesc Andreu i M. Eugènia d'Ossó, de la llibreria Ossó. En català els més venuts han estat Nosaltres dos de Xavier Bosch, La vida que aprenc de Carles Capdevila, Com es bull una granota d’Òscar Andreu, Un home cau de Jordi Basté i Marc Artigau, Rosa de cendra de la Pilar Rahola, o El que et diré quan et torni a veure d'Albert Espinosa. 

A més, El labertint dels esperits de Carlos Ruiz Zafón ha estat molt demanat tant en català com en castellà, igual que Los herederos de la tierra de Ildefonso Falcones. Altres dels títols més comprats en castellà són Patria de Fernando Aramburu, una de les recomanacions de Fet a Sant Feliu, La chica del tren, que és un dels llibres que encara segueix tenint tirada,La magia de ser Sofía d'Elísabet Benaventtambe o Todo esto te daré de Dolores Redondo.

Els llibres infantils que més van triomfar van ser els de Susanna Isern il·lustrats per Rocio Bonilla Això no és una selva, Mi amigo extraterrestre i De quin color és un petó? Sota l’etiqueta de literatura juvenil van ser El diari de Greg i Una serie de catastroficas desdichas.

Escalfant motors per la Fira

Durant la diada també es va aprofitar per presentar el cartell de les Festes de Primavera i el regal institucional, en un acte al migdia a la nova sala de plens de l’Ajuntament de Sant Feliu. L'espai s'ha reformat, tal com es va poder veure diumenge, tot i que aquest mes el ple encara es continuarà fent a la Sala Ibèria. El cartell d'enguany és de Miquel Puertas i el regal institucional 2017 és de l'artista local Anna Repullo.

El fi de festa de la Diada el van posar les sardames, a les 19h amb la Cobla Rambles, i el repic de campanes a càrrec de la colla de campaners. Podeu veure les imatges de Sant Jordi a les següents galeries d’imatges:

Diada de Sant Jordi I

Diada de Sant Jordi II

Presentació cartell Festes de Primavera

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat