Més de 10.000 roses de 300 varietats a la 59a Exposició Nacional d’enguany

També es faran visites guiades al roserar, La cuina de les roses, tallers i demostracions florals durant tot el cap de setmana

La 59a Exposició Nacional de Roses que s’ubica a l’hivernacle del Palau Falguera, a les estances interiors, a les terrasses i al jardins del palau, acollirà més de 10.000 roses de 300 varietats diferents. Des de l’organització s’ha decidit que la temàtica dels muntatges i decoracions florals d’aquest any sigui lliure. Com en cada edició, es celebren diversos concursos de roses en què participen professionals del sector i amateurs. El premi més destacat és el de la millor rosa guardonada amb el Premi d’Honor Pere Dot, també hi ha el premi a la rosa més perfumada, a les millors roses en miniatura, un premi per infants fins a 14 anys i un altre als rosers més macos de Polyantha.

L’exposició es podrà començar a visitar el divendres després del pregó de la Rosa cap a les 20h, i l’horari del cap de setmana serà de 10h a 21h del vespre.

Més que una exposició

A més de les roses i rosers exposats a l’hivernacle i a les sales interiors del palau també es fan xerrades, demostracions d’art floral i tallers de roses tant per a infants com per a adults. Hi haurà una zona només per conèixer l’artesania amb roses, una exposició del Concurs de fotografia Rosa d’Or, un espai on estarà ubicat l’ikebana amb roses i una altre per als bonsais. A les sales interiors d’exposicions del Palau Falguera hi haurà l’Espai Laboratori de Pere Dot on s’explicaran el éssers vius que habiten en els rosers, i els ocells que viuen al Roserar; i en una altre espai es parlarà sobre Simó Dot, l’hereu de Pere Dot. A més a més, un dels plats forts és descobrir la rosa anomenada President Pasqual Maragall; això serà el dissabte a les 11h del matí, i per l'esdeveniment el mateix ex President de la Generalitat acudirà a l’acte del Palau Falguera.

Aprofitant l’Exposició Nacional de Roses, també es faran visites guiades al Roserar de Dot i Camprubí ubicat a les Grases, d’aquesta forma també es descentralitzaran els actes. Per tal de fer arribar visitants fins al Roserar un trenet portarà a la gent d’una banda a l’altra de forma gratuïta. Durant les visites, de 11h a 13h i de 17h a 20h, es podran conèixer les més de 400 varietats de roses que té el jardí de 1,7 hectàrees.

Per amenitzar les estones, a la pèrgola de l’exposició, l’Escola Municipal de Música té programades diferents actuacions durant el cap de setmana.

Degustant roses

Durant la Festa de Primavera alguns restaurants i pastisseries de la ciutat participen a les Jornades gastronòmiques “La Cuina de les Roses” oferint plats a les seves cartes fets amb roses, per donar importància a la flor protagonista d'aquest cap de setmana. Per tal d’emmarcar la Jornada gastronòmica dins l’Exposició Nacional de Roses es faran demostracions de cuina en directe a la terrassa de la capella del Palau Falguera, dissabte i diumenge, d'11 a 13 h i de 17 a 19 h, a càrrec de la professora de cuina i gastronomia de l'Institut Martí Dot, Marta Amorós. A més, diumenge, a les 11 h, es farà un taller infantil de rebosteria amb roses adreçat als més petits.

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat