Un pas de vianants amb els colors de l'arc de Sant Martí per defensar els drets del col·lectiu LGTBI

L'Ajuntament farà aquest dimecres una acció reivindicativa coincidint amb el Dia Internacional contra l'homofòbia, lesbofòbia, transfòbia i bifòbia. Violeta lamenta que no se'ls hagi tingut en compte per tirar-la endavant

El Programa de Dones i Polítiques d'Igualtat de l'Ajuntament ha decidit fer una acció reivindicativa aquest dimecres per commemorar el Dia Internacional contra l'homofòbia, la lesfòbia, la transfòbia i la bifòbia: es pintarà un pas de vianants del barri centre amb els colors de l'arc iris. Aquests colors són els de la bandera simbòliga del col·lectiu LGTBI, coneguda com "de la llibertat", a favor del respecte a la diversitat, la inclusió, i l'esperança.

La pintada es farà a les 17h al pas situat a la confluència entre els carrers Vidal i Ribas amb Pi i Margall. La intenció és fer-ho en un lloc cèntric i en un horari concorregut, coincidint amb la sortida de l'escola, per conscienciar la ciutadania de la importància de respectar totes les persones independentment de la seva sexualitat i evitar situacions de discriminació i violència contra aquests col·lectius. És una acció reivindicativa i simbòlica, és a dir que els colors no es quedaran al pas de vianants de manera permanent.

Violeta se sent fora de l'organtizació de l'acció

Una acció que ha organtizat l'Ajuntament sense la participació del col·lectiu LGTBI Violeta. Se'ls ha informat que es farà aquesta acció, però la secció local d'aquesta entitat defensora del col·lectiu LGTBI, lamenten que des de l'Ajuntament no se'ls hagi inclòs a l'hora de preparar aquesta acció. Segons ha explicat a Fetasantfeliu, Jordi Martín Casajoanes, responsable de Violeta Sant Feliu, "se'ns va informar que es volia fer alguna cosa en un mail. Nosaltres vam intentar enviar una proposta de manifest, però quan enviàvem el correu no se'ns permetia enviar, com si no el tinguéssim actualitzat o amb el permís necessari. I després d'això ens trobem de cop i volta que el Consell de la Dona ha decidit fer aquest acció". Des de l'Ajuntament han explicat a Fetasantfeliu que s'ha informat Violeta que es faria aquesta acció, però que l'impulsa el Programa de Dones i Polítiques d'Igualtat.

Jordi Martín afirma que se senten "menyspreats, ens han deixat de costat". Aquest dimecres participaran de l'acció, però també "ens queixarem de manera formal". Des de Violeta fa temps que demanen que "el Consell de la Dona es passi a dir Consell d'Igualtat o Consell de la Dona i LGTBI", perquè consideren que seria "actualitzar aquest Consell" i permetria tirar endavant polítiques LGTBI.

 

Comentaris

Jordi Casanovas Sant Feliu
3.

Bandera de bonics colors. En aquesta balconada he vist( no fa pas gaire) la bandera republicana però no hi deixen que s'hi estigui la estelada... On rau l'igualtat senyor batlle?

  • 0
  • 0
Jordi Martín Casajoanes
Moltes gràcies per la publicació però hauríeu de canviar el nom o per Jordi Martín o Jordi Martín Casajoanes.
En resposta a Jordi Martín Casajoanes
Redacció SF
2.

Disculpes, ho modifiquem.

  • 0
  • 0
Jordi Martín Casajoanes Sant Feliu de Llobregat
1.

Moltes gràcies per la publicació però hauríeu de canviar el nom o per Jordi Martín o Jordi Martín Casajoanes.

  • 0
  • 0

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat