L'Arxiu Comarcal organitza un curs de Genealogia i família per la Setmana Internacional d'Arxius

El Bisbat de Sant Feliu col·labora en la segona edició d'aquesta iniciativa que es farà els dies 1, 6, 7 i 8 de juny

L'Arxiu Comarcal del Baix Llobregat i l'Arxiu del Bisbat de Sant Feliu organitzen el segon curs de genealogia i família coincidint amb la Setmana Internacional d'Arxius, que es commemora a principis de juny. Es faran diverses sessions dedicades a la recerca documental, softwares i recursos digitals per fer l’arbre genealògic. Hi ha temps per inscriure-s'hi fins el 31 de maig a través del telèfon 93 666 67 03 o enviant un correu electrònic a acbaixllobregat.cultura@gencat.cat. 

Una formació a partir de xerrades i visites en arxius

En total, seran cinc sessions. La primera es farà l'1 de juny i serà una xerrada sobre "Fer recerca genealògica"; que impartirà l'alcalde de Sant Feliu, Jordi San José, en qualitat d'autor d'un bloc de genealogia, de 18h a 19.30h.  El 6 de juny, l'historiador i antropòleg Santiago Llobet Masachs farà una sessió d'introducció a la genealogia, de 18h a 21h. I el 7 de juny, també en aquest horari, n'hi haurà una altra per explicar el funcionament i utilitats dels recursos digitals i softwares existents per fer un arbre genealògic.

El dia 8 la demògrafa del Centre d'Estudis Demogràfics de Catalunya, Joana Maria Pujades farà una xerrada sobre "Els Llibres d'Esposalles i el projecte Cinc Segles de Matrimonis" i es complementarà amb una visita comentada a la seu de l'Arxiu Comarcal del Baix Llobregat. Aquesta sessió serà oberta al públic en general en horari de 18h a 20h. L'últim dia de la formació, el dia 9 de juny, a les 19h, es farà una visita oberta al públic per conèixer l'Arxiu del Bisbat de Sant Feliu, una sortida que també serà oberta però per la qual caldrà inscripció. 

Un complement formatiu vinculat al projecte Eines

La formació és una iniciativa impulsada per l'Arxiu Comarcal del Baix Llobregat, el Bisbat de Sant Feliu, l'Ajuntament, el Consell Comarcal, amb la col·laboració de la Societat Catalana de Genealogia. Un pas més en l'aposta de l'Arxiu per la recerca en genealogia, tal com defensen des del projecte «Eines i procediments per a la informatització massiva dels padrons d’habitants de Sant Feliu de 1828-1955», que va arrencar fa un parell d'anys i que té projecció internacional. Una iniciativa es val dels padrons municipals d’habitants de Sant Feliu del període de 1828 a 1955 i alhora experimenta amb la tecnologia de la lectura de imatges a través de la visió per computador. 

El preu del curs és de 35 euros. Tot i això, per al voluntariat del projecte Eines que hagi participat en les transcripcions de pàgines del padró municipal d'habitants de Sant Feliu és gratuït.

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat