Arriba la segona edició del Seminari d’Arqueologia i Patrimoni

Durant quatre dilluns es tractaran casos internacionals, com Síria, i locals com el jaciment arqueològic de Santa Margarida de Martorell

La II edició del Seminari d’Arqueologia i Patrimoni, organitzada per l'USLA (Universitat Social Lliure Autogestionada) a l’Ateneu, es farà durant els propers quatre dilluns. Aquest cop es centren en la desaparició del patrimoni en temps de guerres i agafen com a exemple Síria, sense deixar de banda els casos més propers.

El catedràtic Miquel Molist serà el primer convidat encarregat de donar a conèixer què passar realment amb el patrimoni que es destrueix durant les guerres. Aquesta sessió, que es farà dilluns que ve, l’han titulat “La destrucció del patrimoni arqueològic en temps de guerra: el cas de Síria”, i Molist que ha estat llargues estades en excavacions a Síria i l’Irak ens aportarà informació de primera mà.

Les següents sessions ja es centren en els casos propers com les noves investigacions d’àmbit local que hi ha per la comarca. Dilluns 29 de maig Arrels Locals i ARES tractaran l’inventari de béns de Sant Feliu. El dilluns 12 de juny serà el torn de Jaume Campos que parlarà sobre l’estudi de mines d’aigua a Sant Just, i per últim el 19 de juny es parlarà del exemple més clar de la comarca, el jaciment de Santa Margarida a Martorell que porten fent investigacions arqueològiques fa més de 30 anys.

Totes les sessions del seminari seran els dilluns que queden del mes de maig i el dos primers de juny a les 19h a l’aula de cultura de l’Ateneu.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat