ERC comença a mirar a les municipals del 2019 en un acte amb Joan Tardà

El portaveu del partit, Oriol Bossa, fa una crida a "construir un moviment per Sant Feliu"

  • Oriol Bossa en l'acte de dijous / Foto: Txevi Sánchez
    Oriol Bossa en l'acte de dijous / Foto: Txevi Sánchez
  • Joan Tardà va parlar del referèndum del setembre / Foto: Txevi Sánchez
    Joan Tardà va parlar del referèndum del setembre / Foto: Txevi Sánchez

A l'escenari, una estelada en un màstil i un cartell com a declaració d'intencions: "comencem a construir el Sant Feliu del futur". Dos símbols dels temes de l'acte de mig mandat que va fer dijous passat la secció local d'ERC: un repàs als dos últims anys amb la mirada posada a les municipals del 2019 i la situació actual del 'procés' i el país, amb el referèndum del setembre al punt de mira. El públic va omplir l'Auditori del Palau Falguera, en un acte que va durar una hora i que va comptar amb les intervencions dels tres regidors d'ERC, la representant de la JERC i el diputat al Congrés Joan Tardà.

Coincidint amb l'equador del mandat, ERC va triar el mateix escenari on Bossa es va presentar, fa tres anys, com a candidat a l'alcaldia pels republicans, en aquella ocasió acompanyat d'Oriol Junqueras. Aquest cop ha estat el diputat al Congrés Joan Tardà qui va acompanyar ahir dijous els tres regidors d'ERC a Sant Feliu. Precisament Tardà també va ser a l'acte final de campanya de les últimes eleccions municipals.

ERC reivindica "valentia política" i un govern més "transparent i participatiu

El líder de la secció local d'ERC, Oriol Bossa, va fer un discurs reivindicant la necessitat d'un govern més "transparent i participatiu", el cavall de batalla d'ERC durant tot aquest mandat. A més, va reclamar "valentia política, com en a Badalona o Sabadell". Bossa va fer referència al pacte PSC-ICV, assegurant que "es reeditarà", la qual cosa va qualificar de "mala notícia" perquè "Sant Feliu està al marge del canvi a molts ajuntaments importants del país". El portaveu d'ERC va fer crítica constructiva de l'equip de govern afirmant que "aquí es fan bé certes coses" però també va dir que "no ens agrada el govern per la patrimonialitzacio de la institució per part d'ICV i PSC". I va afegir que "no ens fiem dels qui mai s'han cregut Collserola i el Llobregat ni mai s'han cregut la participació".

El portaveu d'Esquerra va insistir en la necessitat de la "governança participativa" i va fer una crida a créixer més i a "construir un moviment per Sant Feliu". Un moviment que va anomenar "la Crida per Sant Feliu", en què va explicar que "fa mesos que hi treballem". Va ser un anunci però no es va concretar en què consistirà sinó que va convidar tothom que en vulgui formar part a acostar-se a ERC per saber de què es tracta.

A més de Bossa, també van intervenir els altres dos regidors que ERC té a l'Ajuntament: Bernat Dausà va fer memòria recordant que "les opcions per entrar al govenr no ens van agradar" i va parlar de futur assegurant que "anirem a guanyar l'alcaldia", mentre que Judit Espert va explicar la tasca d'ERC en aquests dos anys en accions com "treballar pels drets de les dones i la xarxa antirumors", a més d'"aturar la urbanització de Collserola, en el Torren del Duc", entre d'altres. La portaveu de les JERC, Jennifer Gastón, també va fer un repàs de les accions de les joventuts del partit com l'impuls del carnet jove o la proposta per la feminització del nomenclàtor.

Tardà: "els propers mesos seran vertiginosos"

Pràcticament tot el discurs de les intervencions dels regidors santfeliuencs es van centrar en Sant Feliu, però el portaveu, Oriol Bossa, també va fer una referència al procés, en relació a l'Ajuntament, preguntant-se "qui donarà suport a la nova República". Va ser el diputat al Congrés Joan Tardà, qui es va centrar en el procés, el referèndum i en la importància del municipalisme en aquest sentit. Per això, Tardà va defensar la importància dels municipis a l'hora de "construir la república" afirmant que "sense el municipalismes no hauríem estat capaços de construir el país després de la dictadura". En aquest sentit, va defensar una democràcia "participativa, sense corrupció, no supeditada als poders financers" que "es podrà fer des de la República si les esquerres som poderoses al procés constituent i des del municipalisme".

El diputat al Congrés va fer un discurs apassionat, assegurant que els propers mesos seran "vertiginosos" i afirmant "per primera vegada tenim les eines per poder aspirar a proclamar la república." Va ser contundent a l'hora de parlar d'organitzar el referèndum: "només podem perdre si som uns incompetents i no sabem organitzar un referèndum o som covards. Però com que no som ni una cosa ni l'altra, que ningú tingui cap dubte: el govern de Catalunya la segona quinzena de setembre obrirà els col·legis electorals". A partir d'aquí, va deixar clar que "si hi ha una majoria independentista, acte seguit es convocaran eleccions constituents per elaborar la constitució de la república de Catalunya". Tardà també va dir que "si no guanya el sí, aleshores govern també convocarà eleccions, però seran eleccions ordinàries de caràcter autonòmic".

Finalment, va fer una crida a la participació de cara al referèndum, que va assegurar que "serà legal, perquè penjarà d'una llei aprovada pel Parlament de Catalunya". Un discurs en què no va obviar dificultats: "ens ho posaran molt difícil, intentaran inhabilitar, multar i amenaçaran amb la presó" perquè "hi ha grans poders oligàrquics a catalunya que estan en contra del procés". Tardà va acabar dient que "ara és el moment de la intel·ligència però també del coratge", un discurs molt aplaudit pel públic que va omplir l'auditori del Palau Falguera, en un acte on es va parlar tant de Sant Feliu com de país.

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat