El perill dels petards a prop de zones boscoses

Un incendi causat per un coet va cremar ahir diumenge 200 metres quadrats al parc del Cerdanet

Petit ensurt ahir diumenge a la tarda amb un incendi al Parc del Cerdanet. El foc va cremar uns 200 metres quadrats d'aquesta zona situada al barri de Les Grases, segons ha explicat a Fetasantfeliu Jordi Díaz, cap operatiu de l'Agrupació per la Defensa Forestal de Sant Feliu (ADF) . L'incendi es va extingir ràpidament en una actuació que va comptar amb els Bombers, Mossos d'Esquadra, Polica Local i l'ADF Sant Feliu. Díaz destaca la "rapidesa i coordinació" entre els diferents agents, la qual cosa va permetre apagar l'incendi de seguida i evitar que es fes més gran. El foc es va originar arran d'un petard.

La importància de la coordinació

Díaz també destaca la "ràpida coordinació" per apagar el foc, que és "molt important" en situacions d'aquest tipus. I agraeix a l'Eduard i al Pere, coordinadors de l'ADF del Baix Llobregat, que ahir van viure una jornada intensa perquè es van produir diversos incendis a la comarca: un a Molins de Rei, que va cremar 250 metres quadrats, un altre a Corbera i un de més gran a Begues, on van cremar 2.400 metres quadrats.

Tot plegat va obligar a incrementar la coordinació entre bombers, policia i ADF. Jordí Díaz ha explicat que quan es va produïr el foc de Sant Feliu, l'ADF local era a Corbera i, per això, es van mobilitzar altres unitats ADF d'altres municipis com Sant Vicenç, a qui agraeix la tasca feta. 

Advertència: no llençar petards a 500 metres de zones boscoses

El foc de Sant Feliu es va originar arran d'un petard que va esclatar en una paperera del mateix parc. Per aquest motiu, la Policia Local recorda que no es poden llençat coets a menys de 500 metres de zones boscoses. Un advertiment que cal tenir en compte especialment durant aquests dies propers a la revetlla de Sant Joan.

Actualment, el risc d'incendis forestals a Catalunya és moderat, però això no ha de fer baixar la guàrdia . Un juny sec i amb altes temperatures com aquest podria incrementar el perill, tenint en compte que l'abril i el maig també van ser mesos secs. 

Tot plegat ho segueix de prop l'ADF de Sant Feliu, que compta acutallment amb una dotzena de voluntaris, que realitzen guàrdies setmanals. El cos està alerta a tot el que pugui passar, especialment en aquestes dates, a tocar de la revetlla de Sant Joan. Precisament el dia 23 és un dels dies clau: "farem patrulles totes les ADF del Baix Llobregat des de les 6 de la tarda fins les 4 de la matinada", explica Díaz.

La revetlla de Sant Joan és la nit de petards per excel·lència i per això des de Protecció Civil recomana no portar petards a les butxaques, ni aguantar-los amb les mans. A més, recorda que als llocs on es facin revetlles, cal recollir la roba estesa i tendals, a més de tancar portes i finestres. Podeu seguir més instruccions aquí.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat