Els santfeliuencs Cybee anuncien el final de la banda

El grup de pop-rock s'acomiadarà amb la gira "L'hora dels adéus" que tancaran el 12 de novembre a la sala Bikini de Barcelona

Catorze anys, dos discs i molts concerts després, el grup santfeliuenc Cybee anuncia que plega. El grup, format per Nil Moliner, Marc Colomer, Aleix Martí i Jordi Vilaseva, va anunciar ahir dilluns que posa punt i final a aquesta etapa amb una gira de sis concerts que tancaran a Barcelona al novembre. L'anunci del comiat el van fer a través de la seva pàgina de Facebook, on han aprofitat per agraïr el suport rebut durant tots aquests anys per part de seguidors, amics i persones que els han acompanyat durant aquest temps. El grup va publicar el seu segon disc, Viatge a Mu, la primavera de l'any passat, després de publicar l'àlbum de debut la tardor del 2013.

"Cybee ha estat molt més del que mai havíem esperat"

La desmotivació i la manca de temps són els motius que han portat els membres de Cybee a tancar el projecte. "Tots tenim menys temps per la banda i això ens ha acabat desmotivant", explica el cantant Nil Moliner. També el guitarrista de la banda, Marc Colomer, apunta que "ens hem fet grans, musicalment tenim gustos cada cop més diferents i alhora tenim responsabilitats professionals que ens impedeixen dedicar prou temps a la banda". Per Colomer, "tenir un grup implica uns sacrificis que sinó estàs suficientment motivat es fan difícils". És per això que han decidit posar punt i final a la banda i "seguir amb camins paral·lels i tenir espai per altres coses". De fet, el Nil Moliner ja engegat el seu projecte musical en solitari. Els altres tres de moment no en tenen cap però es plantegen altres projectes per més endavant.

A l'octubre farà 14 anys que Cybee toquen junts i el "projecte amb què hem crescut", tal com explica Marc Colomer, que també diu que "Cybee ha estat molt més del que mai havíem esperat". Nil Moliner afirma que "ha estat com una escola", afirma Nil Moliner, "he pogut veure com funciona el món de la indústria de la música en tots els àmbits. Ha estat molt profitós professionalment". 

I més enllà de la vessant musical i professional, tots dos coincideixen en destacar el factor personal: "personalment és brutal", diu Moliner, "hem aconseguit un equilibri entre els quatre, que quan van començar no ens coneixíem tant i ens hem fet amics durant aquest temps, és molt bèstia". També Marc Colomer assegura que "Cybee és una de les millors experiències que he viscut mai. Per exemple, l'amistat que hem tingut els quatre. En el món de la música et trobes moltes situacions, algunes complexes, i ho hem sabut portar sempre molt bé. És molt difícil superar els egos i això amb Cybee ho hem aconseguit". De tot aquest temps, destaca experiències co el Cybeetour, van ser uns mesos que et fan feliç".

Una gira de comiat

El grup santfeliuenc vol acomiadar-se des dels escenaris i per això han programat una gira de sis concerts que han anomenat "L'hora dels adéus" començarà el 15 de juliol a la Festa Major Montardit de Baix i que tancaran el 12 de novembre a la sala Bikini de Barcelona. També tocaran el 23 de juliol a Mas Sorrer, el 8 de setembre al Voilà! Cafè de Manresa, el 30 de setembre al festival Petits Camaleons i el 7 d'octubre faran un concert sorpresa que encara no volen desvetllar. Una gira que els permetrà acomiadar-se "disfrutant", tal com explica Nil Moliner, que diu que han tirat "llocs on ens ve de gust tocar i on passar-nos-ho bé".

Durant aquests anys, han tocat en diverses ocasions a Sant Feliu, com a la sala Els Pagesos, per tancar la gira del 2015, a la primera edició del Sant Feliu Sona o el concert a l'Ateneu el juny del 2012.

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat