L'1x1 dels regidors i regidores: el contraple de juny

Una mirada desenfadada al ple municipal

JORDI SAN JOSÉ: segur. Davant el punt de l’ordre del dia que posava a prova la gestió de la bestreta polèmica i es demanava la seva reprovació, l’alcalde es va mostrar ferm i segur defensant el que ha fet l’Ajuntament.

 

LÍDIA MUÑOZ: molesta. Mentre explicava aspectes del pla d’habitatge, només hi va haver una interrupció per part del públic. Però amb la interrupció, va fer una pausa que va dir molt.

 

MANEL MARTÍNEZ: justificat. El responsable de personal de l’Ajuntament va haver de trampejar com va poder la polèmica de la bestreta. Com a regidor d'organtizació i personal, va justificar l'actuació que l'equip de govern havia pres al respecte.

 

MANUEL LEIVA: antifranquista. Durant el torn de precs i preguntes, es va sumar als aplaudiments que també havien expressat altres regidors sobre el fet que aquell mateix dia el Parlament havia anul·lat els judicis franquistes.

 

CINTA DAUDÉ: tècnica. Va presentar els criteris per incorporar als Plans d'Ocupació. #plesantfeliu explicant que cada pla té unes bases concretes en funció de l'adminsitració supramunicipal que aporta les subvencions.

 

MIREIA ALDANA: entenedora. Amb la presentació del Pla de Rescat Social, la regidora va saber explicar de manera entenedora totes les parts d’aquesta pedra angular del mandat municipal.

 

LOURDES BORRELL: indignada. Com a regidora de solidaritat, va presentar la moció de suport al Dia Internacional de les Persones Refugiades. Va denunciar que falten moltes persones per arribar de les que l'Estat espanyol es va comprometre a acollir i ho va qualificar de "vergonya".

 

JOSEP M. RAÑÉ: precís. Va fer una explicació detallada sobre els límits de terme de la ciutat, el diàleg amb altres municipis sobre aquest tema i va explicar l'acord entre tots de "superar la idea que el límit ve per on ve el riu, perquè va canviant al llarg del temps". També va apuntar que amb Sant Joan Despí no s'ha arribat a l'acord en aquesta qüestió.

 

JAVIER MOLINA: esperant. Amb la moció de Ciutadans de “defensa de la democràcia i l’estat de dret” (és a dir, contrari al referèndum de l’1 d’octubre), Molina va defensar la posició del grup municipal socialista, que és que s’ha d’esperar a la convocatòria per tal de saber com serà.

 

ORIOL BOSSA: contundent. En la defensa de la reprovació de l’actuació del govern amb la bestreta, es va mostrar molt contundent. Un cop tombada, va denunciar ràpidament a Twitter que no havia tingut dret a rèplica en la moció.

 

RAUL ALBA: ambigu. Ciutadans en general, i Alba en concret, manté una relació amor-odi amb l’equip de govern. Per un costat, la crítica en l’àmbit urbanístic és constant. Per un altre, però, quan està en joc la reprovació de l’alcalde, li dóna suport.

 

ROSA M. MARTÍ: històrica. Va recordar, també durant el debat de l’eliminació del nom del carrer Joan Antoni Samaranch, que el nom no es deu a que fos un reconegut feixista sinó a particularitats de la història local, ja que la família Samaranch tenia una fàbrica a les proximitats del carrer.

 

MANEL CARRION: crític. A l'hora de votar la nova Síndica, va expressar el vot contrari del PDeCAT remarcant que Júlia Latorre no s'havia empadronat fins fa poc temps a Sant Feliu. També va retreure "errors en el procediment de forma i fons" amb aquest tema.

 

SILVESTRE GILABERTE: reconcilació nacional. En el debat de la feminització del nomenclàtor i per la retirada de noms feixistes, es va abstenir justificant que ja hi havia prou noms femenins a Mas Lluí i a Can Bertrand i que el nom de Samaranch s’havia de deixar aludint a la reconciliació nacional, ja que encara que formava part del règim franquista, havia fet coses bones pel país.

 

JORDI SOSPEDRA: sociològic. Va votar que sí a la moció del nomenclàtor, al contrari del que va votar el seu soci de VSF, i va argumentar el seu vot per reflectiu la diversitat sociològica de Sant Feliu.

ELISABET ORTEGA: "exprópiese". Durant la defensa de la posició del PP en el Pla d’Habitatge va criticar l’excessiu intervencionisme de l’ajuntament.

LUIS SERRANO: heroi. En defensa del referèndum, va dir que estaria disposat a anar a la presó per a defensar-lo i que es posin les urnes el dia 1 d’octubre.

 

CONVIDATS:

Najwa: aplaudida. Va ser l'encarregada de llegir el manifest per la convivència i contra el racisme a Sant Feliu, demanant la unió contra el feixisme i la islamofòbia. Després del text, va rebre un llarg aplaudiment per part del públic i dels regidors i regidores del ple.

 

Jennifer Gastón i Sergio Ortiz: defensius. Els va tocar exposar i defensar la moció per la feminització del nomeclàtor, i van mantenir una postura defensiva de la moció davant les crítiques de Gilaberte, Martí i Ortega.

 

Mercè Fernández: indignada. En representació del Casal de la Dona, va presentar la moció de la junta de portaveus en suport per aumgentar l'assignació destinada a la lluita contra la violència de gènere i polítiques d'igualtat. Va denunciar que la partida és un 41% menys que fa 7 anys i va qualificar de "rídicul" el que es dedica per prevenir la violència de gènere.

 

David Micot: nerviós. Va expressar el neguit que li causava llegir la moció davant del ple però va fer una bona presentació de la moció en defensa d'un servei de transport sanitari d'emergències 24 hores amb base d'operacions a Sant Feliu. El text es va aprovar per unanimitat.

 

NOTA: Totes les fotos són del Marc Rius

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat