Sant Feliu celebra la Festa Major de Sant Llorenç del 7 al 10 d'agost

Cinema a la fresca, festa de l'espuma, bitlles i sardanes són algunes de les activitats que s'han programat

 • Ballada de gegants el dia del patró / Foto: Joan Lorenzo
  Ballada de gegants el dia del patró / Foto: Joan Lorenzo
 • Llums de Festa Major / Foto: Joan Lorenzo
  Llums de Festa Major / Foto: Joan Lorenzo
 • Festa de l'escuma / Foto: Joan Lorenzo
  Festa de l'escuma / Foto: Joan Lorenzo
 • Ballada de sardanes / Foto: Joan Lorenzo
  Ballada de sardanes / Foto: Joan Lorenzo

El 10 d’agost és Sant Llorenç, el patró de Sant Feliu. I per conmemorar-ho, la ciutat viurà quatre dies de festa major amb activitats per a tots els públics. Tot plegat arrencarà dilluns 7 d'agost i s'allargarà fins el mateix dijous 10, el mateix dia de Sant Llorenç.

Cinema, propostes infantils, activitats a la fresca, sardanes i més

Enguany s'incorpora una novetat: la revetlla juvenil de Sant Llorenç, amb el grup Funk Medicine, que es farà a la Plaça Dicià, el primer dia de la festa, dilluns 7 a les 19h. El mateix dia al vespre, a les 21.30h, hi haurà cinema a la fresca amb Ice Age, el gran cataclisme a la Plaça de les Roses.

Dimarts 8 serà el torn de la festa d'escuma, que anirà acompanyada de l'animació amb Gil Rataplam, a les 19h a la Plaça Lluís Companys. Una proposta organitzada per l'entitat Calaix de Sastre, que també proposarà un altre vespre de cinema a la fresca, el mateix dimarts, aquest cop amb Animals fantàstics, que es podrà veure a les 21.30h a la Plaça de la Vila.

La Plaça de la Vila serà l'escenari de les activitats de dimecres 8: bitlles tradicionals catalanes, a les 19h i espectacle d'animació amb Gil Rataplam, a les 20h, que oferirà Viatges a la Conxin Xina. Tot plegat es tancarà amb un sopar a la fresca, a les 21h. Tots aquests actes els organitza Calaix de Sastre i es completen amb el ball a la fresca, a les 21.30h amb Triangle Show. 

La jornada principal serà dijous 10, el dia del patró de Sant Llorenç: a les 11.45h tindrà lloc el repic de campanes amb el toc de festa, a càrrec de la Colla de Campaners de Sant Feliu. I a les 12h, missa solemne de Sant Llorenç, patró de la ciutat i titular de la Catedral. Després, hi haurà pica pica de Festa Major. A la tarda, a les 19h, es farà una ballada de sardanes a la Plaça de la Vila amb la Cobla Rambles i la Festa es tancarà a les 22h, amb les havaneres i el rom cremat, amb Núria Berengueras i el grup Ultramar.

Un cop d'ull als orígens de la Festa

Ara fa un any Jordi Jiménez es va endinsar en els orígens i l'evolució de la Festa Major de Sant Llorenç, el patró de Sant Feliu, en aquest reportatge. Quan arriba Sant Llorenç és una aproximació a aquesta festa d'estiu, que es mou entre la renovació i la tradició.

Es tracta d'un viatge en el temps que recorre com era la festa a finals del segle XVIII, principis del segle XX abans de la Guerra Civil, el declivi de la festa i els esforços del segle XXI per reiventar la Festa Major d'Estiu de Sant Feliu.

Comentaris

Lolita Carrión Sant Feliu de Llobregat
1.
Persones que em coneixen, pel que fa a Festas de la meva Ciutat, la meva " peculiar manera de pensar,
A SANT FELIU DE FESTA A FESTA ES VIU Cada mes, cap de setmana, algun barri carrer, o Plaça de Festa s'engalana, Tenim com a principals tres d'elles, que han cambiat de nom buscant ser mes originals?.
Festa, de Primavera, Festa D'estiu, i de totes la millor, Festa de Tardor,
OH !. pero Sant Feliu es una Ciutat sense FESTA MAJOR ?.
Any, rere any, segueixo reivindicant,
Nascuda en aquesta Ciutat, amb 70 anys ja, he de confessar, que em costa molt d'assimilar, que sent Sant LLorenç nostre Patró, no veura la Ciutat, empaperada de cartells, de FESTA MAJOR,
La veritat, 2 cartells a la Plaça de la Vila he trovat, de ven segur en Joan Lorenzo els ha col-locat
per la meva part he fet fotocopies, " bustiada " ( poques dins las meves posivilidats ) alguns veïns, m'ham fet constar, amb arrels profundes, a nostres tradicions, que ha estat per ells celebrat.,
no voldria ningu molestar, es la meva opinio i la volia donar.
per acabar...quan el dia 10, escoltem les campanes repicar, seran las 12, l'Ofici a la nostre Parroquia a punt de començar. Fem pinya per aixi al nostre Patró Sant Llorenç en la seva Festa, poder-lo honrar.
 • 1
 • 0

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat