El ple de juliol debatrà un protocol d'actuació contra les agressions sexistes

Altres temes que es tractaran a l'últim ple abans de la parada estival seran sobre el pressupost del 2016, habitatge i urbanisme

L'últim ple abans de l'aturada de l'estiu es farà aquest dijous a les 19.30h i compta amb 17 punts a l'ordre del dia, entre els quals hi ha 3 mocions. Podreu seguir el minut a minut a través del web de Fetasantfeliu, en directe per streaming i també a través de Twitter amb l'etiqueta #plesantfeliu. Podeu consultar l'ordre del dia complet al document adjunt.

Un protocol no sexista, economia i urbanisme

Un dels punts que es debatrà al ple serà l'aprovació d'un protocol d'actuació contra les agressions sexistes en festes. Es tracta d'un document que ja es va aplicar al maig de manera pilot, durant les Festes de Primavera, i que defineix com actuar quan es detecti una agressió sexista. L'objectiu és lluitar contra aquest tipus d'agressions, garantir la seguretat de les dones, i promoure el respecte entre els dos sexes durant actes festius.

Un altre dels temes destacats és en clau econòmica: l'aprovació del compte general del pressupost de l'Ajuntament corresponent a l'any 2016. I també en àmbit d'urbanisme, s'aprovarà de manera provisional la modificació puntual del Pla General Metropolità a l'àmbit d'Armenteres, a més de la resolució de les al·legacions i aprovar provisionalment el pla especial Can Canaris.

A més, també està previst concedir subvencions a més d'una quinzena d'entitats locals.

Tres mocions: habitatge, mercat ambulant i relacions laborals

Al ple de juliol també es tractaran tres mocions, dues en clau local. Una la presenta la Junta de Portaveus fa referència a la gestió municipal de pisos de la Sareb i insta al Ministeri d'Economia a fer canvis en la Sareb perquè col·labori amb les polítiques adreçades a garantir el dret a un habitatge digne i prioritzi la funció social de l'habitatge, també en el cas de Sant Feliu.

L'altra moció d'àmbit local la presenta el regidor no adscrit, Luis Serrano, en relació al mercat ambulant, que proposa que es faci un estudi per valorar les millors zones de la ciutat on reubicar el mercat dels dilluns, que des de fa anys té lloc al carrer de Sant Josep. El text demana un mercat ambulant "més cèntric i en una zona peatonal". 

I en clau general, la secció sindical de la UGT de l'Ajuntament presenta una moció amb el suport d'ICV-EUiA i PSC, en defensa dels treballadors i treballadores de les empreses multiserveis. El text proposa prendre mesures perquè les empreses reconeguin els convenis sectorials de referència i insta la Generalitat a incrementar el nombre d'inspectors de Treball. També es proposa convocar una mesa de negociació per crear un pacte entre sindicats, patronal i administracions en l'àmbit de Sant Feliu per regular les subcontractacions.

Comentaris

Dani Sant Feliu de Llobregat (Plaça Francesc Macià)
1.
Bona tarda,

Hace unos meses los vecinos de la Plaça Francesc Macià nos merendamos una espléndida colección de pintadas que ocupaban (se dice pronto) la totalidad de las jardineras. Se hizo la correspondiente reclamación vía instancia y, finalmente, fue la lluvia, y no los servicios municipales, la que borró tamaña obra de arte...un mes después de su aparición.

Al poco recibimos respuesta por escrito del Sr. Manel Martínez (ICV) y en ella se especificaba que la investigación policial no había dado con pista alguna de los gamberros. Afirmación ésta última ciertamente curiosa, dado que ningún vecino a los que me he entretenido en preguntar tiene constancia de haber sido preguntado por nuestra Policía Local, ni en persona ni por teléfono.

Por favor, ¿puede alguno de los integrantes del Pleno preguntar abiertamente al Sr. Martínez por esa extraña coincidencia?
¿Es factible conocer qué pasos llevó a cabo la Policía Local para dar con los culpables evitando la lógica de dirigirse a los posibles testigos?

Saludos cordiales,
Dani
  • 6
  • 0

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat