Ple de juliol descafeïnat a les portes de l'aturada de l'estiu

El mercat ambulant dels dilluns i la liquidació del pressupost del 2016 van ser els temes més destacats de la sessió

L'ordre del dia feia preveure una sessió tranquil·la, sobretot comparada amb els últims plens, que s'havien allargat més de quatre hores, i així va ser. Un ple sense gaires punts calents que va durar dues hores i quart. Els dos temes que van generar més debat van ser el mercat ambulant dels dilluns i la liquidació del pressupost del 2016, que ja s'havia presentat fa uns mesos però que es debatia i se sotmetia a votació ahir dijous. D'altra banda, un dels temes previstos com era l'aprovació del protocol d'actuació contra agressions sexistes es va deixar sobre la taula per tractar al setembre amb el Consell de la Dona.

Tombada la moció sobre el mercat ambulant dels dilluns

El regidor no adscrit Luis Serrano portava ahir al ple una moció en relació al mercat ambulant. El text el va presentar David Muñoz, veí del carrer Sant Josep, que es va queixar pels "problemes de mobilitat derivats del mercat ambulant" i va expressar inquietud sobre el pla de seguretat del mercat, demanant de conèixer el pla de seguretat per saber com hi accediriren cotxes de bombers i emergències. La moció demanava que es fes un estudi per valorar les millors zones de la ciutat on reubicar el mercat dels dilluns, que es fa des de fa dècades al carrer de Sant Josep.

Bona part de l'oposició van agraïr que es debatés aquest tema al ple a través de la moció presentada per Luis Serrano i pràcticament tots els grups van donar-hi suport. Des d'ERC, Oriol Bossa, va dir que era una oportunitat "per saber què en pensen del mercat ambulant el barri i els veïns", el regidor de VSF Silvestre Gilaberte va demanar que "tenir en compte també el tema de la neteja" i Elisabet Ortega (PP) també va remarcar que "la seguretat és important". Des de Ciutadans van votar-hi també a favor, però Raul Alba va apuntar que "no ens agrada el concepte de reubicació".

El PDeCAT va ser l'únic partit de l'oposició que es va abstenir: Rosa M. Martí va al·legar que "ja s'estan fent propostes per millorar la seguretat" i, a més, va afirmar que "som conscients de les molèsties que genera el mercat, però creiem que la ubicació actual és la millor".

El text, però, no es va aprovar perquè els partits de govern, ICV-EUiA i PSC, van votar-hi en contra. La regidora d'activitat econòmica, Cinta Daudé, ho va argumentar defensant que "les accions que es demanen ja s'estan fent". També va explicar que s'ha presentat un esborrany de reordenació i que "el mercat està en el lloc adequat, tenint en compte temes de comerç de proximitat". Lídia Muñoz, com a regidora del barri Falguera, també va insistir que el govern té en compte el que plantejava la moció per "pensar alternatives" i fer una proposta al veïnat al setembre, a més d'assegurar que no hi havia problemes de seguretat.

S'aprova la liquidació del pressupost de l'Ajuntament

L'alcalde, Jordi San José, ja ho va advertir a l'inici del punt sobre la liquidació del pressupost de l'Ajuntament corresponent a l'any 2016: era un punt estrany debatre sobre un tema que ja queda tan lluny. I per això va instar a fer aquest debat, de cara a l'any que ve, en el moment en què es dona compte d'aquesta liquidació, que aquest any va ser al mes de març. Així ho va recollir el regidor d'Hisenda, Josep Maria Rañé, que va explicar el compte general del pressupost del 2016 concloent que "la tresoreria té més recursos i més liquiditat" i assegurant que "els comptes s'ajusten a la gestió política defensada per l'equip de govern". Un punt que no va rebre el vot favorable de cap dels partits de l'oposició: el regidor no adscrit Luis Serrano es va abstenir i la resta, ERC, VSF, PDeCAT i PP van votar-hi en contra.

El ple també va donar llum verda a l'aprovació provisional de la modificació puntual del Pla General Metropolità a l'àmbit d'Armenteres, que va comptar amb el vot favorable de tots els grups excepte Ciutadans, que es va abstenir, i  va resoldre les al·legacions i aprovar provisionalment el pla especial Can Canaris, que implica el desenvolupament de la masia de La Salut.

Més mocions: 

Un altre tema que va tirar endavant va ser una moció presentada per la Junta de Portaveus sobre la gestió municipal de pisos de la Sareb (Societat de Gestió d'Actius Procedents de la Reestructuració Bancària), que insta al Ministeri d'Economia a fer canvis en la Sareb perquè col·labori amb les polítiques adreçades a garantir el dret a un habitatge digne i prioritzi la funció social de l'habitatge. L'alcalde, Jordi San José, va afirmar que "estem negociant amb SAREB rescat edifici General Manso per destinar-lo a polítiques públiques de lloguer", fent referència a la promoció del carrer de General Manso, 43, on hi havia la previsió de construir 56 habitatges. Però l'obra està parada des de l'octubre del 2012.

També es va aprovar una moció presentada per la secció sindical de la UGT de l'Ajuntament amb el suport dels grups municipals d'ICV-EUiA i PSC, que feia "una crida a les administracions a no fer ús dels serveis de les empreses multiserveis". Aquest text es va aprovar amb els vots a favor de tots els grups, excepte VSF i PP (a un dels punts).

Al torn de precs i preguntes, van sortir de nou temes recorrents. Luis Serrano va reiterar la demanda que "s'actualitzi el cens de les entitats de Sant Feliu" i el portaveu de Ciutadans, Raul Alba, va insistir en demanar que es posi la foto del Rei a la sala de plens, també va preguntar per les obres del campito i va exigir solucions per la Plaça Francesc Macià, on va afirmar que aquesta setmana hi ha hagut enfrontaments verbals entre veïns.

El ple es va acabar ahir abans de les 10 de la nit, per primer cop aquest 2017, i l'alcalde va acomiadar-lo desitjant bones vacances i advertint que el setembre serà intens.

Podeu veure la galeria d'imatges aquí.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat