L'alcalde respon la carta de la Generalitat sense concretar encara si cedirà espais pel referèndum

Jordi San José diu que l'Ajuntament de Sant Feliu facilitarà el referèndum si no es posa en perill el personal municipal

Cinc dies més tard de rebre la carta de la Generalitat, ha arribat la resposta. Dijous passat el president de la Generalitat, Carles Puigdemont i el vicepresident, Oriol Junqueras van demanar per carta als ajuntaments que es comprometessin a cedir espais municipals com a seus electorals pel refèrendum de l'1 d'octubre. Davant d'això, l'Ajuntament va encarregar un informe als serveis jurídics municipals abans de donar cap resposta. A més, l'endemà, dijous a la tarda, el Tribunal Constitucional va suspendre la llei del referèndum i el delegat del govern espanyol va enviar una carta als ajuntaments prohibint actuacions en relació a la preparació del referèndum. L'Ajuntament va encarregar un nou informe al secretari i va donar-se temps fins ahir dimarts per donar una resposta.

Predisposició a "garantir i facilitar el referèndum" sinó es posa en perill "el personal municipal

Ahir dimarts al vespre l'alcalde, Jordi San José, va respondre per carta al president de la Generalitat, on fa referència a que les "disposicions que regulen el referèndum han estat suspeses pel Tribunal Constitucional" i per això demana més informació al govern. A la carta, San José expressa la disposició de l'ajuntament per "garantir i facilitar el dret a la participació i a la mobilització, sempre que no es generi cap actuació que pugui comportar pel personal municipal, una situació d'inseguretat jurídica en relació al compliment de la legalitat".

A partir d'aquí, no concreta si cedirà locals municipals però demana a la Generalitat que informi de les actuacions que té previstes "ententent que la Generalitat diposa d'espais, ja sigui en propietat o bé gestionats directament, a cada districte de la nostra ciutat".

De fet, l'alcalde ja avançava dissabte el posicionament d'ICV-EUiA en un article al seu blog: "no posar dificultats al referèndum tot i que no ens hi sentim cridats, però sobretot no posar en dificultat a cap treballador/treballadora municipal".

Un posicionament molt semblant al de l'Ajuntament de Barcelona, governat per Barcelona en Comú amb PSC. L'alcaldessa Ada Colau ha insistit en diferents ocasions la voluntat de facilitar que es pugui participar en l'1 d'octubre però ha subratllat també la necessitat que no es posi en perill cap treballador públic. A més, ahir el primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, també demanva explicacions al govern sobre les repercussions de la reacció del govern espanyol.

ERC s'ofereix a obrir els col·legis electorals

D'altra banda, la secció local d'Esquerra s'ha ofert a facilitar l'obertura dels col·legis habituals l'1 d'octubre. En un comunicat publicat dissabte al seu web els tres regidors del partit a l'Ajuntament de Sant Feliu es van posar a la disposició del govern santfeliuenc per signar el decret de suport al referèndum i facilitar que l'1 d'octubre es pugui anar a votar.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat