Sant Feliu es concentra a la Plaça de la Vila en la campanya "Marató per la democràcia"

L'exdiputat d'ICV santfeliuenc Jaume Bosch ha llegit un manifest en què ha demanat "unitat" i ha fet una crida a mobilitzar-se i anar a votar l'1-O

  • Jaume Bosch ha llegit el manifest / Foto: Jaume Serna
    Jaume Bosch ha llegit el manifest / Foto: Jaume Serna
  • La Plaça de la Vila s'ha omplert en l'acte d'avui / Foto: Jaume Serna
    La Plaça de la Vila s'ha omplert en l'acte d'avui / Foto: Jaume Serna

Sant Feliu s'ha sumat aquest matí a les concentracions de la campanya "Marató per la democràcia", convocada per l'ANC i Òmnium Cultural. La Plaça de la Vila ha estat escenari d'una de les múltiples concentracions que s'han fet avui diumenge a les 11 de manera simultània a les places de municipis de Catalunya a favor de la democràcia i la llibertat d'expressió. A Sant Feliu s'ha fet una declaració conjunta entre els integrants de la Taula pel Referèndum amb la voluntat de mostrar unitat i precisament per accentuar aquesta unitat, el manifest l'ha llegit el santfeliuenc Jaume Bosch en qualitat de membre del Pacte pel Referèndum. Al seu costat s'hi han situat, entre d'altres, membres de l'ANC, la regidora d'ICV Mireia Aldana, el regidor d'EUiA Manuel Leiva, el portaveu d'ERC Oriol Bossa i la portaveu del PDeCAT Rosa M. Martí. A més, Bosch ha dit que el també regidor d'ICV Manel Martínez participava avui a Saragossa en una assemblea de parlamentaris organtizada per Podem amb càrrecs electes per retreure l’actitud del govern espanyol i defensar el dret a decidir.

L'acte l'ha obert Norma Jorba, membre de la secció local de l'ANC, que ha denunciat "les gravíssimes amenaces" d'aquests dies i "els flagrants atemptats sobre les institucions catalanes". Ha presentat el manifest que Bosch llegiria dient que "els que subscrivim la declaració pensem que això va més enllà de l'1-O i que la situació no es pot resoldre per la via judicial sinó pel diàleg i votant, per això defensem la llibertat d'expressió". A més, ha denunciat que tot plegat suposa "una involució democràtica mai vista" i ha fet una crida a Sant Feliu "a defensar aquests dreta i a mobilitzar-se l'1 d'octubre".

Crida a la unitat i a mantenir les mobilitzacions

Jaume Bosch, que va ser diputat per ICV-EUiA del 2003 al 2015, ha fet un discurs contundent per parlar de la situació excepcional actual derivada "de registres a impremtes, alcaldes obligats a declarar, acusacions de sedició, l'intent de prendre el control dels Mossos..." i ha qualificat de "patètic" que ahir Rajoy digués que "a Espanya hi ha una democràcia admirable". Ha fet referència "als que diuen que defensen la legalitat" perquè "no tenen cap escrúpul en vulnerar-la" i ha estat molt crític amb el fiscal general de l'Estat ("hauria de dimitir"). A més, l'exdiputat ha assegurat que el govern ha aplicat el 155 de la Constitució "per la porta del darrere" i que això és "molt pitjor que si l'hagués decidit aplicar perquè llavor s'hauria hagut de debatre al Congrés". 

Per Bosch, aquest atac a l'autogovern "ens afecta a totes les persones que vivim a Catalunya: els que volen la independència i els que volen el federalisme, les que volen anar a votar l'1-O i les que dubten". I alhora també ha destacat les "coses positives d'aquests dies: amb manifestacions a molts llocs, mobilitzacions i Europa, on es comença a moure alguna cosa. Han començat a dir que els "preocupa" i això potser no sembla gaire cosa però en llenguatge diplomàtic sí que és".

Per l'exdiputat, "la resposta ha de ser unitat" i ha fet una crida a continuar mobilitzant-se: "ens calen mobilitzacions, com aquesta, com la dels estudiants, els pagesos o els estibadors del port (que han rebut aplaudiments espontanis)" i ha demanat que siguin "massives i pacífiques" perquè "ens miren molts ulls i no ens podem equivocar". També ha apuntat que després d'això "ha de venir la negociació i no sabem amb qui ni què, però caldrà". I ha tancat citant Vicent Andrés Estellés per dir que "el que val és la consciència de no ser res si no s'és poble" per concloure que "aquests dies estem sentint més que mai que som poble i que tenim dret a decidir el nostre futur i volem fer-ho". I en clau santfeliuenca ha dit que "l'1 d'octubre hem de ser milers a Sant Feliu".

L'acte ha acabat amb crits d'independència, "votarem" i s'ha acabat cantant Els Segadors. Aquest no ha estat l'únic acte reivindicatiu per l'1-O d'aquest cap de setmana: ahir dissabte a la tarda també es van concentrar desenes de persones a la Plaça de la Vila per participar en una encartellada massiva que es va fer per diferents carrers de la ciutat.

 

Comentaris

L"hereu de Cal Miano Sf
2.

Quanta rabia es nota al darrera dels teus escrits xicot!

alguna cosa a opinar sobre la concentració de fascistes d'avui a Saragossa?

  • 16
  • 2
Raúl C's Sant Feliu
1.
La izquierda cantando himnos con la derecha más retrógrada. Vivir para ver...

Como no en primera línea el señor Bosch, uno de los padrinos del actual equipo de gobierno. ¿Y él llama actuar "per la porta de darrera"?

Se dedican a ensuciar la plaza de la Vila y entorno colocando carteles que luego no tienen ni la dignidad de recoger... Sobre todo porque entre los participantes está el señór Leiva, concejal responsable de la limpieza viaria (ya no hablo del uso partidista de nuestro ayuntamiento, ese que el alcalde dijo que protegería...). Pero es normal, partiendo de la base que el señor Martínez no está cumpliendo con sus obligaciones de concejal de seguridad viaria notificando a la fiscalía los incumplimientos de su dictamen obligatorio.

Desconozco como acabará todo este "pruses", pero hay cosas seguras. La primera, la desligitimación de este gobierno y de su principal fuerza de gobierno. La segunda: la mayor parte de población de Sant Feliu y de Cataluña para los jerarcas de ICV-EUiA no existe.
  • 6
  • 29

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat