Un crim de pel·lícula

Dissabte Cinebaix fa la dissecció d'un crim que va commocionar els Estats Units a mitjans dels 80. A les 19:45 es projecta "La promesa. Primer amor, cadena perpètua" que recull testimonis del crim, el judici i com un amor juvenil pot acabar en un crim

La història

La història sembla tota ella un clixé. Si no fos perquè està basada en un fet real la titllaríem de massa tòpica. Noia rica, amb problemes d'addiccions, abusos i fugides, coneix un noi tímid, superdotat, pàl·lid i fill d'un diplomàtic (ara en diríem un "nerd") i esdevenen una parella asimètrica. Tot indica que ella el manipula a ell, però qui sap. Quan els pares d'ella apareixen brutalment assassinats, les sospites de la policia ràpidament es dirigeixen als dos nois, que, en veure's assenyalats decideixen fugir. Quan els detenen al cap d'un any a Londres, ell confessa el crim. Cas tancat? No encara. Un judici de pel·lícula, un cas retransmès pels mitjans i ell que s'acaba retractant i assegurant que va mentir per protegir-la a ella. Un bon embolic que va alimentar el morbo durant força temps.

El present

Han passat més de 35 anys. Ell, Jens Soering, porta més de mitja vida a la presó i segueix proclamant la seva innocència. Va ser una víctima d'una jove desequilibrada i manipuladora que assegurava que l'estimava. Ella, Elizabeth Haysom, no ha volgut participar a la pel·lícula però també es va declarar víctima d'un jove psicòpata que enganya tothom amb la seva cara de bon noi. Finalment, noves dades i noves tècniques forenses podrien desmuntar les proves de l'acusació. Un bon embolic. Dos morts, dues joves vides destrossades i un bon circ mediàtic.

Direcció dual

Els directors, Marcus Vetter i Karin Stenberg recuperen centenars d'hores de gravació del judici, combinen imatges d'arxiu i entrevistes a totes les parts implicades i munten un thriller judicial que ens endinsa en la ment humana, la manipulació, els mitjans i el sistema judicial nord-americà.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat