Una aproximació al món del cinema en un cicle conjunt entre la Biblioteca Montserrat Roig i l'ESCAC

Aquesta setmana engega l'Aula de Cinema amb una sessió dedicada a les adaptacions d'obres literàries

El guió, el so o les adaptacions de llibre al cinema són alguns dels temes que es tractaran a l'Aula de Cinema que arrenca aquesta setmana a la Biblioteca Montserrat Roig. És una proposta impulsada conjuntament entre l'Escola Superior de Cinema de Catalunya (ESCAC) i la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona que va començar el curs passat en biblioteques de Molins de Rei, Barcelona, Vilanova i la Geltrú i Sant Cugat del Vallès, a la qual se suma ara la Biblioteca de Sant Feliu.

"La idea és poder traslladar el contingut de les classes de l'ESCAC a les Biblioteques, que puguin ser lloc de trobada on puguin venir adolescents o públic de tota mena per descobrir diferents aspectes del món del cinema", explica el santfeliuenc Daniel Agudo, coordinador del curs des de l'ESCAC. Són sessions amb professors diferents i en horaris de matí o tarda. De fet, les matinals van dirigides sobretot a estudiants de Secundària, com la que es farà aquest dimecres, la primera de l'Aula a Sant Feliu. 

Una xerrada sobre les "adaptacions cinematogràfiques" que en aquest cas concret se centrarà en les adaptacions al cinema d'una lectura obligatòria de l'insitut que és un clàssic universarl: el Hamlet de Shakespeare. La xerrada la impartirà Daniel Jariod, documentalista i professor de l'ESCAC. A més de la d'aquest dimecres, per aquest curs s'han programat quatre sessions a la Biblioteca Montserrat Roig: el 19 de desembre a les 18.30h es parlarà de Guions i llibres amb el mateix Daniel Agudo, el 12 de gener Foments del so amb el sonidista Oriol Bonals i el 17 d'abril tindrà lloc Primeras partes siempre fueron buenas amb Liliana Torres, directora de Family Tour i professora de l'ESCAC.

L'Aula de Cinema va començar a funcionar el curs passat però l'origen de la idea va sorgir de Sant Feliu, tal com recorda Agudo: "fa un parell d'anys vaig fer una xerrada amb l'historiador Pedro Sánchez sobre la figura de Margaret Thatcher, en què ell va parlar de la part econòmica i jo de la part de mitjans". Arran d'aquella xerrada, "una bibliotecària de Sant Feliu ens va proposar fer un cicle de xerrades de cinema i d'aquí neix el projecte comú entre ESCAC i la Xarxa de Biblioteques". Ara la inciativa arriba a la Biblioteca Montserrat Roig amb quatre sessions programades per aquest curs.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat