10 coses que heu de saber per viure intensament la Festa de Tardor

Del seguici al correfoc, passant pels diferents escenaris de la festa

1. Lliurament del Mocador d'Honor: inici de festes
La Festa de Tardor arrenca amb el Mocador d'Honor des del balcó de l'Ajuntament. Aquest any el reconeixement serà per Joan González, que fa més de 30 anys que és cap de colla dels trabucaires i que ha estat sempre molt implicat en l'activisme cultural de la ciutat. El lliurament és a les 19.30h i els que vulguin seguir la comitiva del Mocador d'Honor fins al Palau Falguera ho podran fer a les 20h des de la Plaça de la Vila.

2. El moment de glòria del seguici
Per molts és la nit més màgica de l'any: la del seguici. Grans i petits es concentren a la Plaça Lluís Companys a partir de quarts de deu per admirar els balls de cada colla, després d'haver fet un recorregut pels carrers de la ciutat. Per cada colla és un moment especial, tant el primer com el segon: si el primer seguici és el moment pel lluïment, el segon es transforma en una festa on les bèsties i les colles són les protagonistes. El ball final es converteix en un dels moments més eufòrics de tota la Festa de Tardor. No us oblideu d'anar preparats si voleu posar-vos a sota, recordeu que hi ha patums!

3. Un clàssic: el carrer Joan Maragall

Fa més de 35 anys que els veïns del carrer Joan Maragall organitzen també les seves festes amb propostes que no fallen mai com la xocolatada, el vermut de colles o el bingo popular. I les nits són per ballar amb discomòbil tant divendres com dissabte. Aquest any, l'escenari està ubicada a la part de dalt del carrer.

4. La Fira d'atraccions a Les Grases
Un altre espai que rep molts visitants durant aquests dies és el de la Fira d'atraccions i paradetes d'entitats, que s'ubica al carrer Mataró, a les Grases. Dimecres estarà oberta de 19h a 2 i la resta de dies des de les 11.30h fins les 2h, excepte diumenge que tancarà a la mitjanit.

5. Piromusical al final del correfoc

És una de les novetats d'aquest any: al final d'un dels plats forts de les festes, el correfoc de dissabte, es tancarà amb un piromusical. Es farà a la Plaça de l'Estació, després de la petada final del correfoc, i serà una actuació musical sorpresa que deixarà la festa ben amunt! Per cert, que la colla dels Cremats, que s'encarreguen de l'encesa i l'espectacle del correfoc aquest any estan d'aniversari, en fan 25!

6. Apadrina un Tro!

És el segon any que tira endavant la iniciativa "Apadrina un tro", organitzada per la Federació d'Entitats Tradicionals de Sant Feliu (FETS) per tancar la Festa de Tardor amb una gran tronada durant la Nit de Foc, que organitzen els Diables de la Salut diumenge a les 20h a la plaça de Can Llobera i a la riera de la Salut. Tothom qui ho vulgui pot apadrinar un tro amb el seu nom a les taules de les colles fins el 13 d'octubre, per 2 euros, o 3 per 5 €. Els noms dels padrins es podran veure en etiquetes a cada tro que es col·locaran just abans de la tronada.

7. Més seguretat i "no és no"

Aquests dies s'incrementarà la presència d'agents de la Policia Local al carrer, i també d'efectius de la Creu Roja i de l'ADF. En panells informatius s'indiquen les zones de risc durant els actes de foc i la ubicació de l'hospital de campanya, ambulàncies i personal de seguretat. A l'espectacle de l'encesa del campanar i per al correfoc, hi haurà una zona de seguretat a la plaça de la Vila per persones amb mobilitat reduïda. A més, es torna a posar en marxa la campanya "No és no". A les barres de les entitats hi haurà ubicats "punts lila" on s'atendrà qualsevol dona que s'hagi sentit assetjada. També es podrà adreçar als agents implicats en el protocol d'actuació (informadors de salut, personal de barres, Creu Roja, seguretat).

8. Dos concursos de foto

El VI Concurs amateur de fotografia digital, organtizat per l'Agrupació Fotogràfica Creació 90, on es pot participar a la categoria de 6 a 15 anys o bé a partir de 16; les fotos s'han d'enviar abans del 18 d'octubre. Per concursar s'ha d'omplir un formulari aquí: www.santfeliu.cat/viulafesta. També està en marxa el V concurs d'Instagram, organitzat per Pistoleros de Edison. En aquest cas les fotos s'han de penjar, en compte d'usuari obert, a la xarxa social del 9 al 16 d'octubre amb l'etiqueta #concurspistoleros.

9. Canya i tapa per celebrar la festa

A més de foc, música i espectacles, la Festa de Tardor també és trobar-se amb amics i coneguts i gaudir de les festes. Si ho voleu acompanyar d'una canya, aquests dies podeu aprofitar la promoció "Canya Sant Feliu": una cinquantena de bars i restaurants ofereixen fins dimecres una canya de cervesa i una tapa per dos euros.

10. Compartir el dia a dia de festes a la xarxa

Cinc dies de festes donen per molt i hi ha programades activitats de tota mena: cercaviles, correfocs, esport, per al públic familiar, per als joves, per als noctàmbuls i per als diürns. Consulteu l'agenda de Fetasantfeliu per consultar horaris i llocs dels actes i la guia musical per conèixer les propostes musicals de cada dia a places, a La Petita, Joan Maragall i als bars i restaurants que s'apunten a la festa. Des de Fetasantfeliu, seguirem la festa a Twitter amb l'etiqueta #festatardorSF i trobareu els tuits a la pàgina principal de la web. A més, també trobareu fotos a les galeries d'imatges. A banda d'això, pengeuvos el mocador de vermell de festes, poseu el domàs al balcó i sortiu a disfrutar. Bona Festa de Tardor!

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat