Una Festa de Tardor intensa que continua guanyant públic

Ramon Mirabet va actuar per sorpresa al final d'un correfoc que es manté com un dels actes centrals de les festes

Sant Feliu va viure fa una setmana cinc dies intensos d'una Festa de Tardor que fa anys que està consolidada però que continua guanyant participació. Unes festes que s'han viscut de manera festiva i amb molt públic repartit en totes les activitats arreu de la ciutat. Aquest any el calendari jugava a favor perquè dijous 12 era pont i divendres 13 era festa local i, per tant, el seguici va ser dimecres, el dia abans d'un festiu per a tothom. A més, el bon temps també ha fet que la ciutadania sortís al carrer a compartir la festa.

Un inici potent per unes "festes tranquil·les i amb molta participació"

El tret de sortida va ser dimecres 11, amb el lliurament del Mocador d'Honor a Joan González, que fa més de 30 anys que és cap de colla dels trabucaires. González estava tan emocionat que va ser la seva filla qui va llegir el discurs d'agraïment. Ell, això sí, va sortir al balcó de l'Ajuntament i va cridar un "Visca Sant Feliu!" que va donar lloc al coet d'inici de festes. Després d'això, va començar la comitiva del Mocador d'Honor cap al Palau Falguera, acompanyada dels músics que, per aquesta ocasió, van tocar una melodia especial, un pasdoble per iniciar el seguici.

La Plaça Lluís Companys s'omple cada any, sigui festiu l'endemà o no, i aquest any tampoc ha estat una excepció. Ningú volia perdre's els entremesos de les colles, més lluïts al primer seguici i més esbojarrats al segon, a quarts d'una de la matinada. Un segon seguici en què ja s'ha convertit en tradició que cada colla fa algun toc especial, ja sigui en la indumentària o a l'hora de ballar. Aquest any la novetat va arribar per part dels músics, els Ministrils, que durant el ball final del segon seguici, es van posar a tocar la música de les voltes de la Mula -el ball més aplaudit cada any-, cosa que el públic va rebre amb eufòria.

El seguici va ser l'inici d'unes festes que el regidor de Cultura i Seguretat Ciutadana, Manel Martínez, qualifica de "tranquil·les, festives i amb moltíssima participació". Segons el regidor, tot plegat confirma que "l'aposta per la nostra festa és encertada i la gent hi participia, és un gran acte cívic que és més que una festa, per la manera que la gent ocupa l'espai públic per compartir-lo amb les colles".

Martínez considera que "la festa està molt consolidada i tots els actes funcionen cada vegada més". Alguns dels actes que han concentrat més gent són els cercaviles de colles i de gegants, la XIV Mostra de Folklore Internacional i Tradicional, la Diada de Sant Rarimi que aquest any va incloure un pilar al balcó de l'Ajuntament, les activitats del carrer Joan Maragall o les propostes iadreçades a infants, que han tingut una molt bona resposta tots els dies.

De fet, on no para de créixer el públic és al correfoc infantil, que cada any reuneix més famílies al voltant d'un correfoc adaptat a la mida dels infants.

Ramon Mirabet actua per sorpresa al final del correfoc

El correfoc del dissabte es manté com un dels actes centrals de la Festa de Tardor, amb una encesa del campanar espectacular, un recorregut seguit per molt públic i una petada final que enguany comptava amb un element sorpresa molt especial. La colla dels Cremats, que organitzen el correfoc, commemoraven 25 anys i per celebrar-ho van anunciar que hi hauria un piromusical amb actuació musical. Va ser cap a les 10 de la nit, mentre hi havia el castell de focs en marxa, que es va obrir el teló d'un petit escenari ubicat a la Plaça de l'Estació, i va aparèixer Ramon Mirabet actuant en directe. El músic santfeliuenc, que aquest dissabte tanca gira de Home is where the heart is, al Poble Espanyol, va interpretar tres cançons en directe, davant d'un públic sorprès i entregat que va corejar i aplaudir un miniconcert que va ser el final de festa del correfoc.

 

L'actuació de Mirabet al final del correfoc va ser una de les novetats de la Festa, així com el canvi en el model de concerts que impulsa l'Ajuntament. Després de quatre edicions, el Sant Feliu Sona i la seva aposta per grups locals s'havia esgotat i aquest any es va programar el grup de versions Hotel Cochambre. Es tracta d'una de les bandes d'aquest estil amb més èxit del país i va quedar clar amb la bona resposta del públic de la plaça, que es va omplir de gom a gom tant durant el concert de versions com la sessió de discomòbil posterior. El regidor de Cultura explica que "aquest any volíem una orquestra que oferís un espectacle molt de festa major i va ser un èxit absolut". A més, també destaca que al Sanfestiu, que es va celebrar dissabte amb diversos concerts, "hi va anar molta més gent que en les dues edicions anteriors".

De l'oferta noctura diversificada a la tronada final

A banda d'aquests concerts, l'oferta nocturna es manté diversificada amb les nits de discomòbil al carrer Joan Margall, els concerts de la Petita a la Vuit de Març i també les activitats que programen bars de la ciutat per sumar-se a la Festa de Tardor. D'altra banda, el problema del "botellon" no s'ha resolt del tot. Martínez explica que "n'hi ha hagut, això és una qüestió cultural i social que estem tenint en els darrers temps i molta gent jove ve de molts llocs coincidint amb dies de festa". Segons el regidor de Seguretat Ciutadana, el que no ha passat enguany és la concentració de molta gent bevent al carrer en un sol espai: "no s'ha concentrat tothom a la mateixa plaça, sinó que estaven més distrbuïts. Hem fet un desplegament important de la policia local, per minimitzar molèsties, garantir que no hi hagi incidents i procurar la neteja dels espais".

La Festa de Tardor es va tancar amb la tronada final, emmarcada en la Nit del Foc, amb els Diables de la Salut. Era la segona edició de la proposta Apadrina un Tro, que també va concentrar molta gent. Tot i ser el segon cop que es feia, aquest va ser el per primer que es feia com a fi de festes perquè l'any passat va ploure i es va haver de posposar.

Una Festa de Tardor intensa que Sant Feliu se sent seva i que manté una participació alta amb "molta gent a tot arreu, una resposta extraordinària i molt civisme", tal com explica Martínez, que afegeix que caldrà tenir en compte aquest èxit de públic de cara a properes edicions: "la festa ha anat creixent de públic i ara hem de tenir en compte aquest èxit d'assistència a l'hora de projectar de cara al futur". De moment, però, l'edició d'enguany encara és recent i ja podeu veure més d'una desena de galeries d'imatges.

NOTA: Totes les fotos són del Marc Rius

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat