ERC s'ofereix a ICV-EUiA per formar govern com a alternativa al PSC

ICV-EUIA es pronunciarà quan tingui una proposta en ferm

La secció local d'ERC estén la mà a ICV-EUiA “per explorar una alternativa al govern actual de la ciutat”. El portaveu d'Esquerra a Sant Feliu, Oriol Bossa, ha anunciat aquesta tarda en roda de premsa, que l'executiva local d'ERC ha aprovat “oferir-se a diferents forces polítiques de la ciutat, especialment a ICV-EUiA” per proposar-se com a socis de govern a ICV-EUiA, que actualment governa amb el PSC.

L'oferiment l'han fet avui dilluns a la tarda els tres regidors que ERC té a l'Ajuntament de Sant Feliu, Oriol Bossa, Bernat Dausà i Judit Espert a través d'una roda de premsa. Segons han explicat, ho han fet arran de les últimes mobilitzacions a Sant Feliu “on hem copsat la insatisfacció de bona part de la ciutadania de Sant Feliu amb el govern actual pel posicionament del PSC amb el 155” i s'ofereixen com a "resposta a aquesta insatisfacció".

De moment, no han contactat directament amb ICV-EUiA ni tampoc amb cap altra força política. Bossa ha explicat que la intenció és "explicar públicament a la ciutadania la decisió presa i a partir d'ara esperar que la força majoritària de la ciutat respongui".

En aquest sentit, des d'ERC emplacen “la força majoritària del consistori a obrir diàleg per construir acords sòlids”. Bossa proposa una alternativa que “es comprometi amb les institucions i el govern legítimes de Catalunya”. A més, també ha definit l'opció com una “aposta epr deixar enrere la grisor d'aquest govern actual” i ha afegit que el propòsit també és “donar un tomb als serveis públics de Sant Feliu i creï una autèntica cultura participativa”.

Bossa: "No és un pas senzill però creiem que la situació és prou greu com per intentar salvar distàncies"

Segons Bossa, "per ERC fer aquest pas no és senzill, però creiem que la situació és prou greu com per intentar salvar les distàncies". Preguntat per l'oferiment i les crítiques d'ERC al govern en relació al tema de la bestreta el passat mes de juny, Bossa afirma que "hem perdut confiança i s'hauria de parlar com es resol aquest tema" i afegeix que "des del juny les relacions entre ICV-EUiA i ERC són gairebé inexistents, a banda de reunions puntuals, però encara que hi hagi desencontres no creiem que hagi de ser una excursa per no parlar".

ERC ha fet l'anunci sense haver parlat amb altres forces polítiques, però estan oberts a fer-ho amb "qualsevol força que reconegui el govern legítim i comparteixi punts bàsics com temes de participació i que les persones estiguin al centre de les decisions".

Pel que fa a la resposta d'ICV-EUiA, Bossa admet que "les expectatives són baixes en què rebem una resposta" però el fet de "veure poques possibilitats no ens ha de privar d'intentar-ho". Segons Bossa, el gest vol anar més enllà d'un tema nacional i afirma que "també és molt important de cara al 2019 perquè ICV-EUiA ha de reflexionar si vol seguir fent govern amb el PSC o anant més enllà".

ICV-EUIA de moment no es posiciona

Des d'ICV-EUiA, el portaveu Manuel Leiva ha afirmat a Fetasantfeliu que de moment no valoraran aquest oferiment. Leiva ha afirmat aquesta tarda que "de moment l'únic que sé ho he llegit a Twitter" i ha dit que no n'han parlat amb la resta de membres d'ICV-EUiA.

Leiva també ha explicat que aquest dimecres ICV-EUiA es reuneix en assemblea per parlar de la campanya electoral en relació al 21 de desembre, però que també inclou un punt de l'ordre del dia de parlar "sobre la situació política actual" i admet que "segurament aquest és un tema que sortirà". 

Des del juny del 2015 ICV-EUiA governa a Sant Feliu amb el PSC. Es tracta d'un govern en minoria de 10 regidors i regidores (6 d'ICV-EUiA i 4 del PSC) dels 21 que hi ha al ple municipal. Tot i això, a la pràctica aquesta minoria gairebé no s'ha notat perquè el govern ha comptat amb suports en diferents grups en segons quins punts o una majoria d'abstencions.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat