El ple de novembre debatrà el pressupost municipal i el pla urbanístic de la Catedral

A la sessió es debatran vuit mocions, la majoria conjuntes i de temes d'àmbit general

El ple de novembre debatrà dos temes destacats: un de més immediat, com és el pressupost municipal per l'any que ve, i un més a mig termini que és la modificació puntual del PGM per crear un nou equipament a la Catedral i plantejar l'aprovació inicial del conveni urbanístic d'aquest sector.

La sessió serà aquest djous a les 19.30h i el podreu seguir per streaming al web o bé a Twitter amb l'etiqueta #plesantfeliu. Podeu consultar l'ordre del dia complet a l'arxiu adjunt.

Un pressupost que creix

Els comptes per a l'any que ve es van presentar fa dues setmanes i dijous es debatran al ple municipal. És un pressupost de 44,9 milions d'euros, dels quals 39,2 corresponen a pressupost ordinari i 5,7 a inversions. Creix 1,2 milions d'euros, un augment que, segons el regidor d'Hisenda, Josep M. Rañé, es dona arran d'una millora de l'activitat econòmica: "són diners que no surten d'impostos i taxes a la ciutadania, sinó que vénen de les plusvàlues o els impostos en construcció". 

En la presentació, Rañé va explicar que les despeses que més pugen són "l'increment en millores salarials, en deute públic arran del pagament d'un crèdit, en atenció domiciliària i escoles bressol". També va explicar que creixen les partides d'esports, la de cultura arran del 60è aniversari de l'Exposició de Roses o la de joventut. Pel que fa a inversions, aquest any s'hi destinen 5,7 milions.

Totes les inversions per l'any que ve pràcticament estan per sota del mig milió d'euros. L'excepció és el Casal de Joves, on es preveu destinar prop de 800.000 euros, entre construcció, sonorització i mobiliari. També està prevista una partida de 560.000 euros per l'adequació de les infraestructures informàtiques de l'Ajuntament i 500.000 euros per inversions en habitatge tutelat i lloguer social. Podeu consultar el pressupost previst per l'any que ve a través d'una plataforma en línia, que ha posat en marxa aquest any l'Ajuntament.

Les ordenances fiscals i els preus públics per al 2018 es van aprovar al mes d'octubre amb el suport de VSF i PP (a preus públics).

A debat l'aprovació inicial del Pla Urbanístic de la Catedral

Un altre dels punts destacats del ple és la modificació puntual del PGM per crear un nou equipament a la Catedral i plantejar l'aprovació inicial del conveni urbanístic d'aquest sector. El pla es va presentar dilluns passat en un acte obert a la ciutadania a l'Ajuntament i es debatrà aquest dijous al ple. El projecte sorgeix de l'encàrrec del Bisbat a la Diputació, al 2014, de demanar un pla director per adequar l'espai als usos de la Catedral.

La proposta és un edifici que es farà a l'espai on actualment hi ha el Cau, que canviarà d'ubicació. Es tractaria d'un edifici annex a la Catedral de planta baixa més tres pisos escalonat i volumètric i s'eixamplaran les amplades del passatge Penedès. L'objectiu és que des del carrer Joan Maragall es pugui visualitzar la Catedral. La construcció es faria quan el Bisbat tingui els recursos per fer-ho.

Altres punts

Pel que fa a les mocions, se'n debatran vuit. La majoria fan referència a temes generals i, per tant, es preveu un debat menys intens que en l'últim ple, quan moltes van ser d'actualitat política. En clau local, la junta de portaveus i el regidor no adscrit en presenten una  sobre la setmana de la discapacitat i Ciutadans en presenta una altra per la millora de les condicions de vida de les persones amb discapacitat.

En àmbit general, la Junta de Portaveus i el regidor no adscrit en presenten sis més: una  d'Adhesió al Manifest contra la violència masclista, una d'Adhesió al Dia Internacional de la Ciutat Educadora, una altra d'Adhesió al Manifest CNIAC: 20 de novembre de 2017, en motiu del dia Internacional dels Drets dels Infants, una sobre l'elaboració d'una Llei de la Gent Gran de Catalunya, una d'Adhesió a la Declaració de Shanghai sobre ciutats saludables i una més per fer front a l'estigma i la discriminació relacionats a l'epidèmia del VIH/Sida.

El ple també debatrà la proposta de tarifes d'abonaments d'activitats i serveis del Complex Municipal de Piscines i, el calendari de funcionament, per l'any 2018. A més, es preveu aprovar més d'una vintena de subvencions a entitats de la ciutat. 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat