Homenatge a una vida dedicada a la música

L'Ateneu Santfeliuenc i l'USLA han organitzat per aquest dijous un acte de reconeixement cultural al professor i músic J. Josep Blay

Blay és sinònim de música a Sant Feliu. El músic i professor nascut a Gavà l'any 1955 ha dedicat tota una vida al món de la música en diferents facetes: com a compositor, músic i professor, i ha deixat empremta a la ciutat sobretot per la seva faceta pedagògica, que ha estat excepcional. Aquest dijous a les 19h a l'Ateneu Santfeliuenc, es farà un acte de reconeixement cultural a J. Josep Blay, organitzat per l'Ateneu Santfeliuenc i l'USLA.

Va ser professor de l'Escola Mestral de Sant Feliu, on va aconseguir que els seus alumnes guanyessin un premi Baldiri i Reixach i forma part de l'equip educatiu de l'Escola Municipal de Música des de la seva fundació, impartint estudis de saxòfon, Llenguatge Musical i Conjunt Instrumental. A més de les classes a Sant Feliu, també ha col·laborat amb universitats (Universitat de Barcelona i Politècnica de Barcelona) en la formació de futurs professors de música i la Universitat de Vic li va atorgar el títol de Màster en Musicoteràpia.

Blay va iniciar el seu camí musical formant part de diferents formacions i cobles de sardanes. De fet, ha tocat a la La Principal de Collblanc i Mediterrània i ha dirigit la de Ciutat de Cornellà i Marinada. Va ser membre fundador de Blay Tritono, una banda emmarcada en l'estil de la música laietana, dins del cercle Zeleste de Barcelona; un estil sorgit als anys setanta que va ser un revulsiu en el context de la música popular catalana.

Ell es considera més compositor que músic i ha estat un dels majors innovadors i trencadors que ha tingut Catalunya en les composicions de sardanes, pràcticament totes les cobles de Catalunya han interpretat alguna de les seves creacions.

També destaca la seva faceta de director de corals, amb la Coral Jovenívola de Gavà o la Coral Bruela de Sant Feliu.

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat