Baixa la participació en el procés per decidir obres d'estiu

Hi han participat 580 persones, 140 menys que l'any passat

Descens de la participació al procés impulsat per l'Ajuntament de Sant Feliu que permet triar quines obres d'estiu es faran l'any que ve. És el tercer any que es fa aquest procés i és el cop en què ha participat menys gent. En concret, han dit la seva 580 persones, 140 menys que les 721 de l'any passat, en què la participació va ser semblant a la de l'any anterior (quan van votar 748 persones).

En total, s'han rebut 1.445 vots perquè cada persona podia votar tres propostes d'entre les vint que es proposaven per fer en diferents barris. És un procediment molt semblant al dels últims dos anys, amb la diferència que aquest any no només s'han incorporat propostes noves sinó també les que no s'havien seleccionat els últims dos anys. Les noves propostes es van poder fer entre setembre i octubre: amb la campanya Clic i Pala. Després d'això, un equip tècnic va valorar-les i les que va validar van passar a la fase final. 

Creació d'espais d'ombra en zones de lleure i jocs infantil, la proposta més votada

Del 10 de novembre al 4 de desembre es va poder votar i dimarts passat es van fer públics els resultats del procés participatiu. La proposta més votada ha estat la creació d'espais d'ombra, mitjançant tendals en zones de lleure i de jocs infantils, que ha rebut 167 vots, seguida de les millores a dos parcs infantils als carrers de Joana Raspall i Sant Joan (120 vots) i la creació de nous itineraris i carrils bici estratègics per la ciutat (103 vots). Les podeu consultar totes en aquest enllaç.

Ara els serveis tècnics municipals analitzaran i pressupostaran amb exactitud les actuacions més votades per concretar les obres que es faran a l'estiu, tenint en compte que el pressupost total és de 400.000 euros, IVA inclòs.

Comentaris

Ester Sànchez i Lozano Sant Feliu de Llobregat
3.
Tot el que siguin millores em semblen be. Ja hi vaig votar en l'enquesta.
Però un poble ó ciutat, com la nostra sent cap de comarca, està anys llum de molts pobles del nostre voltant. En cap, no he vist mai, la quantitat d'excrements de gos, com en el nostre. La majoria de parcs els utilitzen com a pipican i ja no parlem de les voreres. Jo mateixa estic farta de recollir-les de la meva porta i del meu arbre.
Gasteu-vos els diners (nostres), per implantar el sistema d'ADN, com ja tenen moltes poblacions, per localitzar els incívics. Una ciutat bruta es sospitosa de incultura, incivisme i poc respecte dels seus veïns.
  • 1
  • 0
Rantamplán SFLL
2.
No entenc com una actuació tan important com la millora del tram de la Riera de la Salut entre Teixidores i Clementina Arderiu (per a la seguretat dels conductors, ciclistes, transeünts i per descongestionar la Rambla Marquesa) pot ser menystinguda fins a l'extrem de degradar-la a aquesta rifa frívola i absurda. Se suposa que estem remunerant prou bé a la classe política com perquè aquesta prengui decisions qualificades i diferenciades vers l'ús dels diners recaptats via impostos, i no per organitzar aquesta mena de votació de pati de col·legi per triar el postre. Ara bé, potser avui dia una decisió de "valor afegit" és deixar que la gent triï el que li roti pel que fa a l'administració del pressupost... Decissió digne d'un sapastre en tota regla, d'altra banda, si se'm permet que ho digui...
  • 8
  • 0
silvestre gilaberte Sant Feliu de Llobregat
1.
Veïns per Sant Feliu en fecha 30 de Septiembre de 2016 presentó por escrito una alternativa a las obras de verano y en varias reuniones con responsables del equipo de gobierno expusimos nuestra propuesta sobre el objetivo de las obras y el proceso de participación.
En fecha 16 de Diciembre de 2016 recibimos respuesta de la teniente deAlcalde del Área de Territorio que en cuatro puntos concluía "que nuestra propuesta no era compatible con la metodología y las limitaciones legales presupuestarias actuales".
La crítica que planteábamos continuamos reafirmandola basandonos en la realidad de los hechos. Consideramos que las obras de verano que se vienen realizando pueden tener puntuación desobresaliente tanto en el proyecto como en su ejecición, pero no es congruente gastar tantos euros en un pequeño espacio y tener grandes espacios donde la gente tropieza y se lastima por caidas debido a los grandes desniveles,piezas de panots sueltas,aceras en defectuosas condiciones.
Un ejemplo de otros que podemos poner es la reciente obra de la calle Josep Ricart/ Daoiz y Velarde, obra "faraónica" si la comparamos con el estado actual del espacio urbano de nuestra ciudad.
La participación es un problema complejo, con muchas variables,y,no podemos abordarlo con criterios simplista, pero estamos en condiciones de considerar con propiedad que la participación no funciona por decreto, ni porque la institución dedique grandes recursos propagandisticos.
Nos preocupa el descenso de la participación, pero con frecuencia tiene que ver con que el objetivo y los procesos no son compartidos ni compatibles con los intereses del poder establecido.
Veïns consideramos que las obras de verano necesitan un replanteamiento desde el equipo de gobierno y manifestamos una vez más nuestra propuesta, colaboracion y participacion.
  • 5
  • 2

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat