ERC assegura que "la República Catalana està per davant de cap nom propi"

Fabián Mohedano, Mireia Monfort, Jordi Albert i Jennifer Gastón, protagonistes de l'acte de campanya a Les Tovalloles

  • Els 4 ponents durant l'acte de campanya./ Foto: Alba Díaz
    Els 4 ponents durant l'acte de campanya./ Foto: Alba Díaz
  • Fabián Mohedano explicant els seus arguments./ Foto: Alba Díaz
    Fabián Mohedano explicant els seus arguments./ Foto: Alba Díaz

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) va celebrar un acte de campanya dimecres passat al Centre Cívic Les Tovalloles que va reunir una cinquantena de persones. La sala estava preparada amb cartells electorals, en contra de l’aplicació de la llei 155 i en suport als presos polítics. Amb l’excepció de les quatre cadires de la primera fila que estaven reservades amb els noms dels quatre presos polítics (Oriol Junqueras, Jordi Cuixart, Jordi Sànchez i Joaquim Forn), la resta tenia amb un fulletó de propaganda acompanyat d’un llaç de color groc que la gent s’anava posat al pit a mesura que anava entrant. 

La sala esperava escoltar la santfeliuenca i membre de les JERC, Jennifer Gaston, el número 17 a les llistes electorals d’ERC i president de la Federació Comarcal d’ERC del Baix Llobregat, Jordi Albert, la regidora d’Olesa per ERC i Consellera al Consell Comarcal del Baix Llobregat, Mireia Monfort, i el diputat al Parlament per Junts pel Sí i ex membre del PSC, Fabián Mohedano. Durant l’hora i mitja que van estar a dalt de l’escenari van explicar quatre dels punts del seu programa electoral i van acabar fent un petit debat amb els dubtes que tenien alguns dels assistents. 

Defensant la República Catalana

La idea principal dels republicans és construir una República entre tots i per a tots, “no has de tenir 8 cognoms catalans per defensar la República” afirmava la santfeliuenca Jennifer Gaston. Fabián Mohedano la recolzava dient que el PP i C’s volen segregar l’escola perquè no entenen com “un Mohedano o una Gaston poden ser independentistes”. I seguint amb el fil, Gaston, llençava una pregunta als assistents “algú creu que el bloc del 155 si guanya les eleccions per majoria absoluta tot tornarà a ser com abans? Hem arribat a un punt que fins i tot ens prohibeixen un color”. Mireia Monfort, regidora de l’Ajuntament d’Olesa per ERC, en aquest sentit reafirmava l’opinió de la jove, “no senten ni vergonya d’empresonar o de pegar, els és absolutament igual”. Jordi Albert, número 17 a les llistes d’ERC, agraïa a la gent la feina del dia a dia al carrer i sobretot durant referèndum d’octubre: “el gran valor rau en els anònims que tenen noms i cognoms com tots vosaltres” i per això explicava que volen construir “una República per al servei de la classe popular”.

La integrant de les JERC tenia molt clar que la República “significa tenir un futur pels joves; volem un model educatiu, un nou sistema de beques i millorar les condicions del docents”. A més, afegia que s’ha d’aconseguir un habitatge digne pels joves sense que tingui un preu excessiu perquè “els bancs i les immobiliàries el pugen sense límit”, i s’ha d’implantar la reforma horària. Perquè tal i com explicava Fabián abans es reclamava “seguretat i salari”, i ara els joves saben “que guanyaran una merda i tindran 3 feines, i per tant, volen ser propietaris del seu temps”.

L’esperit de l'1-O

ERC sap que si vol governar “tancant-nos en el nostre petit cercle no guanyarem mai, hem d’obrir-nos”, i per aquest motiu els republicans busquen el suport de la gent que va defensar les urnes el 1-O “per fer tornar el nostre govern legitim”. Però davant les veus que pregunten per la separació de Junts pel Sí en aquestes eleccions Jordi Albert, el president de la Federació Comarcal d’ERC del Baix Llobregat, parlava clar, “entre Puigdemont i nosaltres es tracta de triar entre una República Catalana de dretes o d’esquerres; es tracta d’ampliar fronteres i no de robar-nos els vots els uns als altres”. Assegurava que per ells aquestes eleccions no són autonòmiques, sinó que són un procés constituent; i contestant al públic sobre si Puigdemont seria president va dir amb contundència que “no pensem aturar tot un país per un nom, estem defensant una República i no un nom.”

Empoderament femení

La membre del Consell Comarcal del Baix Llobregat, Mireia Monfort, es mostrava molt contenta de la paritat que hi havia a sobre de l’escenari i entre el públic, “cada vegada més dins del partit el pes de les dones és més important, el canvi el farem possible nosaltres”, i va fer mofa del cap de llistes del Partit Popular descrivint-lo com “el que volia netejar Badalona però que no coneix ni una rentadora”. Gaston la recolzava explicant que volen una república feminista i que defensi els drets LGTBI. Mohedano anava més enllà i expressava que “es molt frustrant que hi hagi 46 lleis parades al Tribunal Constitucional; que més li dóna al PP que les dones tinguin les mateixes oportunitats que els homes! Doncs els hi és determinant que la societat estigui sotmesa a uns quants”. En aquest sentit Jordi Albert sap que en les enquestes estan frec a frec amb Ciutadans, “els de la segregació, però si nosaltres tenim esperit crític i ens revelem, ells perden”.

La situació política al Baix Llobregat

Albert coneix molt bé la situació de la comarca, “ho tenim complicat perquè hi ha altres que es creuen republicans i ens van donant lliçons de com ens hem de comportar, però ara hem decidit que els posarem davant el mirall”. I respecte a les acusacions que se’ls diu últimament de despertar el feixisme afirma que al què es dediquen es a “posar-nos al davant i el batallem; en canvi, ells pacten amb el bloc del 155”.

A les eleccions del 27S del 2017, ERC anava en coalició amb CDC en la candidatura Junts pel Sí, que va aconseguir 7.079 vots a Sant Feliu, que representaven un 26,71% del total i van ser primera força. 

Podeu veure la galeria d'imatges de l'acte aquí.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat