Els Navegants actuen a Els Pagesos el dia de Nadal

La banda santfeliuenca presentarà els temes del seu últim disc, 'Ones Gravitacionals'

Per fer baixar els torrons del dia de Nadal, la sala Els Pagesos ha programat un concert amb la banda de rock galàctic Els Navegants, dilluns 25 de desembre a les 20h a Els Pagesos. 

La banda de rock progessiu, formada pel santfeliuenc Oriol Serna (veu i guitarra), Martí Prats (bateria) i Dani Hendler (bateria), els dos últims de Moià, interpretarà Ones gravitacionals, un disc publicat al març, que van presentar a la Sala Ibèria en el marc de la Setmana de la Poesia. Són una dotzena de temes gravats a l'Estudi Rampa de Caldes de Montbui, que suposen un salt endavant en la trajectòria de la banda.

Una aproximació poètica al descobriment de les ones gravitacionals

Els Navegants van néixer el 2011 i fins ara han publicat Quadres (2015) i l'EP Ve el grop (2012). En el seu tercer disc han buscat una sonoritat “més madura”, tal com apuntava al març Oriol Serna. Són dotze temes “centrats en la comunicació i la incomunicació de l'Espai-Temps” en què la banda juga amb espais sonors i matisos per crear un univers amb estil propi. Així, combinen l'aposta per “La suite de l’espai-temps, que té tres parts i omple gran part del disc” amb Clepsidra, només veu i guitarra acústica, o Quadrívium, en què el Martí i el Dani evoquen la música índia i els seus patrons. A més, el grup manté el seu vincle característic amb la poesia amb un recitat musicat de Víctor Fernández a Els primers dibuixos de Schiapparelli. 

Les ones gravitacionals que donen nom al disc són també el detonant del nou treball de la banda. Fa un any es van detectar aquestes ones i això ha dut Els Navegants a fer "una aproximació poètica a les darreres teories científiques". D’aquesta manera, la poesia de l’Oriol i la ciència del Martí, que a més de bateria és també doctor en matemàtiques, "s’han anat entrellaçant per a crear un àlbum conceptual".

El concert serà el dia 25 de desembre a les 20h a Els Pagesos i l'entrada costarà 5 euros.

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat