El pilot santfeliuenc Jordi Juvanteny abandona el Dakar després de quedar atrapat entre dunes

El seu camió va quedar bloquejat dilluns a la segona etapa del ral·li

  • Foto: Esport 3
    Foto: Esport 3
  • El camió de l'equip de Juvanteny / Foto: Motorsport
    El camió de l'equip de Juvanteny / Foto: Motorsport

El pilot santfeliuenc Jordi Juvanteny ha hagut d'abandonar el Ral·li Dakar a la tercera etapa després que el seu camió quedés bloquejat entre diverses dunes a la sorra del desert. L'incident es va produir dilluns en la tercera jornada de la competició, que es feia entre les ciutats peruanes de Pisco i San Juan de Marcona.

El camió que pilotava Juvanteny va quedar encallat entre les dunes, a 70 quilòmetres de la sortida de la segona etapa en un mateix punt on van quedar atrapats també diversos vehicles. Segons ha explicat Juvanteny al programa Tot Costa de Catalunya Ràdio "es tractava d'un punt que segons els organitzadors no era ben bé la pista, que estava a uns 200 metres més a l'esquerra. Però els primers van passar per allà i molts vehicles hi vam anar caient i vam quedar atrapats. Els camions més potents podien sortir, però a d'altres amb més pes o menys potència ens costava molt."

El pilot santfeliuenc, acompanyat dels seus dos companys d'equip, José Luis Criado i Javier Tamayo, van passar les hores ajudant a treure altres vehicles de les dunes: "estàvem una hora i mitja per cada vehicle", però el camió KH7 Epsilon pesava més i no va poder sortir. Segons ha explicat Juvanteny, tampoc els va ajudar ningú: "quan els camions anaven sortint, marxaven perquè era l'hora límit per arribar". Alguns fins i tot ho van fer amb les seves eines. El pilot santfeliuenc afirma que "ens van deixar una mica tirats, però era difícil treure el camió". Finalment, els pilots van ser rescatats per un helicòpter 24 hores després i el camió va quedar al desert. 

Juvanteny ha qualificat l'episodi com "una trampa que per nosaltres ha estat mortal", perquè els deixa de la competició en 48 hores, i això "no ens havia passat mai". Ara estan pendents de com recuperar el camió, que encara està atrapat entre les dunes i després tornar a casa.

Un veterà al Dakar

Aquesta era la 28a vegada que Juvanteny competia al Dakar (des del 1995 hi  participa amb José Luis Criado) i al programa "Tot Costa" ha admès que el primer tram ja va ser "realment complicat". En l'última edició van quedar en 2a posició en la categoria 6x6 i fa dos anys van guanyar per primer cop en categoria de producció. A més, en tretze ocasions han estat guanyadors en la categoria 6x6.

El Dakar 2018 va començar el dia 6 de gener i consta de 14 etapes: s'acabarà el dia 20 de gener, després de recórrer més de 8.000 quilòmetres entre Perú i Argentina.

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat