Claus per entendre la situació dels 10 treballadors afectats de Promoció Econòmica

Un terç de la plantilla va acabar el contracte al desembre i no se'ls ha renovat. L'Ajuntament assegura que la Llei de pressupostos de l'Estat no permet tornar a contractar les mateixes persones, però els treballadors consideren que hi havia alternatives

La carta en què els 10 treballadors feien pública la seva situació

A mitjan desembre 10 treballadors del departament de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Sant Feliu, van publicar una carta conjunta a Fetasantfeliu on explicaven que una tercera part del personal de la plantilla deixaria de fer la seva feina el 31 de desembre. Tot plegat condicionat per la interpretació que l'Ajuntament fa de la Llei de Pressupostos Generals de l'Estat, que també està afectat la comunitat científica. Ara bé, els treballadors lamentaven que "amb l’agreujant que en el nostre cas, després de consultar-ho amb juristes externs, ens han assegurat que hi ha opcions de solució, però no hem comptat amb la voluntat de l’Ajuntament i la decisió fàcil dels nostres polítics ha estat prescindir d’aquests 10 treballadors sense pensar en l’afectació que això causarà als serveis que s’ofereixen i com impactaran aquests canvis sobre la població de Sant Feliu".

La particularitat dels "contractes per programes"

La situació ha afectat deu persones que han treballat tres anys a Promoció Econòmica. Vuit van acabar contracte el 31 de desembre i dues ho faran al febrer. Aquests treballadors tenien contractes "per programes, fets en base a unes subvencions que rebem", explica el regidor d'Organització i Personal, Manel Martínez. És a dir, "són contractes temporals perquè responen a aquestes subvencions, que podem tenir o no. Per aprofitar aquestes subvencions, es fa una contractació temporal", explica. Per tant, si aquest programa no continua, aquest lloc de treball tampoc. Però en aquest cas, la diferència és que els programes sí que es mantenen. És el que destaca Isa Piédrola, una de les treballadores afectades i representant de les deu persones en aquesta situació: "som molt conscients que estem contractats per un programa concret. Però la nostra sorpresa ha estat que estan tornant a sortir convocatòries de molts d'aquests programes". Així ho ratifica Martínez: "en molts casos es manté la subvenció i podrem tornar a contractar un treballador, però haurà de ser una persona diferent". Un canvi de criteri que es deu a la llei d'acompanyament de pressupostos de l'Estat, aprovada al juny, i a la interpretació que en fa l'Ajuntament.

Una llei que endureix els criteris de contractació

Per tant, ara es faran nous contractes i la majoria d'aquests 10 llocs de treball dels 35 es tornaran a cobrir, però amb personal nou. "La llei d'acompanyamet dels pressupostos de l'Estat del juny s'endureix i ens hi hem d'ajustar", explica Martínez, que detalla que ara la normativa "diu que un mateix lloc de treball per contractes temporals no pot durar més de tres anys". A efectes pràctics, això fa que ara s'hagi obert "un procés de selecció nou amb la impossibilitat de tornar a contractar la mateixa persona que hi havia ara pel mateix lloc de treball". És el cas d'Isa Piédrola, que lamenta que "arran d'aquesta llei, si portes més de tres anys treballant per aquest lloc de feina a l'Ajuntament, ja no pots tornar-hi a accedir".

A més, segons Martínez, la norma també especifica que "qualsevol actuació de responsables polítics i tècnics assumeix responsabilitats legals". És a dir, "la llei no només diu que no es pot fer sinó que tothom que intervingui en un procés que impliqui aquesta contractació assumeix aquestes responsabilitats". El cap de recursos humans de l'Ajuntament, Miguel Sánchez, és contundent: "s'ha de complir la norma, i si indica que el màxim és tres anys, s'ha de respectar aquest termini". Sánchez explicar que "abans d'aquesta llei, es podia fer un contracte indefinit no fix, i això ho hem fet. Però ara ja no es pot".

La interpretació de la llei

Entre la desena de treballadors afectats, hi ha situacions diferents. "Alguns són perfils interins, i fins ara en aquests casos l'Ajuntament ha pogut anar fent pròrrogues, si el programa tornava a sortir", explica Isa Piédrola. I això és justament el que ara canvia amb la Llei de Pressupostos. Tot i això, Piédrola assegura que "no acaba de quedar clar si en situacions d'urgència això també passaria. L'Ajuntament es cura en salut, però es podria fer una altra interpretació", lamenta.

Des de Comissions Obreres, el sindicat majoritari de l'Ajuntament, també creuen que hi ha altres possibilitats d'interpretació de la llei que no s'ha tingut en compte. Iago Vázquez, delegat sindical de CCOO i treballador afectat, explica que "l'assessorament jurídic dels sindicats ens deien que hi havia alternatives a la interpretació de la llei que feia l'Ajuntament i que hi havia possibilitat de continuïtat amb els contractes i que és un tema de voluntat política". No ho veu així el cap de recursos humans, que assegura que "no es tracta d'una situació política, és una qüestió normativa i jo com a funcionari tinc una responsabilitat penal en aquest sentit".

Els treballadors retreuen a l'Ajutament que no hi ha hagut negociació

"No hem aconseguit cap mena de negociació amb l'Ajuntament", lamenta Iago Vázquez, des de CCOO, que afegeix que "només se'ns ha comunicat la decisió presa i inamovible i en cap cas s'ha donat la possibilitat de tornar a ser contractats en un nou procés selectiu". El treballador també afirma que "per part de l'Ajuntament en cap moment van voler valorar cap tipus d'alternativa, l'única interpretació que fan és la dels seus serveis jurídics."

D'altra banda, segons el regidor de Personal, Manel Martínez, "hem anat parlant amb els treballadors des de fa temps i des de l'Ajuntament hem estudiat tots els casos. Des que es van endurir les condicions, hem buscat si hi havia alguna manera de resoldre-ho de manera diferent, però no ha estat possible". També el cap de recursos humans, Miguel Sánchez, assegura que "hem fet reunions, però no hi ha negociació possible perquè no puc mirar cap a una altra banda a l'hora de signar un contracte, hi ha una responsabilitat important".

El recurs de la via judicial

La portaveu dels treballadors afectats, Isa Piédrola, també lamenta que des de l'Ajuntament se'ls digués que "ens queda l'opció de denunciar l'Ajuntament". Per Piédrola, "això ens sembla sorprenent, perquè nosaltres només volíem continuar el nostre projecte, no denunciar un lloc de feina en què com a equip hem treballat molt a gust". Tambe Iago Vázquez lamenta que "l'única via que ens han deixat és la judicial, però això no resol la situació de ningú. No estem parlant d'una compensació econòmica, sinó que els treballadors puguin continuar fent la feina que estaven fent".

Davant d'això, el regidor Manel Martínez diu que "el que ha sortit en converses amb els treballadors és que sempre queda aquesta opció, com totes les accions que cregui que poden tenir al seu abast".

L'afectació del servei a la ciutadania

La situació ha afectat 10 persones del Departament de Promoció Econòmica, que compta amb 35 treballadors. Per tant, es tracta d'un terç de la plantilla. Per això, més enllà de la situació personal, Isa Piédrola també retreu que "són programes amb complexitat i quan els tens per la mà, tornen a canviar els treballadors. Per tant, qui rep la conseqüència última és el col·lectiu més vulnerable". En aquest sentit, Piédrola creu que la situació passarà factura a la ciutadania: "estem treballant amb persones perquè puguin sortir de l'atur i millorar competències. L'ideal seria que l'equip de promoció econòmica pogués ser continuista". La realitat és que a finals de l'any passat ja es van començar a fer processos selectius per contractar noves persones per aquests llocs de feina i alguns ja van començar a entrar al desembre. Al web de l'Ajuntament també es pot veure l'estat dels processos de selecció de personal.

A més, Piédrola també diu que "una altra qüestió absurda que ens diguin que ens podem presentar en altres ofertes de feina de l'Ajuntament, però on s'han de desenvolupar funcions totalment diferents". Per Piédrola, això fa que "el sistema estigui perpetrant que si vols un lloc de feina pel que no has entrat, puguis aconseguir-ho. I això en realitat seria més fraudulent pel fet que simplement estaries buscant un lloc de funcionari i nosaltres no volem això".

El futur

Ara la situació ha afectat aquests deu treballadors, però el cap de recursos humans, Miguel Sánchez, adverteix que "això passarà a més gent que també estigui en un procés de contractació de màxim tres anys. Són persones que no tenen plaça, que desenvolupen unes tasques que no van lligades a una plaça, interins per programes".

El regidor Manel Martínez, compara la situació amb el que està passant al Centre Nacional d'Investigació: "en aquell cas l'única perspectiva que oferia el director del centre era que l'Estat valorés canviar la llei". En aquest sentit, des de CCOO, Iago Vázquez insisteix que "l'afectació de la llei en l'àmbit de la ciència és brutal i tothom ha expressat la voluntat que això canviï, segur que estem en una situació transitòria i ara s'ha pres una decisió que serà inamovible". Sobre al possibilitat que això pugui canviar, Sánchez no és optimista a curt termini: "si canvia, millor per tots. Però la llei fa referència als pressupostos del 2017 i si de cara al 2018 es prorroguen, es mantindrà la mateixa".

Comentaris

silvestre gilaberte Sant Feliu de Llobregat
1.
La Agrupación Electoral Veins per San Feliu ya hicimos un pequeño comentario en el escrito de los trabajadores, pero la lectura de estas entrevistas es una demostración clara de las contradiciones del equipo de gobierno y la usencia de una política de personal, transparente y negociadora ( el gobierno municipal confunde intencionadamente información-negociación).
Nos preocupa las repercusiones inmediatas que esta decisón tendrá para nuestra ciudad en el principal problema político-social que es el paro y la formación ocupacional.
En el Pleno Municipal de Diciembre solicitamos un informe jurídico sobre este tema. En los primeros días de Enero nos personamos en los departamentos correspondientes expresando nuestro interés de disponer de dicho informe para poder tener una opinión jurídica independiente y en su caso presentar una Moción en el Pleno de Enero. El informe esta hecho pero no dispondremos de él hasta el día 25 que tiene lugar el Pleno de Enero.
¿información y transparencia con la oposición?. El mismo modelo que la “negociación” con los trabajadores.
  • 3
  • 2

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat